Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Киселини

Киселините, които се появяват, когато съдържанието на стомаха се движи назад и нагоре в тръбата за храна и причиняват дискомфорт, са доста неприятни. За щастие, има добавки, които можете да приемате, за да намалите ефектите от киселините и да улесните храносмилането си.

В някои случаи тези добавки се правят с храни, като джинджифил, за които е научно доказано, че подпомагат храносмилането и намаляват възпалението, което може да облекчи киселинния рефлукс и киселините.

Гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ) е най-тежката форма на киселинен рефлукс, която се характеризира предимно с киселини или болка в гърдите, произтичаща от езофагеален дискомфорт. Обикновено киселините в стомаха от ГЕРБ се появяват след ядене на определени задействащи храни или големи хранения. Тежестта и честотата на симптомите варира в зависимост от човека. За щастие, някои добавки от онлайн дрогерия Атлас могат да сведат до минимум киселините и киселинния рефлукс за дълго време.

Добави, които помагат на киселини

Мелатонин

Мелатонинът, който обикновено се използва за подпомагане на добрия нощен сън, може да облекчи и сведе до минимум честотата на симптомите в следствие на киселините. Естествено, мелатонинът се произвежда в епифизната жлеза в мозъка. Някои проучвания показват, че мелатонинът като добавка предлага дълготрайно облекчение, когато се използва заедно с други възможности за лечение на рефлукс. Подобреният сън е бонус.

Витамини

Витамините A, C и D са мощни антиоксиданти, които са показали, че са полезни срещу киселини. В идеалния случай, балансираната диета трябва да покрива необходимите витамини, но витаминните добавки могат да бъдат полезни за всякакви хранителни пропуски в диетата.

Мента

Друг интерес факт е, че маслото от мента също помага. Много хора знаят, че то се използва за облекчаване на главоболие, гадене, лошо храносмилане, стомашни проблеми и настинки. Маслото от мента може да се намери в различни сладкиши и чайове. Изследванията показват, че то подобрява симптомите при хора, които страдат от киселини.

Корен от джинджифил

Традиционната употреба на корен от джинджифил облекчава гаденето. Всичко от джинджифилова бира до джинджифилови бонбони е основно средство за облекчаване на свързаното с бременността сутрешно гадене. Смята се, че коренът от джинджифил има противовъзпалителни свойства, които могат да намалят дразненето в хранопровода. Хората, страдащи от киселини, обаче трябва да внимават с дозировката, тъй като приемането на прекомерни количества може да бъде нож с две остриета и да е причинител на киселините.

Цинк

Цинковият карнозин може да намали възпалението и да насърчи заздравяването на лигавичните мембрани и това е най-широко изучаваният тип цинк в изследванията на язви. Доказано е, че тази добавка премахва или е причината киселините да отшумят по-бързо. 

Солна киселина

HCl е компонент на стомашните секрети, произвеждани от храносмилателната система, и е необходим за разграждането на храната. Когато стомахът не произвежда достатъчно HCl, тялото може да компенсира свръхкомпенсацията, което води до киселинен рефлукс. Следователно може да е полезно да приемате добавки с HCl, за да сте сигурни, че тялото няма да произвежда свръхпроизводство на киселини.

Много растителни екстракти и билки под формата на хранителни добавки помагат в борбата с киселините и всички тях можете да откриете в категорията "Хранителни добавки срещу киселини" на супер цени само в дрогерия Атлас.

Марка: EPSILON HEALTH
АЛГОРАЛ таблетки 36 броя / ALGOLARАЛГОРАЛ е хранителна добавка под формата на таблетки благоприятстваща дейността на храносмилателната система. Намалява гастро езофагеалния рефлукс, стомашната киселинност, поддържа нормална стомашно - чревна флора, помага при тежeст в стомaха, подувaне, гaзове, ориг..
19.27лв.
Купи
Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin
Нов продукт
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Betain HCL Pepsin?Бетаин хидрохлоридът вече се предлага само като хранителна добавка. Продукт с доказано качество е Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули от Doctor's Best на ниска цена от онлйан дрогерия Атлас.Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули може да ..
35.49лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Betain HCL Pepsin?Бетаин хидрохлоридът вече се предлага само като хранителна добавка. Продукт с доказано качество е Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 360 капсули от Doctor's Best на ниска цена от онлйан дрогерия Атлас.Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 360 капсули може да ..
89.00лв.
Купи
Марка: QUEISSER
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ГЕЛ ПРОТИВ СТОМАШНИ КИСЕЛИНИ И ПРИ РЕФЛУКС сашета 20 броя / DOPPELHERZ ACTIVE GEL FOR HEARTBURN AND REFLUXХранителна добавкаДопелхерц® Гел против киселини и при рефлукс се използва за повлияване на симптомите на гастроезофагеален рефлукс, като пирозис, включително и по време на бреме..
12.53лв.
Купи
Марка: PANACEA 2001
СТОП - АЦИД ПЛЮС таблетки за дъвчене 20 броя / STOP - ACID PLUS  chewable tablets 20Стоп-ацид е лекарствен продукт под формата на таблетки за дъвчене или смученe, който неутрализира стомашните киселини. Той се използва при хиперацидитет, диспепсия и остри и хронични гастрити. Също така продуктът мож..
1.94лв.
Купи
Какво представлява Apple Cider Vinegar?Ябълковият оцет е резултат от многоетапен процес, излагащ натрошените ябълки на дрожди, които ферментират захарите, превръщайки ги в алкохол. Полученият алкохол, с добавяне на бактерии, се превръща в оцетна киселина, основната активна съставка в ябълковия оцет,..
35.90лв.
Купи
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)