Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin

Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin
Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin
Нов продукт
Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin
Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin
Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули на топ цена от онлайн дрогерия Атлас се грижи за Вашия стомах и храносмилане. Betain HCL Pepsin от Atlas.bg регулира киселинността в стомаха Ви, успокоява болката и дразнението.
Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin
35.49лв.
 • Stock: В наличност
 • Модел: Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули / Betain HCL Pepsin
 • SKU: DRB-00163
Бърза поръчка
Наш консултант ще се свърже с Вас, за да уточни детайлите за доставка.

Какво представлява Betain HCL Pepsin?

Бетаин хидрохлоридът вече се предлага само като хранителна добавка. Продукт с доказано качество е Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули от Doctor's Best на ниска цена от онлйан дрогерия Атлас.

Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули може да се използва при необичайно ниски нива на калий (хипокалиемия), високи нива на съединението хомоцистеин в кръвта, сенна хрема, "уморена кръв" (анемия), астма, "втвърдяване на артериите" (атеросклероза), дрожди инфекции, диария, хранителни алергии, камъни в жлъчката, инфекции на вътрешното ухо, ревматоиден артрит (РА) и нарушения на щитовидната жлеза. Използва се и за защита на черния дроб.

Не бъркайте бетаин хидрохлорид с безводен бетаин. В стомаха бетаин хидрохлоридът се разделя на бетаин и солна киселина. Солната киселина повишава стомашната киселина.

Състав на Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява

Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява съдържа бетаин хидрохлорид, пепсин и жълта тинтява.

Какво съдържа Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява?

Бетаин

Бетаинът е хранително съединение, извлечено от хранителни източници като зърнени храни или цвекло. Betaine HCL е кисела версия на бетаин, която действа по същия начин като солната киселина (HCl) в стомаха Ви. Като хранителна добавка бетаин HCL понякога се комбинира с храносмилателни ензими като пепсин или протеаза, за да помогне с храносмилането на протеини.

Защо ниската стомашна киселина е проблем?

Здравият стомах произвежда около 3 до 4 литра стомашен сок на ден. Съставен предимно от солна киселина, стомашният сок разгражда храната, която приемате, преди да навлезе в тънките Ви черва. Много лекарства намаляват стомашната киселина. Изследванията на тези медикаменти дават представа за рисковете от хипохлорхидрия и предполагат, че в дългосрочен план неадекватната стомашна киселина може:

 • да увеличи риска от чревни инфекции като SIBO;
 • да наруши усвояването на хранителни вещества (калций, магнезий, желязо, B12) и потенциално да доведе до състояния като остеопороза и анемия;
 • да съзададе проблем за храносмилателната функция в хранопровода и тънките черва.

HCL е изключително киселинен. Чистият HCL ще направи дупка в устата или гърлото Ви, ако се опитате да го приемете в несвързана форма. Betaine HCL в Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули на супер цена от Atlas.bg е безопасна допълнителна форма както на бетаин, така и на HCL. Betaine HCL доставя солната киселина в стомаха, където специализирани клетки и съединения, покриващи стомаха, предпазват от това много силната киселина да причини каквото и да е увреждане.

Значението на HCL за стомаха Ви

Стомахът е проектиран да бъде изключително киселинен, когато е празен. Неговото рН варира от 1,5-2,5. При предизвикателство с храна стомашните клетки изхвърлят повече HCL заедно с ензим за смилане на протеини, известен като пепсин. Тази комбинация е наистина важна за разграждането на погълнатите протеини и унищожаването на микроорганизми като бактерии, вируси и дрожди. Необходима е достатъчна секреция на HCL за правилното усвояване на витамин В12, фолат, витамин С, желязо и някои форми на калций, магнезий и цинк.

Как да разберете дали стомахът Ви секретира достатъчно HCL?

Въпреки че има специализирани тестове, които измерват рН на стомаха, незначителната недостатъчност на стомашната киселина може да се определи от общи симптоми. Хората с ниска стомашна производителност често изпитват дискомфорт почти веднага, когато храната попадне в стомаха или скоро след хранене. Лошото храносмилане най-често се усеща като усещане за пълнота, подуване на корема, оригване, гадене или спазми. Освен това, тъй като HCL е от решаващо значение за храносмилането на протеините и асимилацията на минерали, ниското производство на HCL често се свързва със слаби, белещи се и напукани нокти.

Доверете се на Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули, който на Atlas.bg е на специална цена, за да сте сигурни, че правите най-доброто за стомаха си. Погрижете се за неговото здраве още днес.

Пепсин

Пепсинът в Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули е необходим за храносмилането в стомаха - това е ензим, който помага за разграждането на протеините. Освен това пепсинът е полезен за здравето, като убива вредните микроби и повишава способността на тялото да приема хранителни вещества. Тялото естествено произвежда ензима пепсин. Ако искате да засилите обаче действието на пепсин, се доверете на качествен продукт като Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули на ниска цена от онлайн дрогерия Атлас.

Пепсинът е аспарагинова протеаза. И подобно на стомашната липаза, той е храносмилателен ензим. Той помага на тялото Ви да смила храната, от която се нуждае, за да живее и да процъфтява.

И така, пепсинът благоприятства храносмилането. Но какво представлява храносмилането и какво включва то?

Вашето тяло разгражда големите хранителни частици на по-малки хранителни вещества, необходими за подпомагане на растежа и възстановяването на клетките. Тези хранителни вещества също осигуряват на тялото енергията, от която се нуждае, за да функционира. Този процес е известен като смилане на храната. Храносмилането започва, когато храната се яде, и завършва, когато отпадъците се отделят.

Какво прави пепсинът?

Пепсинът в Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява 120 капсули разгражда храната и подпомага храносмилането. Това е от особена полза за храносмилането на протеини. Той разгражда протеините, превръщайки ги в по-малки единици, известни като полипептиди (накратко пептиди).

Протеините се намират в различни храни като месо, яйца, млечни продукти, ядки и семена. Те съдържат аминокиселини. Пепсинът разгражда тези протеини чрез разтваряне на връзките на техните аминокиселини.

Каква е връзката между пепсина и стомашния рефлукс?

Както споменахме, стомашната киселина съдържа пепсин. Стомашен рефлукс възниква, когато ретрограден поток от стомашна киселина я кара да навлезе в хранопровода. Това може да се развие в хронично състояние, известно като гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Освен това има подобно състояние, известно като ларингофарингеален рефлукс или екстраезофагеален рефлукс. При ларингофарингеален рефлукс стомашната киселина преминава през хранопровода и нагоре по ларинкса.

ГЕРБ и ларингофарингеалният рефлукс могат да причинят неприятни симптоми. Те включват дрезгав глас, парене в гърдите и хронична кашлица. Дори по-лошо, тези състояния могат да причинят критично увреждане на хранопровода и лигавицата на ларинкса.

Състояния като ГЕРБ се появяват, когато има дисфункция на клапата на долния езофагеален сфинктер. Ако тази клапа отслабне или се отпусне, когато не е необходимо, това може да накара стомашната киселина да се придвижи до хранопровода и отвъд него. Този проблем със сфинктерната клапа може да бъде причинен от състояния като възпаление, затлъстяване или херния.

Жълта тинтява

Една от най-популярните употреби на жълтата тинтява преди векове и все още днес е подобряването на редица аспекти на здравето на храносмилането. Билката тинтява традиционно се използва като "стомашен стимулант" поради ефектите, които има върху слюнката, жлъчката и отделянето на ензими. 

Има някои доказателства, че жълтата тинтява, включена и в състава на добавката от Doctor's Best Betain HCL Pepsin на капсули, може да стимулира секрецията на ензими в тънките черва и да увеличи стомашната секреция, което прави разграждането на храните и усвояването на хранителни вещества по-лесно. Някои от предполагаемите ползи от тинтява за храносмилането включват: 

 • Намаляване на загубата на апетит;
 • Намаляване на гаденето, киселините, диарията и общите стомашни болки;
 • Подобряване на производството на слюнка чрез стимулиране на мембраните на устата и вкусовите рецептори;
 • Подпомагане производството на стомашен сок и жлъчната секреция;
 • Подпомагане функциите на черния дроб и жлъчния мехур.

От векове коренът от тинтява е известен като тоник за черния дроб и поддръжник на детоксикацията, както се вижда от силния му горчив вкус. Подагра, жълтеница, диспепсия и дизентерия са някои други състояния, при които се използва за естествено лечение. Според традицията тинтява, приемана с ревен, е най-ефективна за подобряване на храносмилателните симптоми като загуба на апетит и гадене. Едно проучване установява, че даването на пациенти на 600 милиграма корен от тинтява дневно помага за облекчаване на симптоми като коремна болка, гадене, киселини, метеоризъм, запек, загуба на апетит и повръщане. 

Знаете ли още, че за да поддържате цялостното здраве на черния дроб жълтата тинтява може да се изпозлва заедно с други пречистватели на черния дроб като корен от глухарче, известен също като Taraxacum officinale? Коренът от глухарче често се стрива на прах и се пече за употреба като заместител на кафето или се добавя суров към билкови чайове. Доказано е, че коренът и листата на глухарчето предпазват черния дроб, понижават холестерола и триглицеридите, борят се с бактериите и поддържат очите Ви здрави.

В кои случаи можете да ползвате Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява?

 • При храносмилателни проблеми;
 • За детоксикация на стомаха;
 • При стомашна болка и неразположение.

Кога не трябва да приемате Betain HCL Pepsin?

Няма противопоказания за прием.

Как да приемате Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява на капсули?

Приемайте по 1 капсула дневно или както е предписано от лекар или нутриционист.

Как да съхранявате Бетаин с Пепсин и Жълта Тинтява на капсули?

Съхранявайте на хладно и сухо място. 

Произведено от: Doctor's Best, САЩ

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър