Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Низита унгвент 20 гр / Nisita ung.

Низита унгвент 20 гр / Nisita ung.
Нов продукт
Низита унгвент 20 гр е медицинско изделие, което поддържа влажна носната лигавица и помага за отпушване на носа. Низита маз може да се използва по време на бременност и кърмене, подходяща е и за малки деца и бебета.
Низита унгвент 20 гр / Nisita ung.
12.96лв.
 • Stock: В наличност
 • Модел: Низита унгвент 20 гр / Nisita ung.
 • SKU: 14002335
Бърза поръчка
Наш консултант ще се свърже с Вас, за да уточни детайлите за доставка.

НИЗИТА унгвент за нос 20 г

Какво съдържа НИЗИТА унгвент за нос?

100 г Низита унгвент за нос съдържат 2,8 г натриев хлорид и 7,2 г натриев бикарбонат. Помощни      вещества: висши алкохоли, лимонено масло, бял вазелин, средноверижни триглицериди, гъст парафин, цетилстеарил алкохол.

Как действа НИЗИТА унгвент за нос?

НИЗИТА използва лечебната сила на натриевия хлорид (готварска сол). При запушен нос поддържа лигавицата на носа влажна и подпомага неговото бързо отпушване. При суха и покрита с крусти носна лигавица НИЗИТА я овлажнява и води до бързото й възстановяване. При малки деца и кърмачета, които не могат самостоятелно да издухат носа си, НИЗИТА може да допринесе за почистването на ноздрите и запазването на естествената защитна функция на носната лигавица

За какво се използва НИЗИТА унгвент за нос?

За подпомагане лечението в случаи на запушен нос (напр. при хрема), за почистване и овлажняване лигавицата на носа (при сух въздух), за омекотяване на крусти.
Низита унгвент е подходящ за възрастни, деца и бебета.

Кога не трябва да използвате НИЗИТА унгвент за нос?

НИЗИТА унгвент не трябва да се използва в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките.

Какви предпазни мерки са необходими при употребата на НИЗИТА унгвент за нос?

При правилна употреба не се изискват някакви специални предпазни мерки. След операции на носа и наранявания НИЗИТА унгвент се използва след консултация с лекар.

Може ли НИЗИТА унгвент за нос да се използва по време на бременност и кърмене?

Няма данни за вредно въздействие на продукта по време на бременност и кърмене.

Как се използва НИЗИТА унгвент за нос?

Въвежда се около 1 см от унгвента във всяка  ноздра, няколко пъти дневно и преди лягане. Поставете   накрайника   на   тубата   възможно най-дълбоко   в   ноздрата,   изстискайте   малко от унгвента и го разпределете равномерно по носната лигавица като леко масажирате от двете
страни на носа.

Унгвентът може да се постави в носа и с помощта на памучен тампон.

От хигиенна гледна точка и с цел избягване на инфекция, всяка туба НИЗИТА се използва само от един човек. Моля почистете накрайника на тубата след употреба.

Колко дълго може да използвате НИЗИТА унгвент за нос?

Няма ограничения относно продължителността на лечението. В случай, че няма подобрение след 14-дневно лечение, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Какви нежелани лекарствени реакции може да предизвика НИЗИТА унгвент за нос?

Много рядко алкохолите и лимоновото масло, съдържащи се в унгвента, могат да причинят реакции на свръхчувствителност.

Как да съхранявате НИЗИТА унгвент за нос?

Да се съхранява на сухо място, под 25°С!

Информация към НИЗИТА

Лигавицата на дихателните пътища

Дихателните пътища са покрити с лигавица, която осигурява правилното функциониране на дихателните органи. В лигавицата на горните дихателни пътища се намират секреторните клетки и така наречените реснички. Секреторните клетки произвеждат течност (секрет), която овлажнява вдишвания  въздух (около 10 000 литра дневно), като едновременно с това задържа прах, причинители на болести и др. С помощта на ресничките, които са в постоянно движение, чуждите тела биват транспортирани навън или - през гърлото - към стомаха. Когато лигавиците са изсушени те не могат да осъществяват тяхната естествена функция. По този начин се улеснява проникването на причинителите на болести и се влошават обонянието и вкуса. Може да се стигне и до раздразване на носната лигавица.

Нашият нос - функции и задачи

Носът изпълнява различни функции, целящи предпазването на дихателните пътища от заболявания. Вдишваният въздух се привежда с помощта на носа почти до температурата на тялото, т.е. през зимата студеният въздух се затопля, а през лятото много горещият се охлажда. Допълнително вдишваният въздух се овлажнява и филтрира в носа така, че вдишваните частици прах да бъдат отстранени и до белите дробове да достига само чист въздух. По тази причина дишането трябва да се извършва през носа, а не през устата. Това обаче не е възможно, когато е нарушена функцията на носа и носната лигавица е прекалено суха.

Сух нос

Това е един често срещан проблем, който засяга всички възрастови групи, и се появява през цялата година. Образуващите се струпеи са не само досадни, понякога могат да бъдат и болезнени. Податливостта на  инфекции се повишава, затрудняват се дишането, обонянието и вкуса. Това води до влошаване качеството на живот.

Сухата носна лигавица може да бъде причинена от:

 • странично действие от приема на различни лекарствени средства
 • определени болести, напр. диабет или ревматизъм често водят също до изсушаване на носната лигавица  
 • отопляеми и климатизирани помещения
 • прах или други дразнещи вещества
 • понякога сухата носна лигавица е просто възрастово обусловена

Препоръки и възможности за лечение

Лечебното действие на солите (натриев хлорид)се прилага от хората от стотици години. Престоят на солен морски въздух или в курорти с устройства за изпаряване на солена минерална вода водят до облекчаване на оплакванията на дихателните пътища. Солите, съдържащи се в този продукт, поради свойството си да задържат водата, поддържат влажна среда в носа.

НИЗИТА унгвент за нос е широко приложим

 • защитава носната лигавица при сух въздух от изсушаване
 • ограничава контакта на дразнещите вещества с носната лигавица
 • овлажнява носната лигавица
 • отмива струпеите
 • за  поддържащо  лечение   на   хрема при кърмачета, деца и възрастни подобрява носното дишане и така може да доведе до намаляване на хъркането подобрява регенерацията на нарушената носна лигавица при хрема, кръвоизлив от носа, както и след операции.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър