Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin

Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
Нов продукт
Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
Астаксантин на топ цена от онлайн дрогерия Атлас е мощен антиоксидант, който Ви предпазва от оксидативен стрес и куп автоимунни заболявания. Astaxanthin от Atlas.bg се грижи за очното здраве и добрата мозъчна функция.
Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
100.00лв.
  • Stock: В наличност
  • Модел: Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
  • SKU: DRB-00367
Бърза поръчка
Наш консултант ще се свърже с Вас, за да уточни детайлите за доставка.

Какво представлява Astaxanthin?

Вероятно сте чували, че витамин С е хранителна сила, защото е антиоксидант, който насърчава здравето. Но знаете ли как астаксантин помага на Вашето здраве?

Той е един „антиоксидант суперзвезда“, защото всъщност е 6000 пъти по-силен от витамин С по отношение на неговите антиоксидантни свойства. Всички невероятни ползи от астаксантин могат да бъдат получени от Астаксантин 6 мг 90 капсули на ниска цена от онлйан дрогерия Атлас.

Астаксантин 6 мг 90 капсули поддържа здравето на кожата, бори се с възпалението и дори повишава енергията. Астаксантинът се намира естествено в скариди, крил и сьомга. 

Астаксантинът е базиран на пигмент антиоксидант, известен като каротеноид и с право е известен като "краля на каротеноидите", открит в растения, водорасли и някои риби.

Микроводораслите, които съдържат астаксантин, произвеждат тъмночервен пигмент като начин за защита срещу вредните и изсушаващи слънчеви лъчи. Интересното е, че ползите от впечатляващо мощния антиоксидант след това се предават на сьомгата, крила и скаридите, които се хранят с тези водорасли. 

Забавен факт: Дори фламингото получават своя ярък розов оттенък от астаксантина, открит в крила, с който се храни.

Сега, тъй като не можете да произвеждате каротеноиди, трябва да ги набавяте чрез храната или от естествени продукти като Астаксантин 6 мг 90 капсули на изгодна цена от Atlas.bg. Дивоуловената сьомга има едни от най-високите концентрации на астаксантин, като сьомгата нерка притежава 26 до 38 мг астаксантин на кг. За справка е установено, че приемането на едва 3,6 мг астаксантин на ден осигурява някои мощни ползи за здравето.

Състав на Астаксантин

Astaxanthin капсулите от Doctor's Best се състои от натурален астаксантин от Astra Pure.

Какво съдържа Астаксантин?

Астаксантин

И така, какво прави астаксантинът за тялото Ви? Нека да разгледаме някои от основните ползи за здравето, получени от добавката на капсули астаксантин.

Бори се със свободните радикали

Като каротеноид, астаксантинът притежава силни антиоксидантни свойства, като дори показва, че е 300 пъти по-силен от лутеин и ликопен и 550 пъти по-силен от витамин Е. В резултат на това е известно, че помага за охлаждане на възпалението - което означава, че се смята за уловител на свободните радикали.

Тъй като изследванията показват, че астаксантинът помага в борбата със свободните радикали, се смята, че помага за предотвратяване на оксидативния стрес, който води до последващо възпаление и увреждане, като ускорено стареене и определени здравословни състояния.

Поддържа здравето на кожата

Едно от основните предимства на астаксантина в Astaxanthin капсулите е способността му да поддържа здравето на кожата. Стареенето и увреждането на кожата често са резултат от оксидативен стрес. С напредването на възрастта и излагането на свободните радикали кожата Ви започва да изглежда по-малко пълна и жива и започват да се образуват бръчки. Това се дължи на увреждане и разграждане на колагена и еластина от оксидативния стрес.

И така, какво прави астаксантинът за Вашата кожа? Ползите от астаксантин за кожата са невероятно уникални с това, че той се бори с увреждането от свободните радикали, което възниква от вътрешни и външни фактори.

Доказано е, че астаксантинът съдържа силни антиоксидантни свойства, които намаляват развитието на оксидативен стрес в кожата, като по този начин поддържа защитата на кожата от излагане на ултравиолетови лъчи и помага за охлаждане на възпаление, свързано с определени кожни заболявания. Всъщност проучванията показват, че астаксантинът е 100 пъти по-ефективен от лутеина и бета-каротина срещу оксидативния стрес, причинен от UVA радиацията.

Междувременно други изследвания показват, че астаксантинът благоприятства външния вид на кожата, като намалява появата на бръчки, подпомагайки синтеза на колаген, като същевременно поддържа еластичността, текстурата на кожата и дори съдържанието на влага в най-външния слой на епидермиса (корнеоцита).

Поддържа здравето на мозъка

Централната нервна система също е силно податлива на оксидативен стрес и възпаление поради високата скорост на метаболизма и потреблението на енергия. 

Интересен факт: мозъкът Ви използва 25 процента от всички енергийни запаси на тялото Ви. Това създава възможности за клетъчно разпадане и намалена способност за регулиране на всяко дисфункционално клетъчно развитие.

Когато защитните сили на тялото Ви са отслабени от оксидативен стрес и възпаление, Вие сте изложени на повишен риск от развитие на невро-дегенеративни проблеми. Ползите от каротин и астаксантин се простират върху здравето на мозъка поради техните охлаждащи възпалението и антиоксидантни ефекти. 

Освен това астаксантинът в Astaxanthin 3 мг на капсули, който при нас е на специална цена за Вас, е показал обещание при проучвания върху животни, като помага за охлаждане на възпалението в хипокампуса, намалявайки вероятно по този начин когнитивните дефицити.

Важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че астаксантинът е от полза за мозъка директно, защото може да проникне през защитната кръвно-мозъчна бариера. Невро-дегенеративните проблеми често са по-трудни за лечение поради тази защитна бариера, която често пречи на лечението да достигне до мозъка.

Освен това астаксантинът благоприятства регенерацията на нервните клетки, за което е известно, че подпомага възстановяването на централната нервна система след травма. Астаксантинът прави това, като помага да се увеличи генната експресия на протеини, които участват в здравето и възстановяването на мозъка.

Подпомага здравето на очите

Изследванията показват, че ползите от астаксантин за очите са многостранни. Погрижете се за очното си здраве още сега с Астаксантин 6 мг 90 капсули на ниска цена от онлайн дрогерия Атлас.

 Помислете за това: Ретината на окото е изключително чувствителна към UV радиация и това може да доведе до възпаление и окислително увреждане с течение на времето. Но няколко проучвания са изследвали начините, по които астаксантинът благоприятства здравето на ретината, свързано с възрастта, благодарение на неговите охлаждащи възпалението и антиоксидантни свойства.

Например някои проучвания показват, че пациенти с напреднали очни проблеми, на които е прилагана комбинация от астаксантин и лутеин/зеаксантин в продължение на две години, са установили „значително подобрение на зрителната острота, конструктивната чувствителност и функциите, свързани със зрението“.

Но това не е всичко. Изследванията също подкрепят идеята, че астаксантинът е от полза и за напрежението и умората на очите.

Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система

Много проучвания са изследвали как антиоксидантите могат да поддържат здравето на сърдечно-съдовата система. Но витамините Е и С, заедно с бета-каротина, се оказват неуспешни за намаляване на тежестта на сърдечните инциденти. В резултат на това изследователите са започнали да търсят по-мощни антиоксиданти като астаксантин.

Интересното е, че проучванията започват да показват, че ползите от астаксантина могат да се разширят върху здравето на сърцето чрез поддържане на здравословни нива на холестерола, както и нивата на триглицеридите. Междувременно някои проучвания върху животни показват, че ползите от астаксантин могат да се разширят и за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане. Смята се, че механизмът на действие е чрез способността на астаксантина да помага за намаляване на крайните продукти на азотен оксид.

Поддържа имунното здраве

И накрая, Астаксантин 6 мг 90 капсули се грижи за Вашата здравна рутина по време на сезона на настинки и грип поради своята имуномодулираща активност. Изследванията показват, че този мощен антиоксидант може да повлияе на ключови биомаркери, свързани с човешкия имунен отговор, и вероятно дори да помогне за намеса в свръхпроизводството на потенциално вредни цитокини.

Астаксантинът е мастноразтворим, което означава, че се разгражда от мазнини, а не от вода. В резултат на това добавката астаксантин се абсорбира най-добре, когато се приема с мазнина или масло. Диетите с високо съдържание на мазнини, като кето диетата, позволяват по-добро усвояване и бионаличност на астаксантин, отколкото диета с ниско съдържание на мазнини.

Други начини за увеличаване на неговата бионаличност е да приемате добавка астаксантин като Астаксантин 6 мг 90 капсули с храни с високо съдържание на мазнини като семена от чиа, ленено семе, рибено масло, риба или различни ядки.

За да сте сигурни, че получавате изобилие от този мощен антиоксидант, трябва да се уверите, че получавате пълна доза астаксантин, базирана на изследвания, като част от ежедневната си диета. Астаксантин 6 мг 90 капсули на супер цена от онлайн дрогерия Атлас поддържа широкия набор от ползи за здравето, които този мощен антиоксидант може да предложи.

Астаксантинът е „антиоксидант суперзвезда“, защото е 6000 пъти по-силен от витамин С по отношение на неговите антиоксидантни свойства. Известно, че поддържа здравето на кожата, бори се с възпалението и дори повишава енергията, астаксантинът се намира естествено в скариди, крил и сьомга.

Освен ако не планирате да приемате уловена дива сьомга всеки ден в големи количества, приемането на висококачествена добавка астаксантин като Астаксантин 6 мг 90 капсули, включваща базирана на изследвания пълна доза, е най-добрият начин да консумирате този мощен антиоксидант.

В кои случаи можете да ползвате Астаксантин?

  • При проблеми с очите;
  • При често забравяне и невъзможност за фокусиране за по-дълго време;
  • При разхлабена имунна система;
  • При поява на сърдечни проблеми;

Кога не трябва да приемате Astaxanthin?

Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! 

Как да приемате Астаксантин на капсули?

Приемайте по 1 капсула дневно след храна.

Как да съхранявате Астаксантин на капсули?

Съхранявайте на хладно и сухо място. 

Произведено от: Doctor’s Best, САЩ

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър