Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Хранителни добавки за очи и зрение

Ако страдате от проблеми със зрението, трябва да се опитате да разберете от какви витамини, минерали и билкови добавки се нуждаете, за да поддържате ясно зрение. Много е важно очите Ви да получават необходимите хранителни вещества, за да функционират на 100%. 

Или ако сте загрижени за поява на катаракта, глаукома или дегенерация на макулата и искате да научите какви витамини могат да помогнат за предпазване от тези потенциално ослепителни състояния, Atlas.bg е правилният източник.

Добавките за зрението и очите в онлайн дрогерия Атлас намаляват риска от проблеми с очите и подобряват зрителната острота при здрави очи. Препоръчително е да допълвате диетата си с ежедневна добавка за очи, която съдържа поне една от следните съставки.

По-долу изброените витамини и хранителни вещества играят ключова роля за намаляване на възпалението и окислителните промени, свързани с развитието на дегенеративни заболявания, включително хронични такива и свързани с възрастта очни проблеми:

 • Витамин А/бета-каротин - необходими за нощното виждане, заздравяването на рани и правилното функциониране на имунната система. Въпреки че допълнителният прием на бета-каротин е свързан с по-висок риск от поява на някои видове рак сред пушачите, получаването на здравословно количество бета-каротин от добавки не повишава този риск.
 • Витамин C - някои проучвания са установили, че витамин C, мощен антиоксидант, е свързан с намален риск от катаракта.
 • Витамин D - дефицитът на витамин D е широко разпространен, особено през зимните месеци, в студен климат. Изследванията показват, че витамин D е свързан с по-нисък риск от макулна дегенерация. На Atlas.bg може да намерите разнообразие от добавки, съдържащи витамин Д.
 • Витамин Е - витамин Е е свързан с намален риск от катаракта, както сочат някои проучвания.
 • Лутеин и зеаксантин. Тези каротеноиди и макулни пигменти могат да намалят риска от дегенерация на макулата и катаракта.
 • Фитохимични антиоксиданти - растителните екстракти, като тези от гинко билоба и боровинка, съдържат фитохимикали, които изглежда осигуряват защита от оксидативен стрес в цялото тяло, включително очите.
 • Омега-3 - есенциални мастни киселини. Тези основни хранителни вещества могат да намалят риска от сухота в очите и могат да имат и други ползи за здравето на очите.
 • Биофлавоноиди, намиращи се в много плодове и зеленчуци, помагат на тялото да абсорбира витамин С за по-висока антиоксидантна ефективност.

В телата Ви има цяла армия, която помага за предотвратяване на клетъчното разрушаване, причинено от токсини и фактори на околната среда или свободни радикали. Тази армия носи името антиоксиданти и те могат да бъдат намерени навсякъде – в тъмно пигментираните плодове като грозде, криещи се във вкусните шоколади, а също и в сочните червени меса.

 • Алфа-липоевата киселина е толкова полезна за Вашето тяло, че някои хора я наричат ​​перфектния антиоксидант. Тя е много специална, защото е толкова универсалена, че помага за дезактивирането на всички видове различни потенциални щети от свободните радикали. Освен това помага на тялото Ви ефективно да използва повторно витамините C и E така, че да получите повече енергия от Вашите витамини. Алфа-липоевата киселина може да помогне за предотвратяване и деактивиране на потенциални увреждания от свободните радикали, причинени от неадекватни диети, тютюнопушене и слънчева светлина.
 • Боровинката е плод, който помага за подобряване на нощното Ви виждане. Тя съдържа биофлавоноид, който помага на очите Ви да имат повече от лилавия пигмент родопсин, който стимулира острото зрение. Флавоноидът е пигмент, подобно на лилавото, който има отличен антиоксидантен коефициент, за да помогне на тялото Ви да се бори с увреждането от свободните радикали.
 • Хромът е важен и за Вашите очи – доказано е, че хората с ниско съдържание на този важен минерал са изложени на по-голям риск от развитие на повишено вътреочно налягане. В наши дни високото вътреочно налягане е все по-често срещано, тъй като толкова много хора се напрягат да гледат екраните на компютрите по цял ден, изморявайки претоварените очни мускули и поставяйки ги в ненужен стрес. Ако включите повече богати на хром храни в диетата си, може да откриете, че се напрягате да виждате и четете все по-малко.
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА АБОВИЖЪН ЗА ДОБРО ЗРЕНИЕ капсули 15 броя / ABOPHARMA ABOVISION Хранителна добавка Абовижън е хранителна добавка, която представлява високоефективен комплекс за поддържането на нормално зрение, а също за защита на клетките от оксидантивен стрес. Продуктът е комбинация от естествените антиокс..
11.61лв.
Купи
Марка: NATURPHARMA
АКОМОДИН капсули 30 броя е хранителна добавка, поддържаща здравето на очите и насърчаваща правилното зрение. Продукта включва ефективна доза калиев хидрохлорид, който подхранва и защитава органа на зрението. Елиминира сухотата на очите и свръхчувствителността към изкуствена светлина започва да изчез..
26.76лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Alpha Lipoic Acid?Като се има предвид нарастващата епидемия от диабет и нейните опустошителни усложнения, естествените стратегии, които поддържат здравословна кръвна захар (глюкоза) и предпазват от оксидативен стрес, предлагат надежда за много хора.Метаболитен синдром - ко..
52.99лв.
Купи
Марка: ASAM Gmbh
АСАМ ВИЗИКОД ЗА ДЕЦА сироп за очи 120 мл. e продукт с течна формула и приятен плодов вкус. Поддържа нормалното зрение и защитава клетките от оксидативния стрес. Съдържа лутеин и зеаксантин, които са антиоксиданти и спомагат за поддържане здравето на очите. Продукта подобрява оптичната плътност на ма..
20.88лв.
Купи
Марка: ASAM Gmbh
АСАМ ВИЗИКОД саше 30 броя е продукт под формата на разтворим прах за приготвяне на напитка с приятен плодов вкус. Той поддържа нормалното зрение и предпазва от вредните влияния на околната среда. Противодейства на умората на очите,  както и на продължителното излагане на синята светлина, излъчвана о..
31.42лв.
Купи
Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
Нов продукт
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Astaxanthin?Вероятно сте чували, че витамин С е хранителна сила, защото е антиоксидант, който насърчава здравето. Но знаете ли как астаксантин помага на Вашето здраве?Той е един „антиоксидант суперзвезда“, защото всъщност е 6000 пъти по-силен от витамин С по отношение..
100.00лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Benfotiamine + Alpha-Lipoic Acid?Бенфотиамин 150 мг + Алфа Липоева Киселина 300 мг 60 капсули на супер цена от Doctor's Best помага за поддържането на здрави клетки. Бенфотиаминът е силно бионаличен, синтетично производно на тиамин, което може да повлияе на биохимичните п..
44.99лв.
Купи
БЕТА КАРОТИН капки 30 мл. е антиоксидант, който притежава способността да улавя свободните радикали, също така придава на кожата свеж вид и я предпазва от стареене. Спомага за придобиването на тен при излагане на слънце, също така подобрява зрението, поддържа доброто състояние на косата, кожата и но..
11.05лв.
Купи
Марка: RAMCOPHARM
БОРОВИНКА + желатинови капсули 30 броя / RAMCOPHARM BILBERRY Хранителна добавкаБОРОВИНКА + полезни свойства:Премахва оксидативнoто действиe на свобoдните рaдикали;Възпрепятствa появатa на диaбет;Защитaва черния дроб;Намалявa потенциaлния риск от злoкачествени заболявания;Поддържа зритeлната острoта;..
17.82лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ОКОЛУТ ДУО капсули 300 мг. 30 броя / BOROLA OCOLUT DUOХранителна добавка БОРОЛА ОКОЛУТ ДУО:Висококачествен продукт, съдържащ в себе си натурални компонентиГрижи се за очното здравеЕлиминира вредното влияние на УВ лъчите, спира увреждането, причинено от ултравиолетовите лъчи  и възпалението в ..
18.00лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ОКОЛУТ капсули 300 мг. 30 броя / BOROLA OCOLUT DUOХранителна добавка БОРОЛА ОКОЛУТ:Висококачествен продукт, съдържащ натурални компонентиГрижи се за очното здравеЕлиминира вредното влияние на УВ лъчите, спира увреждането, причинено от ултравиолетовите лъчи  и възпалението в клетките на кожата..
15.00лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ОКОЛУТ КОМБИ капсули 300 мг. 30 броя / BOROLA OCOLUT COMBIХранителна добавка БОРОЛА ОКОЛУТ КОМБИ:Висококачествен продукт, съдържащ натурални компонентиГрижи се за очното здравеЕлиминира вредното влияние на УВ лъчите, спира увреждането, причинено от ултравиолетовите лъчи  и възпалението в клет..
18.14лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 45 (4 Страници)