Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Храносмилателна система

Стомашният дискомфорт е често срещано понятие. Храносмилателните проблеми могат да бъдат различни. Симптомите на храносмилателно неразположение са наистина неприятни. На Atlas.bg съществуват различия от добавки, които ще се погрижат за Вашия стомашен комфорт и щастие.

Тук ще изброим някои видове естествени добавки, които наистина помагат:

Пробиотици

Когато става дума за най-добрите добавки за храносмилане (при поява на подуване на корема, газове и запек), пробиотиците винаги са на първо място в списъка като най-подходящите и сигурни хранителни вещества.

Чревният микробиом е тясно свързан със здравето на храносмилането. Чревните бактерии помагат за разграждането на определени въглехидрати, като нишесте и фибри, които не можете да усвоите напълно. Чрез този процес, наречен ферментация, чревните бактерии произвеждат странични продукти, наречени късоверижни мастни киселини (или SCFA), за които е доказано, че подпомагат поддържането на здравето на храносмилането.

Друг страничен продукт от този процес на ферментация е газът, който е нормален и фин в умерени количества, но някои щамове бактерии произвеждат повече газ от други. Когато тези газови бактерии са повече от добрите бактерии в червата, може да се натрупа съдържание на твърде много газ, което да допренесе за появата на дискомфирт и подуване на корема.

Точно тук се намесват пробиотиците, които можете да намерите в онлайн дрогерия Атлас на топ цени. Това са добри бактерии, които можете да приемате под формата на добавка, за да помогнете за задържането на лошите бактерии. Всеки щам бактерии е уникален и изпълнява различни задачи в червата, така че е много важно да изберете подходящата и качествена добавка, която със сигурност ще Ви помогне.

Например щамове от комбинациите род-вид Lactobacillus casei и Bifidobacterium lactis могат да помогнат за поддържане на редовността на изхожданията, докато Lactobacillus acidophilus облекчава подуването на корема. И когато комбинирате определени щамове пробиотици с допълващи се функции, крайният положителен ефект ще е още по-голям.

Ето защо най-добрият избор обикновено е широкоспектърна пробиотична добавка, която комбинира няколко различни целеви вида. Въпреки че пробиотиците обикновено се считат за безопасни, консултирайте се с Вашия лекар, ако имате някакви специфични здравословни проблеми или съображения, особено свързани с червата или имунната система.

Пребиотици

Друг вариант за поддържане на чревния микробиом са пребиотиците. Това са специфични видове фибри, които хранят добрите бактерии, живеещи в червата Ви, така, че да могат да растат и да се размножават сами. Въпреки че може да отнеме малко повече време, за да поддържате добрите си бактерии по този начин, с течение на времето пребиотичните добавки могат да доведат до същите ползи за червата като пробиотичните добавки.

Глутамин

Глутаминът е най-разпространената аминокиселина в човешкото тяло. Въпреки че се използва навсякъде в тялото Ви, 30% от него се намират в червата.

Една от най-важните задачи на глутамина е да поддържа целостта на клетките, покриващи тънките черва. Той се грижи чревните връзки да бъдат здрави и стегнати, така че големи, несмлени частици да не могат да преминат от тънките черва към кръвта. Това помага за поддържане движението на червата, коремния комфорт и дори до необходимите енергийни нива.

Глутаминът е толкова важен, че проучване нарича аминокиселината „най-важното хранително вещество“ за поддържане на здравето на стегнатите връзки на червата.

Хлъзгав бряст

Екстрактът от хлъзгав бряст, който се прави от кората на дървото хлъзгав бряст, е ботаническа добавка. Въпреки че няма много изследвания върху това биоактивно растение, има някои доказателства, че хлъзгавият бряст помага за поддържането на нормална възпалителна реакция и успокоява храносмилателния тракт.

В едно проучване изследователите дават на хората добавка, съдържаща хлъзгав бряст. След приема ѝ участниците са получили чревен и стомашен комфорт, като подуването на корема е отшумяло. Други проучвания сочат, че поради въглехидратната си структура хлъзгавият бряст може да действа и като пребиотик, помагайки за поддържането на добрите бактерии в червата.

Gastritix 100 капсули / Билкова Смес Гастритикс Gastritix 100 капсули / Билкова Смес Гастритикс
Най-продаван
Марка: Nature's Way
NATURE'S WAY GASTRITIX е изключително успешна билкова формула срещу различни разстройства на стомашно-чревния тракт. Съдържа семена от копър, корен от див ям, джинджифил, кора от червен бряст, екстракт от лайка, корен от бяла ружа, които действат синергично, за да подкрепят оптимално храносмилането ..
30.92лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА АБОКОЛИКЕН ЗА СЛАДКИ СЪНИЩА капки 14 мл. / ABOPHARMA ABOKOLIKEN Хранителна добавка Абоколиген на Абофарма са високо ефективни капки срещу колики, помагащи на вашето бебе да се справи с временната физиологична лактозна нетолерантност. Млякото, млечните продукти, майчината кърма, адаптираните..
27.44лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ВЕНТРОЛАКС ГРАНУЛИ ЗА БЛАГОПРИЯТЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ЧРЕВНИЯ ТРАКТ 30 гр. / ABOPHARMA VENTROLAXХранителна добавка Вентролакс на Абофарма е хранителна добавка, която оказва благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт. Съдържащите се в нея растителни екстракти са обработени по иновативна технол..
11.21лв.
Купи
Марка: CAPITERA PHARMA
АКТИВА ПЛЮС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ капсули 30 броя подпомага храносмилателния процес на храната и функционирането на храносмилателния тракт. Развитието, растежът и функционирането на основните жизнени функции зависят от храненето, тоест от снабдяването на организма с всички необходими хранителни веще..
11.10лв.
Купи
АКТИВЕН ВЪГЛЕН С ПPОПОЛИС таблетки 250 мг. 10 броя / CARBO ACTIVATUS & PROPOLISАктивният въглeн е натурално помощно средство за лечение на различни видове проблеми, свързани с храносмилателната система.Съcтав в 1 таблeтка:Aктивен въглeн - 0,210 гр.Прополиc - 0,250 гр.Начин на употреба: Препоръчи..
2.00лв.
Купи
Марка: EPSILON HEALTH
АЛГОРАЛ ПРОТЕКТ саше 20 броя е хрaнителна дoбавка, пoд фoрмата на сашета, благoприятстващи дeйността на хранoсмилателната систeма. Нaмалява гaстро eзофагеалния рефлукс, стoмашната кисeлинност, пoддържа нoрмална стoмашно - чрeвна флора, пoмага при тежeст в стомaха, подувaне, гaзове, оригвaне, гaдене,..
31.67лв.
Купи
Марка: EPSILON HEALTH
АЛГОРАЛ таблетки 36 броя / ALGOLARАЛГОРАЛ е хранителна добавка под формата на таблетки благоприятстваща дейността на храносмилателната система. Намалява гастро езофагеалния рефлукс, стомашната киселинност, поддържа нормална стомашно - чревна флора, помага при тежeст в стомaха, подувaне, гaзове, ориг..
19.27лв.
Купи
Марка: TILMAN
АНТИМЕТИЛ таблетки 50 мг. 36 броя e хранителна добавка, която допринася за запазването на доброто храносмилане. Може да се употребява в случай на преяждане, нарушаване на обичайните хранителни навици, по време на бременност или при пътуване. Естествената формула на Антиметил е подходяща за възрастни..
17.42лв.
Купи
Марка: AFLOFARM
АПЕТИСТЕР ДЖУНИЪР сироп 100 мл. / AFLOFARM APETISTER JUNIOR syrup 100 ml Хранителна добавкаАПЕТИСТЕР ДЖУНИЪР е създаден специално за деца, като подобрява храносмилателната функция на организма и подсилва апетита. Формулата от активни съставки тонизира и помага за поддържане на здрави черва. Добавкат..
16.73лв.
Купи
АПЕТИСТЕР СИНИЪР сироп 100 мл. /  APETISTER SENIOR syrup 100 ml. АПЕТИСТЕР СИНИЪР сироп 100 мл. /  APETISTER SENIOR syrup 100 ml.
Най-продаван
Марка: AFLOFARM
АПЕТИСТЕР СИНИЪР сироп 100 мл. / AFLOFARM APETISTER SENIOR syrup 100 ml. Хранителна добавкаАПЕТИСТЕР СИНИЪР е създаден специално за възрастни, като подобрява храносмилателната функция на организма и подсилва апетита. Формулата от активни съставки тонизира и помага за поддържане на здрави черва. Доба..
17.04лв.
Купи
Марка: ARO LIFE
АРОЛАКСЕН капсули 30 броя / ARO LIFE AROLAXEN capsules 30Хранителна добавкаАролаксен съдържа комбинация от сена (майчин лист), джинджифил, корен от ревен, копър и зърнастец, чието синергично действие спомага за правилната функция на стомашно-чрeвния тракт, подпомага храноcмилането, cтимулира периста..
11.01лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Benfotiamine + Alpha-Lipoic Acid?Бенфотиамин 150 мг + Алфа Липоева Киселина 300 мг 60 капсули на супер цена от Doctor's Best помага за поддържането на здрави клетки. Бенфотиаминът е силно бионаличен, синтетично производно на тиамин, което може да повлияе на биохимичните п..
44.99лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 117 (10 Страници)