Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Citibac 30 капсули / Цитибак

Citibac 30 капсули / Цитибак
Citibac 30 капсули / Цитибак
Citibac 30 капсули / Цитибак
Citibac 30 капсули / Цитибак
Citibac 30 капсули се грижи за здравето на мозъка и нервната система. Цитибак е хранителна добавка с цинк, селен, бакопа мониери и цитоколин - доказано полези съставки за мозъчната функция и нервната система.
Citibac 30 капсули / Цитибак
43.69лв.
 • Stock: В наличност
 • Модел: Citibac 30 капсули
 • SKU: 28030855
Бърза поръчка
Наш консултант ще се свърже с Вас, за да уточни детайлите за доставка.

Какво представлява Цитибак капсули?

Цитибак е хранителна добавка на капсули, която комбинира в себе си полезните свойства на цитиколин, цинк, екстракт от бакопа мониери и селен в подкрепа на нервната система и имунната функция.

Състав на Цитибак

В състава на хранителната добавка Citibac 30 капсули се съдържат полезни съставки, които подпомагат функцията и състоянието на нервната система по естествен начин и без да вредят на организма.

Какво съдържа Цитибак капсули и как помага?

Цитиколин

Цитиколин стимулира биосинтеза на структурните фосфолипидни мембрани на невроните, което подпомага функциите на мембраните, включително функциите на йонообменните вещества и неврорецепторите. Благодарение на стабилизиращото действие на мембраните цитиколинът има противооточно свойство и намалява мозъчния оток.

Цитиколинът в Цитибак капсули отслабва симптомите на церебрална дисфункция след такива патологични процеси като черепно-мозъчна травма или остри нарушения на мозъчното кръвообращение.

Цитиколин намалява нивото на амнезия, подобрява състоянието при когнитивни, сензитивни и двигателни разстройства, отслабва и симптомите, които се наблюдават при хипоксия и исхемия на мозъка, включително влошена памет, емоционална лабилност, нарушена способност за изпълнение на обичайните дейности по самообслужването.

Цитиколин в Цитибак е природно съединение, което се съдържа в човешкия организъм, затова няма как да се проведат класически фармацевтични изследвания с оглед на това, че е трудно да се определи количествено екзогенният и ендогенният цитоколин. В хода на фармакологичните изследвания се наблюдава почти пълното му абсорбиране – по-малко от 1% от приетата доза е открит в изпражненията 5 дни след прием на цитоколин.

Отбелязани са и 2 пика на радиоактивност в плазмата на кръвта вследствие на метаболизма в черния дроб и червата: първият – след 1 час; вторият – след 24 часа.

Биодостъпността на цитоколин при перорална и парентерална употреба е на практика еднаква. Извеждането от организма се случва много бавно, предимно през дихателните органи и с урината. След 5 дни прием са открити около 16% от дозата на цитоколина, което свидетелства за участието на останалата част от дозата в метаболизма.

Цитибак 30 капсули може да се приема в острата фаза на инсулт и при неговите неврологични последици. Може да се приема също при черепно-мозъчна травма и нейните неврологични усложнения, а също и при когнитивни нарушения и нарушения в поведението вследствие на хронични съдови и дегенеративни церебрални разстройства.

Цинк

Цинкът присъства в мозъка в две форми: първо, той е структурен компонент на много протеини и коензими, второ, свободните йони на цинк се концентрират в синаптичните мехурчета, главно в глутаматергичните терминали.

Във формата на цинк съдържащи протеини са над 80% от общото количество цинк в мозъка и около 20% е под формата на свободни йони.

Дефицитът на цинк може да се прояви с поведенчески нарушения, емоционален дисбаланс, намалена способност за обучение, намалено качество на паметта, което се обяснява с анормални функции на богатите на цинк структури на хипокампуса.

Цинкът в Цитибак подпомага нормалното развитие на мозъка и за нормалната работа на нервните клетки и функционалните мрежи. Цитибак също така помага да се регулират всички стадии на неврогенезата – клетъчната пролиферация, оцеляването на стволовите клетки и тяхната диференциация, тоест във физиологични концентрации цинкът от Цитибак проявява невропротективна активност, като предотвратява увеличаването на екстраклетъчната концентрация на невромедиатора глутамат и гибелта на постсинаптичните неврони от превъзбуждане.

С многобройни изследвания е доказано, че цинкът е от важно значение при болестта на Алцхаймер. В експериментални трудове е открито, че цинкът в екстраклетъчното пространство си взаимодейства с бета-амилоида и започва да проявява невропротективни свойства.

Селен

Друг минерал, включен в състава на хранителната добавка Цитибак, е селенът. Независимо че не е толкова известен, селенът е един от най-важните микроелементи в организма ни. Селенът участва в синтеза на селенопротеини – вещества с изразено антиоксидантно действие.  Антиоксидантните помагат на организма ни да се бори със свободните радикали, спират протичането на възпалителни реакции в тялото ни, забавят стареенето, подобряват състоянието на кожата ни и я защитават от пагубното въздействие на УВ-лъчите.

Не по-малко важен е селенът за здравето на сърдечно-съдовата ни система. Доказано е, че в повечето случаи исхемична болест на сърцето се развива при хора с ниски нива на селен в кръвта. Затова употребата на Цитибак ще може да Ви защити от този риск. Освен това селенът може да Ви защити от развитие на възпалителни процеси, които често са причина за сърдечни заболявания. Той възпрепятства и запушването на артериите, а също така укрепва стените на съдовете.

През последните години интересът към селен се е увеличил в пъти, всичко това заради имуностимулиращите му свойства. Цитибак помага в укрепването на имунитета. При дефицит на селен имунната реакция на организма се забавя, не успяваме да отговорим на атаката на вирусите и в резултат на това се разболяване.

Цитибак стимулира производството на имуноглобулини и защитава организма ни от вируси и болестотворни бактерии.

Най-високото съдържание на селен е в щитовидната жлеза. Този орган изпълнява редица жизненоважни функции, включително контрол на растежа, нормализиране обмяната на веществата, развитие на вътрешните органи и регулиране на хормоналния фон. Щитовидната жлеза винаги трябва да работи правилно. При хроничен дефицит на селен може да се развие болест на Хашимото, при която собственият ни имунитет започва да атакува клетките на щитовидната жлеза и да я уврежда.

Но това не са всички ползи от селена в Цитибак. Благодарение на селен Цитибак е много полезен за поддържане здравето на нервната система. Селенът нормализира когнитивните функции, подобрява паметта и концентрацията, помага да се съсредоточим по-добре върху задачите си. Също така Цитибак може да ни защити от болест на Алцхаймер и други старчески изменения в мозъка.

Бакопа мониери

В продължение на много векове бакопа мониери се използва в Аюрведа за поддържане на менталното здраве, за заздравяване на нервната система, да развитие на интелекта, осъзнаването и душевния подем.

Бакопа мониери от състава на Цитибак оказва успокоително действие, подмладява и възстановява тъканите на организма.

Бакопа мониери е изумителен тоник за цялата нервна система, който влияе благоприятно на мозъчната дейност, повишава ефективността от ученето, успехите в ученето и устойчивостта на стрес и на умствени натоварвания.

Цитибак намалява чувството на безпокойство, излишното ментално натоварване, успокоява при нервно разстройство, помага за контролиране на емоционалния фон и резкия спад в настроението.

Бакопа мониери от състава на Citibac капсули е натурално ноотропно средство, което подобрява паметта, концентрацията и вниманието, усвояването на информация, дарявайки ни със спокойствие и повишавайки работоспособността ни.

Цитибак помага и при безпокойство, подобрява съня и намалява чувството на ментален дискомфорт.

В кои случаи можете да използвате Цитибак?

 • При емоционален дисбаланс;
 • При стрес и тревожност;
 • При мозъчни разстройства;
 • При нервни разстройства и нарушения;
 • При влошени мозъчни функции вследствие на черепно-мозъчна травма, инсулт, исхемия на мозъка, хипоксия;
 • При влошени когнитивни функции;
 • При често забравяне и проблеми с краткосрочното и дългосрочната памет;
 • За по-добро усвояване на нова информация;
 • При голямо умствено и/или психическо натоварване и др.

Кога не трябва да приемате Цитибак?

 • При бременност и кърмене;
 • Ако сте на възраст под 18 години;
 • Ако страдате от алергия към някоя от съставките;
 • Ако лекарят Ви Ви посъветва да не го приемате.

Как да приемате Цитибак капсули?

Препоръчителният дневен прием на капсулите Citibac е по 1 капсула дневно.

Как да съхранявате Цитибак капсули?

Съхранявайте Цитибак на стайна температура и в оригиналната опаковка.


Произведено от: PLANTOL S.L, Испания

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър