Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Selenogin 60 таблетки / Селеногин

Selenogin 60 таблетки / Селеногин
Selenogin 60 таблетки / Селеногин
Със заявка
Selenogin 60 таблетки / Селеногин
Selenogin 60 таблетки / Селеногин
Selenogin/Селеногин 60 таблетки на добра цена е хранителна добавка със селен, гинко билоба, пантотенова киселина и биотин, които доказано подпомагат доброто оросяване и паметта.
Selenogin 60 таблетки / Селеногин
35.17лв.
  • Stock: Със заявка
  • Модел: Selenogin 60 таблетки
  • SKU: 28027058
Бърза поръчка
Наш консултант ще се свърже с Вас, за да уточни детайлите за доставка.

Какво представлява Selenogin?

Селеногин е хранителна добавка на таблетки, чиито съставки подпомагат паметта и оросяването на мозъка и крайниците. В състава на Селеногин влиза екстракт от гинко билоба, селен, витамин Б5 и витамин Б7.

Състав на Селеногин

В състава на Селеногин 60 таблетки са включени съставки, които подпомагат мозъчната функция и състоянието на щитовидната жлеза: селен, гинко билоба, пантотенова киселина и биотин.

Какво съдържа Селеногин?

Селен

Въпреки че селенът не е много популярен продукт, той е много ценен за здравето на човека. Селенът в хранителната добавка Selenogin таблетки се отнася към незаменимите микроелементи, които можем да получаваме само ако се храним правилно.

Селенът е необходим на човека в сравнително малки количества. И въпреки че нямаме нужда от много селен, този елемент е необходим за поддържането на нормален обмен на веществата, също и за по-добрата работа на щитовидната ни жлеза.

Селен като силен антиоксидант

Антиоксидантите са уникални съединения в хранителните продукти, които възпрепятстват негативното влияние на свободните радикали върху клетките в нашия организъм. Важно е да отбележим, че свободните радикали са естествени елементи в човешкия организъм , които се образуват в резултат на обмяната на веществата.

Свободните радикали имат лоша репутация, но те са необходими за поддържане на здравето ни, тъй като защитават организма от въздействието на болестотворните бактерии.

Тези елементи оказват негативно въздействие на човека само при условие, че са прекалено много, което може да е причинено от вредни навици като тютюнопушене и употреба на алкохол. Прекалено многото свободни радикали водят до увреждане на клетките и преждевременното им стареене, което води до хронично заболяване като болести на сърдечно-съдовата система, онкологични заболявания, болест на Алцхаймер и инсулт.

Предпазете се от всички тези нежелани състояния със Селеногин таблетки! Селенът в Selenogin е антиоксидант, който помага да се контролира количеството свободни радикали, намалява техния обем при нужда и осигурява защита на клетките от увреждане.

Selenogin за намаляване риска от онкологични болести

Освен че намалява количеството свободни радикали, селенът от състава на Селеногин действа профилактично за някои видове ракови заболявания. Това е свързано с уникалната способност на селена да предотвратява увреждането на ДНК, да укрепва имунната система и да разрушава раковите клетки.

Според резултатите от многобройни изследвания, в които са участвали над 350 хиляди души, високото съдържание на селен в кръвта осигурява защита на организма от някои онкологични заболявания, включително рак на простатата, дебелото черво, белите дробове и млечните жлези.

Други изследвания, проведени от учените, демонстрират подобряване състоянието на пациенти, преминали лъчева терапия, за отстраняване на редица странични ефекти, свързани с тази процедура. При едно от изследванията е установено, че употребата на селен под формата на хранителна добавка, каквато е и Селеногин таблетки, е подобрила състоянието на жени с рак на маточната шийка, а също така е намалила радиационно-индуцираната диария.

Селен за намаляване риска от сърдечни болести

При потребата на хранителни продукти с високо съдържание на селен намалява съществено рискът от заболяване на сърдечно-съдовата система. Според резултатите от изследванията исхемична болест на сърцето в повечето случаи е провокирана от ниски нива на селен в кръвта. При проучване върху хора, които употребяват регулярно селен, учените са отбелязали, че високите нива на този елемент в кръвта позволява на 50% да се намали рискът от развитие на исхемична болест на сърцето.

Също така селенът, който е и част от състава на Селеногин 60 таблетки, помага да се отстранят възпалителните процеси, които също могат да провокират развитие на сърдечно заболяване. При изследване, в което са участвали около 433 хиляди души, е установено, че системната употреба на хранителни добавки със селен помагат да се намали възпалителният маркер CRP. Освен това учените са отбелязали повишаване на нивата на един от най-силните антиоксиданти – глутатионпероксидазата.

Изхождайки от това, можем да твърдим, че селенът и хранителната добавка Селеногин могат да помогнат за намаляване на риска от възникване на сърдечни заболявания, като премахват възпалението и окислителните процеси, способни да доведат до замърсяване на артериите и до натрупване на плака, а също и развитието на атеросклероза.

!Атеросклерозата може да предизвика инсулт, инфаркт и да доведе до исхемична болест на сърцето.

Включването на селен в ежедневието Ви чрез хранителната добавка Селеногин ще сведе до минимум вероятността от заболяване на сърдечно-съдовата система.

Но не само това са водещите качества на Селеногин. Селенът в Selenogin помага на мозъка.

Селеногин при влошени умствени способности

Една от най-страшните болести за човека е болестта на Алцхаймер, основните симптоми на която са загуба на памет, влошени умствени способности, а също и неадекватно поведение. В момента тази болест е на 6-то място сред причините за смърт на територията на САЩ.

Всяка година броят на хората, които страдат от това заболяване, се увеличава. Точно затова учените са посветили много време и сили в търсене на начини за лечението ѝ.

Съгласно заявката на специалистите оксидативният стрес е най-основната причина за нарушения в работата на нервната система и появата на такива болести като болестта на Паркнинсон, болестта на Алцхаймер и множествена склероза.

В резултат на проведени изследвания е установено, че хората, които страдат от болест на Алцхаймер, са с по-ниски нива на селен в кръвта, в сравнение със здравите хора. Също така в резултат на изследвания са открили, че употребата на продукти с високо съдържание на селен подобрява паметта и умствените способности на пациенти с тази болест.

Със Селеногин таблетки ще се предпазите максимално от неврологични и мозъчни разстройства.

Селеногин в подкрепа на щитовидната жлеза

Селенът е елемент, който помага за поддържането на нормална работа на щитовидната жлеза. В действителност в тази жлеза съдържанието на този елемент е много по-високо, отколкото в други органи на човека. Селеногин помага в защитата на щитовидната жлеза от негативното влияние на окислението, а освен това помага за по-доброто производство на хормони от нея.

Поддържането на работата на щитовидната жлеза и осигуряването на нейната защита е много важно за нас, тъй като щитовидната жлеза изпълнява много жизненоважни функции, включително контрол на растежа, нормализация на обменните процеси и развитие на вътрешните органи.

Недостатъчното количество селен в човешкия организъм може да доведе до развитието на болест на Хашимото, която кара имунната система да атакува клетките на щитовидната жлеза.

Според резултати от многобройни изследвания с участието на 6 хиляди души ниските нива на селен в кръвта могат да доведат до развитие на хипотиероза и тиреодит. При това употребата на продукти с високо съдържание на селен или на хранителни добавки със селен, каквато е Селеногин на таблетки, може да премахне симптомите на тези заболявания.

Селеногин за по-добър имунитет

Имунната система изпълнява една от най-важните задачи в човешкия организъм – поддържа здравословно функциониране на органите, като открива и елиминира потенциалните заплахи като паразити, вируси и болестотворни бактерии.

Селенът в Selenogin изпълнява важна роля във функционирането на имунната система. Този микроелемент възпрепятства разрушаването на клетките, премахва възпаленията, а също така укрепва имунитета. При проведени изследвания е установено, че системната употреба на селен усилва имунната реакция на организма, докато неговият дефицит води до забавянето ѝ.

Учените са установили също, че дефицитът на селен увеличава риска от смърт и влияе негативно на прогреса на ХИВ. При това високите количества селен в кръвта помагат да се подобри симптоматиката на пациенти с ХИВ. Освен това добавките със селен, каквато е и Селеногин, се препоръчва за укрепване на имунната система за борба с такива заболявания като хепатит C, грип и туберкулоза.

Гинко билога

В днешно време са много популярни добавките, които обещават подобряване на паметта, вниманието, разкриването на творческите възможности, интелекта и мотивацията. И гинко билоба е едно от тези средства.

Гинко билоба е дърво, което расте в Китай, отглеждано от хиляди години с най-различни цели. Наричат го още „живо изкопаемо“, тъй като дървото гинко е единственото оцеляло векове наред.

Докато листата и семената на гинко се използват най-често в традиционната китайска медицина, съвременните научни изследвания са съсредоточени върху екстракта от гинко билоба. Той е включен в състава на Selenogin 60 таблетки.

Гинко билоба, Селеногин и ползата им за здравето ни

Макар гинко билоба да се използва от векове, и до днес не се знае с точност как работи. Екстрактът от гинко билоба е станал известен заради силните си противовъзпалителни, антиоксидантни свойства и способността си да подобрява кръвообращението.

Взети заедно, тези характеристики могат да повлияят на много системи в организма и на много болести.

Селеногин за добро кръвообращение и здраво сърце

Китайската медицина обяснява свойствата на гинко билоба по следния начин: семената на гинко билоба отварят енергийните „канали“ към различни системи от органи, включително бъбреци, черен дроб, мозък, бели дробове и сърце.

Очевидната способност на гинко, екстрактът на която присъства в състава на Селеногин таблетки, да увеличава притока на кръв към различните части на тялото може да е източник на много от предимствата ѝ.

Едно изследване върху хора със сърдечни болести, които приемали гинко, доказало незабавното увеличение на притока на кръв към няколко части на тялото. Това е свързано с увеличението с 12% на нивата на циркулиращия азотен оксид – съединение, отговорно за разширяването на кръвоносните съдове.

Точно по същия начин друго изследване доказало същия ефект при стари хора, приемащи екстракт от гинко.

Допълнителните изследвания също посочват защитното действие на гинко за здравето на сърцето, мозъка и за профилактика на инсулт. За това си има много обяснения, едно от които са противовъзпалителните съединения в растението, които придават на таблетките Selenogin същото действие.

Селеногин може да увеличи кръвотока, като помогне за разширяване на кръвоносните съдове и по този начин да помогне за по-доброто кръвообращение в цялото тяло, в частност на сърцето и мозъка.

Гинко, Селеногин и въздействието им върху мозъка

Гинко билоба е една от популярните хранителни добавки, които хората използват за предотвратяване или помощ при нарушения в паметта. На първо място, това се отнася до възрастните хора и проблемите с паметта. Присъствието на екстракт от гинко билоба в Селеногин таблетки помага и за намаляване на световъртежите и шума в ушите.

Селеногин таблетки подпомага когнитивните функции, намалява безпокойството и тревожните състояния, освен това гинко билоба подпомага и здравето на очите заради подобнения кръвен поток.

Селеногин таблетки е хранителна добавка, която може да се използва за подобряване оросяването на крайниците и мозъка, а също и за подобряване на цялостното кръвообращение в тялото

В кои случаи можете да ползвате Селеногин?

  • За по-добро мозъчно кръвообращение;
  • За подобряване оросяването на крайниците;
  • За подобряване на паметта и когнитивните способности;
  • За поддържане на когнитивното здраве при възрастни хора.

Кога не трябва да приемате Selenogin?

Ако приемате антикоагуланти или Ви предстои операция, а също и ако сте бременна или кърмите, Ви съветваме да се консултирате първо с лекар, преди да използвате Селеногин таблетки.

Как да приемате Селеногин на таблетки?

Приемайте по 1 таблетка Selenogin на ден.

Как да съхранявате Селеногин на таблетки?

Съхранявайте на прохладно и сухо място при стайна температура, на недостъпно за деца място!

Произведено от: Healthy Life, България

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър