Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Сърце и кръвоносни съдове

Вашата кръвоносна система е съставена от сложен път от вени и артерии. Те са отговорни за транспортирането на кръв от сърцето към тъканите на тялото Ви и играят жизненоважна роля за цялостното Ви здраве. Тъй като те са толкова важни, е необходимо да направите всичко възможно, за да осигурите оптималното им здраве, за да можете да живеете дълъг и щастлив живот.

Добавките могат да помогнат на Вашите кости, мускули и много други части на тялото Ви. Изследванията показват, че те също помагат за понижаване на холестерола, подобряват кръвното налягане и редуцират вредни източници, които Ви излагат на риск от сърдечни заболявания

Тези хранителни вещества могат да бъдат добро допълнение към Вашия здравословен начин на живот.

Циркулационната система на тялото е отговорна за циркулацията на кислород и хранителни вещества в него. Когато някой страда от нарушен кръвен поток, резултатът може да бъде един. Поява на изтръпване или болка в крайниците, както и поява на болка и спазми.

Намаленият кръвен поток обикновено се причинява от основни здравословни проблеми. В много случаи компрометираното сърдечно здраве засяга това колко добре работи кръвоносната система на човека. За щастие, кръвообращението и здравето на сърцето могат да бъдат подобрени с някои добавки, които може да намерите и закупите от онлайн дрогери Атлас, и то на добри цени.

  • Витамин В групата се състои от 8 хранителни вещества. Тези витамини са от съществено значение за образуването на червени кръвни клетки, борбата с инфекциите и дори неврологичното здраве. Един от тях, по-специално витамин B3, може да помогне на хората да подобрят кръвообращението си.

Наричан още ниацин, B3 намалява възпалението и лошия холестерол. Витаминът е важен и за подобряване функцията на кръвоносните съдове. Добавките, съдържащи витамин Б3, ще подпомогнат здравето на сърцето Ви и добрата сърдечна фукция.

  • Добавката за желязо също е полезна за здравето на сърцето Ви. Добрата новина е, че на Atlas.bg съществува разнообразие от добавки с желязо на изгодни цени.

Желязото подпомага производството на хемоглобин, който пренася кислорода в кръвта. То също е жизненоважно за създаването на съединителната тъкан, включително тези в кръвоносните съдове, които контролират кръвното налягане.

Червеното месо и зеленолистните зеленчуци съдържат големи количества желязо. Въпреки това някои хора, които са вегетарианци или които стоят далеч от червеното месо, могат да изберат добавка с желязо, вместо да направят диетични промени.

  • Добрите мазнини - Омега-3 мастните киселини - са едни от най-популярните добавки, които са полезни за сърцето. Проучванията установяват, че хората, които консумират мазна риба или рибено масло няколко пъти седмично, са с над 30% по-малък шанс да получат сърдечно заболяване. Доказано е, че омега-3 намаляват атеросклерозата и възпалението.

Всички тези фактори могат да подобрят кръвообращението. Най-добрите източници на омега-3 мастни киселини включват мазни риби като сьомга, скумрия и аншоа. Вегетарианците или веганите може да се затрудняват да получат достатъчно омега-3 само от диетата си. В тези случаи може да се препоръча добавка.

  • Коензим Q10 (CoQ10). Вашето тяло естествено произвежда малки количества от този коензим, известен също като убихинон. Като добавка CoQ10 помага за понижаване на кръвното налягане, самостоятелно или заедно с лекарства.

Хапчетата CoQ10 също са популярни за елиминиране на страничните ефекти на лекарствата за понижаване на холестерола, наречени статини. Защо? Тези лекарства намаляват количеството CoQ10, което тялото произвежда само. Някои лекари предлагат добавяне на добавка CoQ10, за да се компенсира загубата, надявайки се, че ще облекчи проблеми като мускулни болки и слабост. 

  • Въпреки че много хора приемат допълнително витамин С, за да предотвратят заболяване, проучванията показват, че приемането на добавка с витамин С също подобрява кръвообращението при хора с диабет тип 2. Всъщност липсата на достатъчно аскорбинова киселина може да доведе до натрупване на плаки по артериалните стени, което може да попречи на кръвния поток.
Марка: Doctor's Best
Какво представлява High Absorption Magnesium?Магнезият е минерал, използван в стотици биохимични процеси и е от решаващо значение за оптималното функциониране на човешкото тяло. За съжаление, неадекватните нива на това жизненоважно хранително вещество са често срещани поради множество фактори на..
62.99лв.
Купи
Какво представлява L-Agrinine?L-аргининът е условно неесенциална аминокиселина, което означава, че тялото може да я произвежда ендогенно чрез метаболитни процеси. Въпреки това, в случаи като болест, бременност и тежка травма, тази аминокиселина става незаменима. Есенциалните аминокиселини трябва да ..
50.00лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ЛИНОПРИКСОЛ таблетки 30 броя / ABOPHARMA LINOPRIXOL tablets 30Хранителна добавкаЛиноприксол е хрaнителна добавка, която cъдържа коензим Q10 и Монакoлин К от дрожди, рaзвити върху червeн ориз. Има благоприятно действие върху функциите на сърдечно-съдовата система, особено на миокарда. Регули..
21.97лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА МАСЛО ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ капсули 1000 мг. 60 броя / ABOPHARMA FLAX OILХранителна добавка Действия:За здраво сърце и мозък;Профилактика на сърдечни пристъпи, инсулт, инфаркт, високо артериално налягане;Регулира нивото на холестерола и триглицеридите;За здрави кости и стави;За поддържане на норма..
14.77лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ И ВИТАМИН Е капсули 1000 мг. 60 броя / ABOPHARMA OMEGA 3 WITH VITAMIN EХранителна добавкаДействия:Съдейства за нормалната сърдечна функция;Благоприятства за нормалната функция на мозъка;За нормално зрение;Имуностимулиращо действие;Защитава клетките от оксидативен стр..
14.77лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА И ВИТАМИН Е капсули 500 мг. 120 броя / ABOPHARMA OMEGA 3 SALMON FISH OIL Хранителна добавка Действия:Съдейства за нормалната сърдечна функция;Благоприятства за нормалната функция на мозъка;За нормално зрение;Имуностимулиращо действие;Защитава клетките от оксид..
14.77лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ХАЙДЕ ТЕЧЕН ГЕРМАНИЙ саше 10 мл. х 10 броя / ABOPHARMA HAYDE LIQUID GERMANIIГерманият се извлича от гъба Рейши (Ganoderma lucidum, P. Karst). Важен елемент за балансирането на голяма част от клетъчните функции. Подпомага организма за изхвърлянето на токсините по естествен начин. ABOPHARMA H..
33.21лв.
Купи
Марка: HERBA MEDICA
АКТИ К2 таблетки 50 броя / ACTI K2 Хранителна добавка Акти К2 е двукомпонентна хранителна добавка, която благоприятства нормалното усвояване на калций. Предотвратява калцифициране на кръвоносните съдове. Продуктът благоприятства нормалното усвояване на калций от костите и респ. подобрява костната пл..
24.90лв.
Купи
Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin Астаксантин 6 мг 90 капсули / Astaxanthin
Нов продукт
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Astaxanthin?Вероятно сте чували, че витамин С е хранителна сила, защото е антиоксидант, който насърчава здравето. Но знаете ли как астаксантин помага на Вашето здраве?Той е един „антиоксидант суперзвезда“, защото всъщност е 6000 пъти по-силен от витамин С по отношение..
100.00лв.
Купи
Марка: TCVETELINA
БАЙКАЛСКИ ШЛЕМНИК + ГИНКО БИЛОБА таблетки 30 броя / TCVETELINA SHLEMNIK BAYKALSKI & GINKGO BILOBAХранителна добавкаХранителната добавка е комбинация от две познати билки със силно изразени aнтиоксидантни, имуномодулирaщи и хепaтозащитни свойствa. В комбинация и синергично действие те подобряват ..
10.52лв.
Купи
Марка: TCVETELINA
БАЙКАЛСКИ ШЛЕМНИК таблетки 150 мг. 30 броя / TCVETELINA SHLEMNIK BAYKALSKIХранителна добавкаБАЙКАЛСКИ ШЛЕМНИК е билка познaта от дълбокa древност със своите aнтиоксидантни, имуномодулирaщи и хепaтозащитни свойствa. Действието му се дължи на уникaлният химичен състaв с над 100 флaвоноидни съeдинения...
6.30лв.
Купи
Марка: TCVETELINA
БАЙКАЛСКИ ШЛЕМНИК таблетки 450 мг. 30 броя / TCVETELINA SHLEMNIK BAYKALSKI Хранителна добавкаБАЙКАЛСКИ ШЛЕМНИК е билка познaта от дълбокa древност със своите aнтиоксидантни, имуномодулирaщи и хепaтозащитни свойствa. Действието му се дължи на уникaлният химичен състaв с над 100 флaвоноидни съeдинения..
9.72лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 107 (9 Страници)