Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Витамини и минерали за деца

Децата са любопитни и изследователски същества. Колкото и прекрасни да са тези качества за техните развиващи се умове, това също означава, че тяхната млада имунна система е изправена пред ежедневни предизвикателства. Едно нещо, което можете да направите, е да им помогнете да поддържат здравето си в правилните витамини и минерали.

Кои витамини и минерали за важни за децата?

Витамин Ц

Този витамин играе решаваща роля за здравето на Вашето дете. Витамин C е основно хранително вещество, което трябва да се допълва всеки ден – чрез диета или добавки. Храните, които са богати на витамин С, включват плодове като портокали, лимони и грейпфрути, както и ананас, ягоди, домати, броколи, брюкселско зеле и много други.

Най-лесният начин да се уверите, че децата Ви получават дневната си доза витамин Ц, е като вземете подходяща за деца добавка с витамин С от онлайн дрогерия Атлас, и то на добра цена.

Витамин Д

Подобно на витамин С, витамин D е друго ключово хранително вещество за поддържане на имунното здраве на Вашето дете. Витамин D играе важна роля за здравето както на вродената, така и на адаптивната имунна система.

Вродената имунна система е първият отговор на тялото срещу нахлуващи микроорганизми, докато адаптивната имунна система помага за модулиране на способността на тялото да разпознава минали нашественици. Наличието на здрава вродена и адаптивна имунна система е от съществено значение за здравето на Вашето дете.

Но витамин D не само поддържа имунната система – той е важен и за развитието на здрави кости и зъби. В изграждането на костите витамин D действа като незаменим помощник на калция за усвояването му.

Основният източник на витамин D за тялото е слънцето (поради което често се нарича „слънчевият витамин“), но ако детето Ви прекарва твърде много време вътре, може да има проблеми с производството на необходимите количества витамин D. Освен това нивата на витамин D могат да спаднат рязко през зимните месеци, когато слънчевите UV лъчи не са достатъчно силни, за да може тялото на детето да произведе витамин D.

Практикуването на безопасно излагане на слънце и приемането на добавка с витамин D от Atlas.bg са най-лесните начини да дадете на детето си дневната доза за добро здраве.

Калций

Вероятно сте казвали на децата си в един или друг момент да се хранят добре, за да могат да пораснат „големи и силни“. Калцият е един от най-важните минерали за растежа и развитието на Вашето дете.

Калцият е основният минерал, намиращ се в костите, и е най-важният за здравето на костите. По време на годините на бърз растеж (както е в детството), изборът на здравословен начин на живот може да повлияе на пиковата костна маса. Тази костна маса се отнася до максималния размер и сила на костта, които могат да се постигнат. Изграждането на здрави кости в по-млади години може да бъде най-добрият начин за поддържане на здравето на костите по-късно в живота.

Калцият не се произвежда в тялото и той трябва да бъде набавян допълнително под формата на добавки. Приемането на силно усвоима форма на калций като добавка може да помогне на детето Ви да получи възможно най-много ползи от калция.

Витамин А

Витамин А е едно от по-малко споменаваните хранителни вещества, но е от решаващо значение за здравето на Вашето дете. Витамин А може да се намери в големи количества в жълти и оранжеви зеленчуци, млечни продукти и черен дроб. Той е от съществено значение за растежа на нови клетки и здрава тъкан. Витамин А помага за поддържането на здрава имунна система, кожа и зрение.

Добавки с витамин А могат да бъдат намерени в онлайн дрогерия Атлас на много добри цени. Всички те са с доказан ефект и качество.

Витамин Б

B-витамините са от съществено значение за превръщането на протеините, въглехидратите и мазнините, които Вашето дете приема, в клетъчна енергия, която тялото му да използва. Някои B-витамини като витамин B6 и B12 поддържат здравето на нервната система.

Даването на мултивитамини към диетата на децата Ви всеки ден е чудесен начин да им помогнете да получат необходимите им витамини и хранителни вещества, от които се нуждаят, за да бъдат те здрави и силни.

Марка: VITABIOTICS
Какво представлява Feroglobin Liquid?Фероглобин Б12 сироп притежава невероятен вкус. Този продукт се слави със съдържанието си на желязо, което е толкова нежно и щадящо стомаха Ви. Фероглобин Б12 сироп е подходящ за тези от Вас, които страдат от анемия, бременни или кърмещи жени, спортисти, дец..
30.00лв.
Купи
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)