Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Витамини и минерали

Съществува голямо разнообразие от основни витамини и минерали и всички те са жизненоважни за здравето Ви. Осигуряването на достатъчно количество от тези хранителни вещества е едно от най-важните неща за храненето и здравето Ви.

Много от Вас обаче не съобразяват диетата си с достатъчния прием на здравословна храна, съдържаща така ценните витамини и минерали. Ето защо е добре да помислите за набавянето им чрез прием на естествени хранителни добавки. На Atlas.bg може да намерите разнообразие от хрантелни добавки, които ще се погрижат за здравето Ви.

Всеки ден тялото Ви произвежда кожа, мускули и кости. Кръвта в него пренася хранителни вещества и кислород до отдалечени точки и изпраща нервни сигнали, преминаващи хиляди километри пътища в мозъка и тялото. Организмът Ви също така формулира химически пратеници, които преминават от един орган към друг, издавайки инструкции, които помагат да поддържате живота си.

Но за да направи всичко това, той се нуждае от важни хранителни вещества. Те включват най-малко 30 витамина, минерала и хранителни компоненти, от които тялото Ви се нуждае, но не може да произвежда самостоятелно в достатъчни количества. 

Витамините и минералите се считат за основни хранителни вещества - тъй като действайки заедно, те изпълняват стотици роли в организма на човек. Витамините и минералите в онлайн дрогерия Атлас БГ помагат за укрепване на костите, заздравяване на рани и укрепване на имунната Ви система. Те също така превръщат храната в енергия и възстановяват клетъчните увреждания.

Витамините и минералите често се наричат микроелементи, защото тялото Ви се нуждае само от малки количества от тях. И все пак липсата на дори тези малки количества на практика гарантира заболяване. Ето няколко примера за заболявания, които могат да бъдат резултат от недостиг на витамини:

  • Скорбут - моряците например са наясно, че животът в продължение на месеци без пресни плодове или зеленчуци – основните източници на витамин С – причинява кървене на венците и апатия - скорбут. Ето защо за тях е много важно да си набавят необходимото количество чрез добавки.
  • Слепота - в някои развиващи се страни хората все още ослепяват от дефицит на витамин А.
  • Рахит - дефицитът на витамин D при децата може да причини рахит, състояние, характеризиращо се с меки, слаби кости, което може да доведе до деформации на скелета, като например огънати крака.

Отчасти за борба с рахита САЩ обогатяват млякото с витамин D от 30-те години на миналия век. Много е важно майката да дава на своето бебе подходящия продукт, съдържащ този така важен витамин. Тук може да намерите разнообрзие от такива, които със сигурност ще помогнат.

Точно както липсата на ключови микроелементи може да причини значителна вреда на тялото Ви, приемането на достатъчни количества може да осигури значителна полза. Някои примери за тези предимства:

  • Силни и здрави кости - комбинация от калций, витамин D, витамин К, магнезий и фосфор предпазва костите Ви от фрактури. Закупете натурална добавка, съдържаща всички тези важни минерали и витамини, на достъпна цена по лесен и удобен начин още сега.
  • Предотвратява вродени дефекти - приемането на добавки с фолиева киселина в началото на бременността помага за предотвратяване на вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб при потомството.
  • Здрави зъби - минералният флуорид не само подпомага образуването на кости, но и предпазва зъбните кухини.

Разликата между витамини и минерали

Въпреки че всички те се считат за микроелементи, витамините и минералите се различават по основни начини. Витамините са органични и могат да бъдат разградени от топлина, въздух или киселина. Минералите са неорганични и запазват химическата си структура.

Това означава, че минералите в почвата и водата лесно намират път към тялото Ви чрез растенията, рибите, животните и течностите, които консумирате. Но е по-трудно да доставите витамини от храна и други източници в тялото си, защото готвенето, съхранението и простото излагане на въздух могат да деактивират тези по-крехки съединения.

Важно е да помислите по какъв начин ще дарявате тялото си със здраве чрез прием на витамини и минери, без които заболяванията са гарантирани. Atlas.bg предлага голямо разнообразие от натурални добавки, с които можете да си гарантирате силна имунна система, здраве и енергия.

Марка: Doctor's Best
Какво представлява High Absorption Magnesium?Магнезият е минерал, използван в стотици биохимични процеси и е от решаващо значение за оптималното функциониране на човешкото тяло. За съжаление, неадекватните нива на това жизненоважно хранително вещество са често срещани поради множество фактори на..
62.99лв.
Купи
Марка: Natur Produkt
Какво представлява Детрикал 400 на таблетки?Детрикал 400 60 таблетки е хранителна добавка за поддържане на оптимално ниво на витамин Д3 в организма. Detrical 400 таблетки поддържа здравето на костите, нормалното функциониране на мускулната система и нормалната работа на имунната система.Състав на Де..
7.87лв.
Купи
Марка: Garden of Life
Garden of Life Vitamin Code RAW PRENATAL е пълноценна хранителна формула, богата на сурови витамини (витамин А, витамините от B-групата, витамин Ц, витамин Д, витамин Е, витамин К) и минерали (желязо, йод, цинк, селен, хром и др.), специално създадена, за да отговори на уникалните нужди на жените по..
190.00лв.
Купи
Марка: Garden of Life
Garden of Life Vitamin Code RAW PRENATAL е пълноценна хранителна формула, богата на "сурови" витамини (витамин A, витамините от B-групата, витамин C, витамин D, витамин Е, витамин К) и минерали (желязо, йод, цинк, селен, хром и др.), специално създадена, за да отговори на уникалните нужди на жените ..
135.00лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА АБОГЕРИТ КОМПЛЕКС ОТ ВИТАМИН А И ВИТАМИН Е капсули 25 броя / ABOPHARMA ABOGERIT Хранителна добавка Абогерит съчетава ефектите на двата мастноразтворими витамина А и Е като взаимно усилват действието си. Продуктът е предназначен да обезпечава дневната физиологична потребност на организма от ..
5.24лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА АБОСЕЛУКС ВИТАМИН Ц ДЕПО 400 мг. и ЦИНК 10 мг. капсули 30 броя / ABOPHARMA ABOCELUXХранителна добавка Действия:С имуностимулиращо действие;Намалява чувството на отпадналост и умора;Защитава клетките от оксидативен стрес;Снабдява организма с витамин C на части през целия ден;Съдейства з..
10.41лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА АБОФОЛИК МЕТА - ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 30 броя / ABOPHARMA ABOPHOLIC METAХранителна добавка Действия:  Съдейства за нормалното протичане на бременността;Намалява чувството на отпадналост и умора;Допринася за нормалната функция на имунната система;За растежа на тъканите у майката по време..
11.11лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА АБОЦЕЛУКС ВИТАМИН Ц 400 мг. + ЦИНК ДЕПО е хранителна добавка поддържаща имунитета и защитава клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Комплексът от цинк и витамин Ц, действащи синергично е от важно значение за общото здравословно състояние. Чрез приема на тази добавка органи..
17.35лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ВИТАМАМ таблетки ЗА БРЕМЕННИ 30 броя / ABOPHARMA VITAMAM Хранителна добавка VITAMAM е специално създаден за бременни жени. Продуктът съдържа пълен набор от витамини и минерали, които подпомагат нормалното протичане на бременността и развитието на плода. Освен това подобряват комфорта на жен..
14.70лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ВИТАМИН Ц ФОРТЕ ефф таблетки с вкус на портокал 20 броя / ABOPHARMA VITAMIN C FORTE Витамин С участва в над 300 процеса в човешкият организъм, необходим е за: образуването на колаген, много ензими и надбъбречни хормони, метаболизъм на аминокиселини, невротрансмитери (вещества предаващи инфо..
5.40лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ОТ A ДО Z ефф. таблетки 20 броя / ABOPHARMA VITAMINS A-Z Ефервесцентни таблетки с вкус на портокал, които съдържат витамини, минерали и микроелементи, подобряващи общото състояние на организма, подкрепящи имунната система и повишаващи тонуса. Състав: регулатори на кисели..
5.40лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА Д - АБОВИТ ВИТАМИН Д3 400 IU спрей 140 дози 25 мл. / ABOPHARMA D-ABOVIT SPRAY Хранителна добавка Витамин D е мастноразтворим витамин, който действа благоприятно върху нервната система, имунната система, костите, мускулите и зъбите. Vitamin D спомага за усвояването и използването на фосфор и..
14.91лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 392 (33 Страници)