Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Онкологични заболявания

Ракът е заболяване, при което някои от клетките на тялото растат неконтролируемо и се разпространяват в други части на тялото. Обикновено човешките клетки растат и се размножават (чрез процес, наречен клетъчно делене), за да образуват нови клетки, когато тялото се нуждае от тях. Когато клетките остареят или се увредят, те умират и новите клетки заемат тяхното място.

Понякога този подреден процес се разпада и анормални или увредени клетки растат и се размножават, когато не трябва. Тези клетки могат да образуват тумори, които могат да бъдат застрашителни за човешкия живот.

Различни хранителни добавки помогнат за намаляване на риска от появата и развитие на рак и подкрепят тялото Ви по време на терапията и лечението му. Добавките могат да съдържат билкови екстракти или витамини и минерали. В онлайн дрогерия Атлас можете да откриете голямо разнообразие от добавки, които ще стимулират имунната Ви система и ще Ви заредят със сили в борбата Ви с онкологичните забоялвания.

Всеки, който обмисля да приема витамини и добавки по време на лечение на рак, трябва първо да потърси съвет от своя лекар!

  • Зеленият чай е популярна добавка, която е богата на съединения, наречени полифеноли, които притежават противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Добавките, съдържащи екстракти от зелен чай и неговия основен активен компонент, епигалокатехин-3-галат (EGCG), могат да помогнат в борбата срещу рака.
  • Омега-3 са полиненаситени мастни киселини, които естествено присъстват в различни храни като риба, включително сьомга, скумрия и риба тон, също могат да помогнат в борбата със страшните онкологични заболявания. Лесен и удобен начин за прием на омега-3 мастни киселини може да стане чрез натурални добавки с доказано качество и ефект от Atlas.bg.

Някои изследвания показват, че омега-3 мастните със сигурност помагат за предотвратяване на някои видове рак.

  • Проучване от 2018 г. установява, че екстрактът от чесън блокира растежа на някои видове ракови клетки в експерименти с епруветки и модели на мишки. Екстрактът от чесън под формата на капсули, таблетки или прах също може да увеличи ефиктивността на вече започналата химиотерапияДобавките с екстракт от чесън са достъпни за закупуване онлайн от Atlas.bg.
  • Джинджифилът е традиционно средство за храносмилателни проблеми и може също да помогне за облекчаване на страничните ефекти като гадене и повръщане, които химиотерапията и лъчевата терапия често могат да причинят.

Добавките с джинджифил могат да помогнат за облекчаване на тези странични ефекти. Чай от джинджифил също ще е от полза. Билковите добавки, съдържащи екстракт от джинджифил, се предлагат супер добра цена от онлайнн дрогерия Атлас

Съществува известно опасение, че джинджифилът може да взаимодейства с разредители на кръвта, така че хората, приемащи тези лекарства, трябва да се консултират с лекар, преди да добавят джинджифил към диетата си.

  • Куркумата е оранжева подправка, която е често срещана съставка в азиатските храни, като къри. Куркумата съдържа съединение, наречено куркумин, което има както противовъзпалителни, така и антиоксидантни свойства.

Според преглед от 2016 г. проучванията показват, че куркуминът може да забави растежа на тумора и да причини смърт на ракови клетки. Въпреки това голяма част от изследванията са от проучвания с епруветки и животински модели и учените трябва да проведат повече изследвания при хора, за да потвърдят констатациите. Както целият корен, така и смляната форма на куркумата са широко достъпни като добавки.

  • Витамин D е от съществено значение за здрави кости, зъби и мускули, а също така играе жизненоважна роля във функцията на нервите и имунната система. Изследванията върху мишки показват, че витамин D може да забави или предотврати растежа или развитието на рак. Някои проучвания при хора предполагат, че по-високият прием на витамин D намалява риска от някои видове рак.
  • Антиоксидантите противодействат на свободните радикали в тялото, което помага за предпазване от оксидативен стрес и клетъчно увреждане. Оксидативният стрес играе роля в развитието на рак и някои други заболявания.

Можете да откриете хранителни добавки в подкрепа на здравето при онкологични заболявания на добри цени в дрогерия Атлас.

Какво представлява Grape Seed Extract?Екстактът от гроздови семки съдържа концентрирана доза ценни фитонутриенти в много по-лесна за усвояване от организма форма. Grape Seed Extract на топ цена от онлайн дрогерия Атлас съдържа здравословни съединения като витамини C и K, мед и различни фитонутриенти..
49.00лв.
Купи
Марка: TNT 21
РЕЙШИ флакон 10 броя / REISHIХранителна добавкаРЕЙШИ притежавa силнo антиоксидантнo въздействиe върху организмa. Засилвa естествeния имунeн отговoр на тялoто и действa тонизирaщо. Зaщитава клеткитe от преждевременнo стареeне. Спира прогресиятa на автоимуннитe заболявaния. Благоприятствa стомашнo - ч..
6.06лв.
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)