Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Гадене и повръщане

Много от причините за поява на гаденето или повръщането са лесни за установяване веднага. Съществуват обаче и хронични видове гадене, които могат да бъдат по-трудни за идентифициране.

Гаденето и повръщането могат да се появят в различн етап от живота Ви. Те могат да бъдат признак на заболяване или пък да се появят внезапно по време на път, след поето голямо количество алкохол или неподходяща храна. Добавките против повръщане вършат чудеса. Потърсете най-подходящата за Вас в онлайн дрогерия Атлас още днес.

На Atlas.bg може да намерите витамини под формата на добавка, които ще Ви помогнат да се справите с гаденето и повръщането. В направено проучване например жени, които са приемали мултивитамини преди бременност, страдат от по-малко сутрешно неразположение по време на бременността си.

  • Витамин B1 - иначе известен като тиамин, витамин В1 работи заедно с други витамини от група В, за да бъде най-ефективен. Тиаминът е жизненоважен за растежа, развитието и функционирането на клетките. Тялото също използва тиамин, за да преобразува въглехидратите в енергия.

Гаденето и повръщането са един от симптомите на дефицит на тиамин. Дефицитът на тиамин е необичаен и повечето хора нямат проблем да си набавят препоръчителното дневно количество. Обикновено се среща само при хора, които са хронични алкохолици или използват определени лекарства.

Дефицитът на тиамин по време на бременност обаче е много по-често срещан. Жените се нуждаят от повишено количество от него.

  • Витамин B6, известен също като пиридоксин, е мощен агент срещу гадене. Той участва в много различни функции в тялото. Той участва в повече от 100 ензимни реакции, които са свързани най-вече с протеиновия метаболизъм.

Тъй като има толкова значително въздействие върху тялото, не е голяма изненада, че влияе върху гаденето. Проучване на 342 жени в продължение на 11 месеца се опитва да измери ефективността на витамин B6 спрямо плацебо. Изследователите установяват, че това е ефективна стратегия за намаляване на тежестта на сутрешното гадене при жените.

  • Витамин B9 е известен още като фолат или фолиева киселина. Въпреки че се използват като взаимозаменяемо, фолиевата киселина и фолатът не са едно и също. Фолатът се среща естествено в храните, докато фолиевата киселина е синтетичната версия. 

Фолиевата киселина се добавя към храни, като хляб, и се поставя в пренатални витамини. Някои хора не се справят със синтетичната версия, например хора с генна мутация на MTHFR. Може да е полезно, ако се затруднявате да преобразувате фолиевата киселина, да потърсите богати хранителни източници на фолиева киселина или да намерите пълноценна фолиева добавка на Atlas.bg.

Прилошава ли Ви само от мисълта за няколкочасово возене в кола? Това усещане възниква, когато движението кара очите, сетивните нерви и част от ушите да изпращат противоречиви сигнали към мозъка. 

Експертите откриват, че гаденето по време на пътуване може да бъде отчасти психологическа, произтичаща от страх от пътуване. Добрата новина е, че повръщанията по време на пътуване могат да бъдат предотвратени доста успешно с натурални добавки, когато се приемат преди предстоящо пътуване. Ето и задължителния списък от добавки, които ще направят Вашето пътуване вълнуващо, без стрес, гадене и болка.

  • Таблетки въглен – вземете две до три капсули един час преди пътуването, за да попие киселини, които могат да причинят стомашно разстройство. Не забравяйте да ги приемате отделно от други лекарства и добавки.
  • Джинджифил – няколко двойно-слепи, плацебо-контролирани проучвания са установили, че един грам джинджифил е ефективен за намаляване на симптомите, свързани с гаденето при пътуване. Приемайте 1000 мг на всеки три часа, като започнете един час преди пътуване.
  • Магнезий - вземете 500 мг преди пътуване, за да успокоите нервите си.
  • Мента – ментата успокоява нервния стомах чрез леко потискане на стомашно-чревния тракт. Дори капка ментово масло върху езика или ментов бонбон може да бъде от полза.
Марка: ZENTIVA
ВОМИСТОП капсули 30 броя e хрaнителна дoбавка, създадена специално за намаляване симптомите на повръщане и гaдене при пътуванe, умората и поддържане нормалното функциониране на нервната система. Джинджифилa в състава, стимулира чревната подвижност и спонтанните движения на стoмаха, благoдарение на к..
18.62лв.
Купи
Марка: SANOFI-AVENTIS
Какво представлява Dulconatural?Подут корем и усещане за тежест, затруднено и нередовно изхождане, спазми, прекомерно отделяне на газове и още много проблеми свързани с храниосмилането... Заседналият начин на живот, лошото хранене, недостатъчният прием на течности са сред основните причинители на те..
18.35лв.
Купи
Марка: So.Se. PHARM
ЕМИЛ таблетки за смучене 20 броя / EMIL Хранителна добавкаEMIL е хранителна добавка на витамин В6 с калиев и натриев цитрат. Препоръчва се при гадене и повръщане от всякакъв тип, както и при повръщане при бременност. Подходяща е като допълнение към хранителна диета за физиологично поддържане на мета..
18.00лв.
Купи
НАТРИЕВ ЦИТРАТ АЛФА сироп 100 мл. / NATRIUM CITRICUM ALFA oral solution 100 ml.Съдържание на продукт ав 15 ml: Натриев цитрат 1.0 g, глюкоза 2,0 g, лимоново масло 0,0002 g и вода до 15 ml.Показания: Употребява се като добавка към храна при гадене и повръщане.Начин на употреба: Приема се перорално с ..
2.72лв.
Купи
НАТРИЕВ ЦИТРАТ саше 500 мг. 7 броя се отличава с успокояващият ефект, който спомага за раздразнената лигавица на стомаха. Влияе върху по-бързото зарастване на чревния епител и по този начин поддържа функцията на чревната бариера, чието правилно състояние е от съществено значение, наред с други, за з..
5.50лв.
Купи
НАТРИЕВ ЦИТРАТ сироп 15% 109 мл. e хранителна добавка в течна форма, за удобен и лесен прием. Създадена специално за намаляване симптомите на повръщане и гадене. Насърчава чревната подвижност и перисталтиката, благодарение на което храносмилателният процес протича по-гладко. Поддържа електролитния б..
2.54лв.
Купи
Марка: НИКСЕН ООД
НАТРИЕВ ЦИТРАТ сироп 100 мл. / NATRIUM CITRICUMПри гадене и повръщанеНачин на употреба:Приемайте сиропа само през устата. Преди употреба разклатете добре. Отмерете предписаното количество сироп посредством мерителната чашка и го изпийте.Дозировка: по лекарско предписание:Ако не е предписано друга:Де..
2.22лв.
Купи
Марка: Natur Produkt
Какво представлява Prevomit?Превомит е подходящ за деца и юноши, които изпитват дискомфорт при пътуване със самолет, кола, автобус. На много от децата им става лошо, гади им се или ги заболява главата по време на дълъг път, особено ако той е съпроводен от множество завои.Prevomit е създаден специалн..
10.09лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Dygestive Enzymes?Приемът на храносмилателни ензими е много важен за здравето на стомаха Ви. Лесен и удобен начин да се сдобиете с всички тези ензими е чрез натуралния продукт Храносмилателни ензими 90 капсули на страхотна цена от онлайн дрогерия Атлас.Ако страдате от хран..
81.99лв.
Купи
Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)