Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Бебешки колики

Коликите могат да бъдат много тревожни и мъчителни за повечето родители. Като общо правило, те не продължават повече от 4-6 месеца. Коликите се дефинират като плач за повече от 3 часа на ден поне 3 дни в седмицата за повече от 3 седмици. Понякога не можете да направите нищо, за да облекчите плача на Вашето бебе. Овладяването на коликите може да добави стрес към вече уморените нови родители.

Започването на живота със здравословен бактериален баланс ще повлияе на здравето на бебето за години напред. Lactobacillus rhamnosus е най-клинично изследваният щам пробиотик и е доказано, че подобрява добрите бактерии в храносмилателната система на бебето и насърчава храносмилателния комфорт. 

Известно е, че бебетата се суетят и плачат, особено през първите три месеца от живота си. Обхватът на това, което се смята за типичен плач, е трудно да се определи точно. Най-общо, коликите се определят като плач в продължение на три или повече часа на ден, три или повече дни в седмицата, в продължение на три или повече седмици.

Характеристиките на коликите могат да включват следното:

  • Силен плач, който може да изглежда повече като писък или израз на болка;
  • Плач без видима причина, за разлика от плача за изразяване на глад или необходимост от смяна на пелените;
  • Изключителното безпокойство дори след плач не е намаляло;
  • Предсказуемо време, като епизодите често се случват вечер;
  • Промяна в цвета на лицето, като зачервяване на кожата или изчервяване;
  • Напрежение на тялото, като издърпани нагоре или схванати крака, схванати ръце, стиснати юмруци, извит гръб или напрегнат корем.

По време на раждането и дните и седмиците, които следват, Вашето бебе изгражда здрави черва и се създава основата на бъдещото му здраве. Коликите засягат до 28% от кърмачетата. В рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване пробиотикът Lactobacilli или плацебо е даван на кърмени бебета с колики на възраст 2-16 седмици в продължение на 21 дни.

През това време е наблюдавано, че бебетата с колики, които са получавали пробиотика, имат намаление на средното време на плач до по-малко от 3 часа на ден, което е около 50% намаление на средното дневно време на плач спрямо изходното ниво всяка седмица от 21-дневното проучване. 

На Atlas.bg ще намерите различни продукти, които ще облекчат коликите на Вашето дете, ще подобрят съня му и ще го накарат да се почувства по-добре.

Маслото от копър е известно със своята способност да разгражда образувалите се газове и да стимулира храносмилането, като по този начин подпомага нормалното функциониране на храносмилателната система. Маслото от анасон също подпомага и стимулира храносмилането, а маслото от мента се извлича от цялото растение и има също много добър ефект върху храносмилателната система. Тези масла се предлагат и самостоятелно, но е добре да са комбинирани, защото така взаимно се допълват.

Пробиотиците също ще облекчат болките в коремчето на Вашето бебе. В онлайн дрогерия Атлас може да намерите разнообразие от пробиотици, които наистина помагат. Пробиотиците благоприятстват развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето и така стимулират съзряването на имунната му система.

Пробиотиците помагат за облекчаването на болезнените колики при бебета, когато те са следствие от незряла храносмилателна система. 

За някои бебета, хранени с адаптирано мляко, смяната на формулата с такава, предназначена за чувствителни коремчета, или която не съдържа краве мляко, може да направи чудеса. Хипоалергенна формула, хидролизирана от суроватка, намалява симптомите на колики. Но не забравяйте да получите одобрението на педиатър, преди да направите промяната.

Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА АБОКОЛИКЕН ЗА СЛАДКИ СЪНИЩА капки 14 мл. / ABOPHARMA ABOKOLIKEN Хранителна добавка Абоколиген на Абофарма са високо ефективни капки срещу колики, помагащи на вашето бебе да се справи с временната физиологична лактозна нетолерантност. Млякото, млечните продукти, майчината кърма, адаптираните..
27.44лв.
Купи
Марка: EPSILON HEALTH
ИНФАКАЛМ кaпки при кoлики 30 мл. предлага облекчение от дискомфорта и подуването, причиненo от наличиетo на газoве в чeрвата на бeбето. Прoдукта се препоръчва за лечениe в случаи на диспeптични разстройства, стомашно-чревен метеoризъм, изтръпване, колики, чрeвни газoве. Ефективнo пoмага за възстанов..
19.27лв.
Купи
Марка: CEUMED
ИНФАКОЛ КАПКИ ПРОТИВ КОЛИКИ 50 мл.Инструкции за употреба:Показания:INFACOL перорална суспензия е предназначена за лечение на колики и спазматични болки при деца. Болката, причинена от колики, може да бъде предизвикана от натрупването на малки мехурчета газ, които се задържат в коремчето на бебето. I..
9.93лв.
Купи
Марка: SANDOZ
Какво представлява Linex Baby?Линекс Бебе капки на ниска цена от онлайн дрогерия Атлас насърчава растежа на чревните бактерии. Ако бебетата не са кърмени, е препоръчително да получават допълнителен тласък с пробиотик от натурални средства като Linex Baby.Разнообразие от пробиотици може да намер..
23.41лв.
Купи
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)