Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Монокомпонентни аминокиселини

Аминокиселините, намиращи се в онлайн дрогерия Атлас, доставят куп ползи за Вас и Вашето физическо представяне. Ето и някои от предимствата, които може да получите от аминокиселините, грижещи се за различни части и функции в тялото Ви:

Спортно представяне

Аминокиселините често се продават на спортисти заедно с диета с високо съдържание на протеини. Вашият мускулен растеж може да се увеличи, ако консумирате незаменими аминокиселини малко преди или след тренировка.

Аминокиселините също могат да помогнат в периода на възстановяване от упражнения. Не е ясно обаче дали има значителна разлика между приемането на добавки с аминокиселини и простото хранене с високо протеинова диета.

Нивата на кръвната глюкоза

Доказано е, че аминокиселините са полезни за нивата на кръвната захар. Някои хора с диабет тип 2, които приемат аминокиселини, успяват да намалят кръвната си захар, без да повлияят на нивата на инсулина. Не е ясно какви могат да бъдат дългосрочните ефекти на аминокиселинните добавки върху кръвната захар.

Кожни заболявания

Младите жени, които приемат добавки с аминокиселини от Atlas.bg, могат да подобрят цялостното си състояние на кожата и нивото на нейната влажност. Те също могат да подобрят мускулната си маса. 

Една от основните употреби на аминокиселините в съвременния живот е като доказано вещество за облекчаване на пристъпи на стрес и последиците, които стресът може да причини. Има много аминокиселини, за които се твърди, че са полезни за управление на стреса. Някои от тях включват 5-хидрокситриптофан (5-HTP, окситриптан), гама-аминомаслена киселина (GABA) и γ-L-глутамилетиламид (L-теанин).

5-хидрокситриптофан

Често съкратен до 5-HTP, известен е също като окситриптан. 5-HTP е аминокиселина със свойства за подобряване на настроението. Що се отнася до настроението и цялостното психично здраве, може да сте запознати със серотонина. Серотонинът е невротрансмитер, често наричан щастливия химикал. Когато е добре балансиран, се казва, че хората имат високо чувство за благополучие; но ниските нива на серотонин са свързани с чувство на тъга или безпокойство, наред с други проблеми като проблеми със съня и дори намалена имунна функция.

Страхотното нещо за 5-HTP е, че може да помогне за поддържане на функциите на серотонин чрез превръщането му в серотонин, както и да може да се свързва със серотониновите рецептори, които са в централната нервна система. Тъй като серотонинът е важен химикал, който има способността да влияе на настроението ни, 5-HTP също се смята за важен, тъй като има способността да повишава нивата на серотонин или поне да възпроизвежда ефектите на серотонина.

Гама-аминомаслената киселина

Известна е още като GABA. GABA е аминокиселина, която се среща естествено в тялото и работи като невротрансмитер в централната нервна система, по-специално в мозъка. GABA има инхибиращи свойства, което означава, че има способността да инхибира или предотвратява извършването на действие. Други форми на невротрансмитери са възбуждащи, което означава, че възбуждат нервната система.

 В повечето случаи подходящите нива на GABA могат да предизвикат състояние на релаксация, което работи за намаляване на чувството на тревожност или нервност.

Поради тази причина се казва, че GABA е ефективен при управлението на стреса и може да накара хората да се чувстват по-спокойни в определени ситуации. Въпреки че GABA се среща естествено в мозъка, много хора, които приемат добавки, съдържащи GABA, отбелязват повишено чувство на спокойствие.

Единственото нещо, което предизвиква загриженост тук, е, че не всички форми на GABA, които се използват в добавките, имат потенциала да преминат мозъчната бариера, което ги прави недостатъчно ефективни.

L-Theanine

Това е аминокиселина, която се среща естествено в зеления чай. Така че, ако някога сте чували, че зеленият чай помага на хората да бъдат отпуснати или спокойни, тогава ето защо. L-теанинът в зеления чай има повече цел, отколкото да успокоява, той всъщност помага да се балансират нивата на кофеин, който също се намира в зеления чай.

Поради това, макар че ще получите леко повишаване на чувството за енергия от пиенето на зелен чай поради неговите кофеинови свойства, Вие все пак ще се почувствате по-спокойни от свойствата на L-Theanine, за разлика от обичайните ефекти на нервност, получени от пиенето на напитки с кофеин.

Твърди се също, че L-Theanine има способността да увеличава алфа мозъчните вълни. Проучванията потвърждават, че приемането на L-Theanine насърчава състоянието на релаксация за кратко време след консумация. Един от начините, по който се постига това, е чрез стимулиране на производството на алфа мозъчните вълни. След като тези вълни са доминиращи, възниква чувство на умствена бдителност и дълбока релаксация. Казано е също, че по време на някои медитативни състояния алфа мозъчните вълни също са на доминиращи нива.Марка: Doctor's Best
Какво представлява Acetyl-L-Carnitine?Ацетил L-карнитин е аминокиселина, която е ацетилирано производно на L-карнитин. Основно се произвежда от животни като основен компонент в клетъчния метаболизъм. Важен е за движението на мускулите, сърдечната и мозъчната функция. Ацетил L-карнитинът се съдър..
55.99лв.
Купи
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)