Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Аминокиселини

Всеки от Вас знае, че храненето трябва да бъде пълноценно и добре балансирано. Едни от най-важните компоненти на такова хранене са незаменимите аминокиселини. Аминокиселините са органични съединения, които човешкото тяло използва за подпомагане на образуването на протеин. Всички аминокиселини съдържат кислород, въглерод, водород и азот.

Незаменимите и условните аминокиселини се произвеждат от тялото, независимо от хранителния прием, докато есенциалните аминокиселини идват от храната и добавки.

Добавките включват различни аминокиселини или комплекс от няколко аминокиселини. Добрата новина е, че те могат да бъдат закупени от Atlas.bg. За да сте сигурни, че организмът Ви никога няма да изпита дефицит на важни аминокиселини, е добре да помислите за редовна употреба на различни добавки.

Можете да мислите за аминокиселините като за буквите от азбуката. Когато комбинирате букви по различни начини, се образуват различни думи. Същото важи и за аминокиселините - комбинирани по различни начини, получавате различни протеини.

Аминокиселините с разклонена верига са група от незаменими аминокиселини, които със сигурност са полезни и могат да бъдат закупени без рецепта. Разклонената верига се отнася до три незаменими аминокиселини: левцин, изолевцин и валин.

Незаменимите аминокиселини обикновено се получават от правилна диета и начин на хранене. Понякога обаче се препоръчва добавяне на допълнителен прием на аминокиселини от натурални добавки.

Допълнителен прием на аминокиселини може да се препоръча при различни заболявания като рак или при прекомерен стрес.

Аминокиселините са полезни, защото:

  • помагат при храносмилането на храната;
  • подпомагат възстановяването на телесната тъкан и процеса на растеж;
  • използват се от тялото като източник на енергия.

Натуралните добавки, съдържащи аминокиселини и предлагани от онлайн дрогерия Атлас БГ, са изключително важни за определени хора, особено за активно спортуващите. Вашето тяло използва аминокиселини, за да произвежда протеини. Различните видове аминокиселини и начинът, по който са събрани, определят функцията на всеки протеин. И така, аминокиселините участват в много важни роли във Вашето тяло:

Мускулна функция

Правилните нива на аминокиселини са важни за развитието и силата на мускулите. Те помагат за контролиране на баланса между атрофията и растежа на човешкия мускул. Допълването на Вашата диета с незаменими аминокиселини увеличава доставката на азот в тялото Ви. Също така помага за поддържане на количеството аминокиселини, съхранявани в скелетните мускули.

Спортно представяне

Аминокиселините често се предлагат на спортисти. За тях е важно също да спазват диета с високо съдържание на протеини. Вашият мускулен растеж със сигурност ще се увеличи, ако консумирате незаменими аминокиселини малко преди или след тренировка.

Аминокиселините също могат да помогнат в периода на възстановяване при силови упражнения. Важно е да се погрижите за адекватния прием на аминокиселини навреме. Потърсете какво Ви е необходимо тук и сега.

Нива на глюкоза в кръвта

Доказано е, че аминокиселините са полезни за поддържането на нивата на кръвната захар. Някои хора, страдащи от диабет тип 2, които приемат аминокиселини, могат да намалят кръвната си захар, без да повлияят на нивата на инсулина. Приемът на добавки с аминокиселини ще се погрижи за регулирането на кръвната Ви захар.

Кожни състояния

Младите жени, които приемат добавки с аминокиселини, със сигурност ще подобрят цялостното си състояние на кожата и нейното овлажняване и хидратация. Те също могат да увеличат и мускулната си маса. Добавянето на аминокиселини със сигурност ще Ви е от полза. Те са източник на здраве и енергия. 

Основни признаци, по които може да се разбере, че тялото Ви изпитва недостиг на аминокислеини:

  • Забелязва се бавно зарастване на рани – ако имате ожулвания или наранявания, които трудно минават, е време да помислите за адекватен прием на аминокиселини. Това се дължи на факта, че протеинът е част от клетките на мускулната тъкан, кожата и кръвта.
  • Поява на отоци - дефицитът на аминокислини води до нарушаване на водно-солевия баланс, поради което в тъканите се натрупва течност. Резултатът от това може да бъде появата на синини под очите, подуване на глезените и стъпалата, постоянно усещане за тежест в краката.
  • Липса на енергия и мудност – невинаги депресията е основен симптом на това състояние, липсата на важни аминокислини също може да доведе до неговата поява. Натуралните добавки със сигурност ще повлияят при подобен проблем.
Марка: Doctor's Best
Какво представлява L-Tyrosine?L-тирозинът е аминокиселина (градивният елемент на протеин), която притежава невероятни ползи. L-Тирозин 500 мг 120 капсули на ниска цена от онлайн дрогерия Атлас е особено полезен за Вашия мозък, фокус, управление на стреса и др. Това е много популярна добавка сред..
40.99лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Acetyl-L-Carnitine?Ацетил L-карнитин е аминокиселина, която е ацетилирано производно на L-карнитин. Основно се произвежда от животни като основен компонент в клетъчния метаболизъм. Важен е за движението на мускулите, сърдечната и мозъчната функция. Ацетил L-карнитинът се съдър..
55.99лв.
Купи
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)