Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Супер храни

Суперхраните са храни с висока хранителна стойност, тъй като покриват голяма част от хранителните и енергийните Ви нужди. Те притежават редки и уникални съставки, които благоприятстват специфични функции на тялото, като допринасят за Вашето здраве и имунна функция

Какво Ви идва на ум, когато мислите за суперхрана? Храна, която е мощна и особено добра за Вас, нали? Е, да, в известен смисъл. Суперхраните наистина са мощни, защото са по-богати на хранителни вещества от другите видове храни. Те също така често са източник на антиоксиданти.

Няма регламентирано или научно подкрепено определение за суперхрани. Технически, суперхрана е всеки вид храна, която предлага значително високи нива на основни хранителни вещества. Те се консумират най-добре в техните цели, непреработени форми, но можете също да ги добавите към Вашата диета на прах или като удобни суперхранителни добавки.

В онлайн дрогерия Атлас ще намерите разнообразие от натурални продукти, които ще стимулират здравето и имунната Ви фукция. Не всеки се радва винаги на балансирана и здравословна диета. Ето защо именно тези добавки, богати на минерали и витамини, са лесно достъпни за Вас и на изгодни цени на Atlas.bg.

  • Екстрактът от какао е горчива смес с шоколадов вкус, съставена от ксантинови молекули (теобромин и кофеин) и процианидини. Добавянето на екстракт от какао може да осигури сърдечно-съдови и когнитивни ползи чрез подобрен кръвен поток и антиоксидантни ефекти. Добавянето на екстракт от какао или яденето на тъмен шоколад е свързано с по-добър кръвен поток и подобрена инсулинова чувствителност. Екстрактът от какао съдържа флаваноли, процианидини и (-)-епикатехин. Той съдържа особено високо ниво на (-)-епикатехин в сравнение с други растителни продукти. Ето защо добавките с какао се смятат за супер храна.
  • Мака е адаптогенна билка и общото между всички адаптогени е, че могат да помогнат на тялото да се справи със стреса от околната среда. Адаптогените отдавна се използват в аюрведа и традиционната китайска медицина. Това, което адаптогените могат да направят (включително мака) е да помогнат за стимулиране на системата за защита от стрес на тялото чрез балансиране на хипоталамо-хипофизно-надбъбречната (HPA) ос на тялото. Добавките с мака също се смятат за супер храни, които лесно могат да бъдат намерени и закупени от онлайн дрогерия Атлас.

Никой не иска да се разболее. Въпреки това е почти невъзможно да не се случи това, когато тялото Ви е постоянно изложено на бактерии, вируси и микроби, които се опитват да нахлуят в него и да го и атакуват. Въпреки денонощния риск тялото се защитава чрез средствата на здрава имунна система. Един от начините да поддържате имунната си система силна е да потърсите добавки, защитаващи здравето Ви.

  • Цитрусовите плодове, броколите, бадемите и слънчогледовите семки например са богати на витамини А, С и Е, които са от съществено значение за укрепването и поддържането на имунната Ви система. Ако Ви е трудно да се сдобиете с тях в ежедневието си, е време да потърсите лесен и добър начин чрез добавки. 
  • Смята се, че за да отслабнете, трябва да приемате възможно най-малко храна, за да намалите приема на колкото се може повече калории. Това, разбира се, не е най-добрият подход. Вместо това трябва да опаковате диетата си с цели, здравословни храни, които Ви засищат и повишават енергията Ви. Тук на помощ идват суперхраните под формата на добавки.  Добавките с протеини, калий, витамин С и омега-3 помагат за намаляване на апетита и нивата на глад и изграждане на мускулната Ви маса.

Когато става въпрос за премахване на лошия холестерол, добавките и тук могат да Ви помогнат. Нездравословната диета може значително да повиши нивата на LDL (липопротеини с ниска плътност) холестерола, което ще Ви направи уязвими към появата на тежки сърдечно-съдови заболявания. Обратно, здравословната диета може да понижи нивата на LDL холестерол в тялото Ви, като същевременно повиши нивата на HDL (липопротеини с висока плътност) холестерол. Суперхраните под формат на добавки са богат източник на мононенаситени мазнини и фибри, две хранителни вещества, които могат да намалят лошия LDL холестерол.

Марка: TERRAPIA
Хранителната добавка СПИРУЛИНА капсули 30 броя влияе благоприятно върху работата на имунната система. Притежава антиоксидантно, противовирусно и антимикробно действие. Благоприятно влияе върху нервната система и повишава настроението. Спирулината подобрява метаболизма, благоприятства за намаляване н..
17.82лв.
Купи
Марка: TNT 21
СПИРУЛИНА таблетки 500 мг. 90 бр. / SPIRULINAХранителна добавкаАнтимикpобно и пpотивовирусно дeйствие – cтимулира дeйността на тимyсните клeтки, кoстния мoзък и дaлака – подoбрява споcобността на оpганизма да гeнерира нoви кpъвни клeтки и да бъдe по-eфективен сpещу атака от микpоби.Състав: Спиpулина..
9.43лв.
Купи
Марка: HAYA LABS
ХАЯ ЛАБС ЧИА СЕМЕНА 200 гр. / HAYA LABS CHIA SEEDSСеменатa от чия зареждaт организмa с енeргия, повишaват рaботоспосoбносттa и тoнизират цeлия оргaнизъм. Блaгоприятстват прaвилното функционирaне на храносмилателнатa систeма. Контролирaт стойноститe на кръвнатa захaр в дoпустимите здравослoвни грaниц..
20.00лв.
Купи
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)