Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Разширени вени и хемороиди

Хемороидите са вени в ректума или ануса, които могат да станат подути и болезнени. Понякога те изчезват сами, но в други случаи причиняват продължителна болка, сърбеж и кървене. Съществуват два вида хемороиди: тези, които са точно в ануса или долната част на ректума (вътрешни), и тези, които са извън отвора на ануса (външни). 

Видимите вени, срещани най-вече в долната част на крака, обикновено се наричат разширени вени и могат да създадат проблеми, когато се подуят или усукат. Най-често срещаните вени, при които има този проблем, са повърхностните.

Освен козметично непривлекателния външен вид на разширените вени, те могат да бъдат и болезнени и да доведат до мускулни крампи и поява на болка или тежест в краката. Проблемът с разширените вени може още да се забележи в областта около ануса. Това са така известните хемороиди. Те често са резултат от неправилна диета, запек или прекалено дълго седене на едно и също място.

Паякообразните вени са малки по размер, те обикновено са разширени капиляри, често се появяват по лицето, горната част на ръцете и шията.

Добавки против хемороиди и разширени вени, които наистина помагат, могат да бъдат намерени в онлайн дрогерия Атлас, и то на много добри цени.

Налични са добавки, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на разширени вени. Сред добавките, считани за най-ефективни при проблеми с вените и хемороидите, са:

  • Витамин А

Приемането на дневна доза от 25 000 IU спомага за насърчаване на заздравяването на кожата, както и за подобряване на целостта ѝ. 

  • Витамин B-комплекс 

Многото витамини, включени в B-комплекса, се оказват полезни, като подпомагат поддържането на кръвоносните съдове, запазвайки клетъчната структура и стените на кръвоносните съдове и вените силна.

  • Бета каротин

Мощен антиоксидант, бета-каротинът помага, като защитава клетките от свободните радикали, които могат да ги увредят. Той също така помага чрез подобряване на имунната система и осигуряване на витамин А.

  • Бромелаин

Този ценен ензим помага за предотвратяване съсирването на кръвта и също така за намаляване на отока и възпалението. Има ефективни противовъзпалителни свойства, които са полезни и за страдащите от ревматизъм.

  • Витамин С плюс биофлавоноиди

Помогнете си, като насърчите доброто кръвообращение, укрепите стените на Вашите вени и насърчите заздравяването на повърхностни рани чрез добавки с витамин Ц и биофлавоноиди на изгодни цени на Atlas.bg.

  • Някои полезни минерали като калций, магнезий и лецитин също помагат.

Приемането на ежедневна витаминна и минерална добавка, която включва калций, магнезий и лецитин, насърчава здравето на вените и кожата чрез стимулиране на венозната система, подпомага  циркулацията и отпуска мускулите и артериите в краката.

Калциевият флуорид, приеман под формата на тъканни соли, помага за подобряване на еластичността на стените на кръвоносните съдове, предпазвайки ги от спукване или изтичане, което всъщност води до появата на разширени вени.

  • Витамин Е отново се оказва много полезен

Дневна доза от 300 до 800 IU витамин Е е изключително полезна за подобряване на здравето на Вашите вени и кръвообращението. Болезнените спазми, дължащи се на стеснени или втвърдени артерии и вени в прасеца на крака Ви, могат да бъдат облекчени чрез добавяне на витамин Е към диетата Ви.

  • Цинкът и витамин К помагат отвътре

Докато витамин К, приложен като крем, укрепва капилярите на кожата, цинкът ще действа, като спомага заздравяването ѝ и подобрява образуването на колаген.

Носенето на тесни дрехи, седенето или стоенето прави за дълги периоди, и екстремни температури са причини за проблеми с вените, за които добавките са доказано полезни.

Някои от тях, които се считат за част от „народните предания“, включват алое вера (гел, направен от растение кактус), ябълков оцет (прилага се локално), лют червен пипер (една чаена лъжичка в гореща вода, приемана ежедневно, спира болката, тъй като подобрява притока на кръв и намалява разширените вени), хлорофилът (отличен източник на витамин К и е известен със своите антихеморагични свойства), масло от черен дроб на треска (доста ефективно срещу всяко заболяване).

Марка: MEDOCHEMIE LTD
 АСКЕТОН таблетки 500 мг. 64 броя / ASKETONХранителна добавкаВарикозите са заболяване, което засега много хора. Най - често срещаните причини за появата са: слабост в стените на кръвоносните съдове, наднормено тегло, заседнал начин на живот, неподходящи и неудобни обувки и фамилна обремененост.АСКЕТ..
31.36лв.
Купи
Марка: MEDOCHEMIE LTD
 АСКЕТОН таблетки 500 мг. 96 броя / ASKETONХранителна добавкаВарикозите са заболяване, което засега много хора. Най - често срещаните причини за появата са: слабост в стените на кръвоносните съдове, наднормено тегло, заседнал начин на живот, неподходящи и неудобни обувки и фамилна обремененост.АСКЕТ..
39.07лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ЕНТАН капсули 50 броя е хранителна добавка, която подобрява кръвоснабдяването на ретината, ушите, крайниците и мозъка. Заздравява колагеновите и еластинови влакна. Стабилизира стените на кръвоносните съдове. Действа противовъзпалително действие. Усилва циркулацията на лимфата и периферната кр..
27.00лв.
Купи
Марка: BOTANIC
ВЕНАКСИН таблетки 60 броя е продукт предоставящ цялостна грижа за вените и капилярите, чрез комбинация от висококачествени екстракти от патентован високоусвоим диосмин, бромелаин, центела азиатика и гроздово семе. Действа благоприятно при венозен застой на кръвта във вените на долните крайници. Спом..
30.00лв.
Купи
Марка: TOMIL HERB
ВЕНИФИТ таблетки 120 броя ТОШКОВ / VENIFITХранителна добавка Венифит:Изцяло натурален продукт с гарантиран състав и качество;Оказва тонизиращо и укрепващо действие на кръвоносната система;Премахва неразположенията, свързани с разширените вени;Оросява крайниците;Действа болкоуспокояващо;Премахва нера..
15.00лв.
Купи
Марка: DOLERAN PHARMA
ВЕНОКОД таблетки 30 броя / DOLERAN PHARMA VENOCODE Хранителна добавкаDOLERAN PHARMA VENOCODE е специална хранителна добавка от пречистена микронизирана флавоноидна фракция на три активни съставки - диосмин, хесперидин и есцин, които повлияват благоприятно за укрепване на вените, подобряват тяхното с..
17.27лв.
Купи
Марка: DOLERAN PHARMA
ВЕНОКОД таблетки 60 броя / DOLERAN PHARMA VENOCODEХранителна добавкаDOLERAN PHARMA VENOCODE е специална хранителна добавка от пречистена микронизирана флавоноидна фракция на три активни съставки - диосмин, хесперидин и есцин, които повлияват благоприятно за укрепване на вените, подобряват тяхното съ..
29.42лв.
Купи
Марка: DOLERAN PHARMA
ВЕНОКОД таблетки 90 броя / DOLERAN PHARMA VENOCODEХранителна добавкаDOLERAN PHARMA VENOCODE е специална хранителна добавка от пречистена микронизирана флавоноидна фракция на три активни съставки - диосмин, хесперидин и есцин, които повлияват благоприятно за укрепване на вените, подобряват тяхното съ..
39.68лв.
Купи
Марка: EPSILON HEALTH
ДИОСМИН ПЛЮС тaблетки 30 брoя e хранителна добaвка за прaвилно фyнкциониране на вeнозната мpежа от кpъвoносни съдoве. Бoгата на флавoноиди, дoбити oт цитрyсови плoдовe. Тaзи кoмбинaция е с дoкaзани флeботoнични и съдoво-зaщитни свoйства. Облeкчава бoлката при вaрикоза и пpи хeмороиди. Увеличава тoну..
27.35лв.
Купи
Марка: DANHSON
ДИОФЛАВОН таблетки 90 броя е многокомпонентна хранителна добавка, засягаща кръвоносната система, подобряваща имунитета и защитата срещу свободните радикали. Диосмин защитава вените, намалява пропускливостта на кръвоносните съдове и подобрява потока на лимфата. Има противовъзпалителен ефект, благодар..
30.78лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
ДОКТОР'С БЕСТ ВЕЙН СЪПОРТ капсули 60 броя / DOCTOR'S BEST VEIN SUPPORT FEATURING DIOSVEINХранителна добавкаХранителната добавка съдържа DiosVein ™ и е създадена да поддържа здравето на вените и кръвоносните съдове. Добавката е с висока концентрация на диосмин, извлечен от сладък портокал. Диосминът ..
80.00лв.
Купи
Марка: MAGNALABS
МАГНАЛАБС ФРИСТИК капсули 30 броя е венотоник и вазопротектор, който повишава устойчивостта на малките кръвоносни съдове, подобрява тонуса и осигурява правилна циркулация на кръвта в съдовете. Препоръчва се при повишен риск от тромбоза, венозни нарушения, като разширени вени и хемороиди. Благоприятн..
20.24лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 29 (3 Страници)