Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Алкализиращи

Човешкото тяло изисква строго контролирано ниво на pH на кръвния серум от около 7,4. Това е трудно постижимо, тъй като съвременният начин на хранене предполага прием на наситени мазнини, прости захари, натрий и хлорид.

В миналото хората са водили много по-здравословен начин на живот в сравнение със сега. Човек основно се е хранел с храни, богати на витамини и минерали, а днешният стресов живот, за съжаление, лишава организма ни от важни минерали и витамини като магнезий, калий и фибри, това може да предизвика метаболитна ацидоза.

Диетите с високо киселинно натоварване, например режим с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини, не променя много химията на кръвта, но причинява много промени в тази на урината. И не на последно място, способността на бъбреците да регулират киселинно-алкалния баланс бавно намалява с възрастта.

Ето защо натуралните добавки, предлагани от Atlas.bg, ще Ви помогнат. Те ще запазят здравето Ви непокътнато за дълъг период от време. Добрата новина е, че тук можете да откриете голямо разнообразие от тях. Всички те предлагат различни ползи за здравето Ви.

Алкализиращите добавки са вещества, които са предназначени за допълване на всякакъв дефицит в диетата на човек и за намаляване нивата на киселинност в тялото му. Когато изпитвате мудност, проблеми с храносмилането, различни заболявания, е възможно да е симптом точно на това.

Може да се наложи да приемате алкални добавки или да направите драстични промени в начина си на хранене. Комбинацията между двете със сигурност ще доведе до трайни и желани резултати, а именно безупречно здраве. Предлагат се различни видове алкализиращи продукти и добавки за подпомагане на различни степени на проявени симптоми, свързани с киселиността.

Оптималното ниво на рН на тялото трябва да е леко алкално. Идеалното ниво на pH за човешката кръв е около 7,37. Когато нивата на pH паднат под това число, могат да възникнат здравословни проблеми.

Обикновено небалансираното pH често е причина за твърде много киселина в тялото, което го принуждава да извлича важни минерали от жизненоважни органи. Освен това може да доведе до появата и началото на хронични дегенеративни заболявания. 

Преди да закупите алкализиращи добавки, трябва да определите колко тежки са симптомите Ви. В дрогерия Атлас БГ се предлагат добавки за леки, средно тежки и тежки симптоми. Приемането на подходяща алкализираща добавка е също толкова важно, колкото и здравословното хранене.

Първоначалните симптоми на прекомерна киселинност включват болки, побеляване на езика, студени ръце, запек и киселини. Други първоначални симптоми могат да включват хиперактивност, ниско сексуално желание и ниски нива на енергия. Средно тежките симптоми включват бактериални и гъбични инфекции, болки в ушите, грип и депресия. Безсъние, мигренозно главоболие, псориазис и синузит също са такива симптоми. Тежките симптоми могат да включват състояния като ревматоиден артрит, шизофрения, болест на Ходжкин, множествена склероза и рак.

Някой, който изпитва първоначални симптоми на ацидоза, може да започне с добавка, която осигурява алкализиращи ензими. Когато тялото не може да произвежда ефективни количества от ензимите, необходими за смилането на алкални храни, тялото става по-киселинно. 

Ако има малко или никакви резултати, идващи от алкализиращата ензимна добавка, след шест седмици, това може да е индикация, че тялото вече произвежда необходимите ензими, което означава, че трябва да се избере друг тип добавка.

Хранителна добавка, която съдържа алкализиращи зелени зеленчуци, ще насърчи pH баланса, ако ензимният продукт не даде резултати. Алкализиращите добавки обикновено съдържат зеленчуци, които помагат на тялото да абсорбира витамини, минерали, фибри, хлорофил и фитонутриенти. Това помага за неутрализиране на киселините, намиращи се в кръвта и тъканите.

Средно тежките симптоми на ацидоза изискват добавка, която съдържа алкализиращи минерали като калций, желязо, калий и манган. Тези минерали буферират киселините в телесните тъкани. Тези симптоми също предполагат, че тялото Ви не получава достатъчно здрави бактерии.

Алкалните добавки, съдържащи пробиотици и пребиотици, са необходими, ако страдате от лошо храносмилане или инфекции. Пробиотиците са здрави бактерии, необходими на тялото, а пребиотиците помагат на здравите бактерии да живеят и процъфтяват в него.

При тежка ацидоза някои хора препоръчват прием на добавка, която насърчава киселинния дренаж или съдържа така наречените „суперплодове“. Мощните антиоксидантни плодове прочистват и подобряват състоянието. Много от тях всъщност са киселинни, но след храносмилане те осигуряват алкален ефект.

Марка: PANACEA 2001
АЛКАЛУРИН гранули 150 гр. / PANACEA ALKALURIN granulesХранителна добавкаАЛКАЛУРИН  е хранителна добавка, която спомага за алкализация на организма и справяне с проблемите в отделителната система. Алкализирането повишава разтворимостта на бъбречните камъни и възпрепятства образуването на нови такива...
8.18лв.
Купи
Марка: HERBA MEDICA
АЛКАМИН PH БАЛАНС пудра / ALKAMIN PH BALANCE Хранителна добавка АЛКАМИН ПУДРА е натирален продукт, който спомага естественото неутрализиране на излишната киселинност на тялото. Комбинацията от основни микроелементи, която съдържа, допринася за намаляване на повишените киселинни стойности на pH. По т..
23.24лв.
Купи
Марка: PROTINA PHARMA
БАЗИКА ДИРЕКТ саше 30 броя е комбинация от основни минерали и важни микроелементи. Цинкът допринася за поддържането на оптимален здравословен киселинно-алкален баланс и за общото умствено представяне. Магнезият допринася за елиминиране на изтощението и умората. Калцият спомага енергийния метаболизъм..
34.94лв.
Купи
НЕОРАЛИТ SR таблетки 540 мг. 60 броя /  NEORALIT SR НЕОРАЛИТ SR таблетки 540 мг. 60 броя /  NEORALIT SR
Най-продаван
Марка: NEOPHARM
НЕОРАЛИТ SR таблетки 540 мг. 60 броя / NEOPHARM NEORALIT SR Хранителна добавкаNeoralit SR поддържа алкaлно - киселинното рaвновесие в оргaнизма и се грижи за прaвилното функционирaне на бъбреците и сърцeто. Цитрaтната сол на елeмента калий се прилaга за алкaлизиране на уринатa и спомaга за..
19.44лв.
Купи
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)