Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Здраве за жената

Всяка жена трябва да полага адекватна грижа за здравето си. Хранителните добавки и витамини са много важна част за ежедневието. Едни от доказаните витамини и минерали, които жените трябва да получават всеки ден, ще намерите в онлайн дрогерия Атлас БГ.

  • Желязото е много важна част от женското здраве. То подпомага производството на червени кръвни клетки, стимулира имунната функция, когнитивното развитие и регулирането на температурата и е от съществено значение за правилния растеж на клетките.

Липсата на желязо може да доведе до намалено производство на червени кръвни клетки, което пък до поява на анемия, състояние, при което броят на червените кръвни клетки е твърде нисък, за да изпраща кислород до клетките Ви.

За този период са характерни наличие на умора, задух и намалена имунна функция. Тъй като загубата на кръв по време на менструацията изчерпва запасите от желязо в тялото Ви, за жените с тежки и продължителни периоди е особено важно да приемат допълнителни добавки от Atlas.bg по време на този период.

  • Калцият също е от голямо значение за женското здраве. Той поддържа костите и зъбите Ви здрави и помага на мускулите да функционират.

Калцият е един от най-полезните минерали за жените, защото тялото Ви се нуждае от него за оптималното здраве на костите. Жените започват да губят костна плътност около 20-тата си годишнина. Ето защо е много важно той да бъде набавян допълнително чрез качествени хранителни добавки.

  • Магнезият пък поддържа нормалната мускулна и нервна функция, стабилен сърдечен ритъм, здрава имунна система, здрави кости, помага за регулиране нивата на кръвната захар и насърчава нормалното кръвно налягане.

Магнезият е необходим за повече от 300 биохимични реакции в тялото, а дефицитът може да доведе до хронично или прекомерно повръщане, диария и мигрена.

Ако страдате от болест на Crohn или друго стомашно-чревно разстройство, което затруднява усвояването на хранителните вещества от тялото Ви, може да сте изложени на риск от магнезиев дефицит. Тук добавките са задължителни.

  • Витамин А осигурява правилното развитие и функциониране на очите, кожата, имунната система и много други части на тялото Ви.

Витамин А е в списъка на най-добрите витамини за жени, тъй като играе жизненоважна роля за поддържане на зрението. Изследванията също така показват, че витамин А предотвратява някои видове рак и подобрява имунната функция.

  • Фолатът, витамин В9, произвежда и поддържа нови клетки и е необходим за правилната мозъчна функция.

Фолатът е от решаващо значение за предотвратяване на анемия, тъй като произвежда нови кръвни клетки в тялото Ви. Липсата на достатъчно фолиева киселина също може да доведе до сериозни проблеми, като повишен риск от рак на шийката на матката, дебелото черво, мозъка и белия дроб.

А фолиевата киселина е особено важна по време на бременност - всъщност 50 до 75 процента от сериозните вродени дефекти могат да бъдат предотвратени чрез получаване на достатъчно фолиева киселина точно преди и през първия месец от бременността.

  • Биотинът подпомага образуването на мастни киселини и кръвна захар, които се използват за производството на енергия в тялото. Освен това помага за метаболизма на аминокиселините и въглехидратите.

Добавките с биотин се препоръчват за облекчаване на симптомите на множествена склероза, намаляване на увреждането на нервите, свързано с диабет, или подпомагане на растежа и развитието по време на бременност.

  • Витамини като B6 и B12 помагат на тялото да преобразува храната в гориво за енергия. Те също така допринасят за поддържането на здрава кожа, коса и очи. Освен това се грижат за правилното функциониране на нервната система, метаболизма, мускулния тонус и острия ум.
  • Витамин Ц улеснява нормалния растеж и развитие и възстановява телесните тъкани, кости и зъби. Той действа като антиоксидант, за да блокира някои от щетите, причинени от свободните радикали.

Признаците на недостиг на витамини включват суха и падаща коса, гингивит или възпаление на венците, груба, суха, лющеща се кожа, лесно натъртване, кървене от носа, намалена способност за борба с инфекциите и много други.

В онлайн дрогерия Атлас БГ можете да намерите разнообразие от натурални добавки, включващи в съдържанието си всички необходими вещества за поддържане здравето на жените, и то на достъпни цени!

Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА ИЗОФЛАВОНИ капсули ОТ СОЯ 30 бр. / ABOPHARMA ISOFLAVON Хранителна добавка Абофарма изофлавони представляват меки желатинови капсули. Изофлавоните от соя допринасят за нормалното приемане на промените в организма преди и по време на менопаузата. Продуктът премахва симптоми като главоболие, т..
12.60лв.
Купи
Марка: FORTEX
АГНЕС таблетки 60 броя / AGNES Агнес e хранителна добавка за жени, страдащи от предменструален синдром (ПМС).Агнес не съдържа хормони, а стандартизиран екстракт от билката Витекс (Agnus castus). Ползите от екстракта произтичат от въздействието му върху хипофизата при производството на лутеинизиращ х..
19.52лв.
Купи
Какво представлява Biotin? Биотинът, известен още като витамин В7 – е витамин от В-комплекс, който помага на тялото Ви да разгражда храната до ценна енергия. Въпреки че можете да поддържате здравословно ниво на биотин, като ядете месо, яйца, риба, семена, ядки и някои зеленчуци, много хора изби..
33.00лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Biotin?Витамин В7, известен още като биотин, играе роли на кофактор и катализатор на жизненоважни за човешкия метаболизъм химични реакции. Всеки един от Вас със сигурност жадува да има по-здрава коса, кожа и нокти и Витамин В7 е изключително важен хранителен елемент з..
39.99лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ФЕМИНОРМ ДУО капсули 440 мг. 30 броя / BOROLA FEMINORM DUOХранителна добавка Фитоестрогените са полифенолни нестероидни растителни съединения, за които е установено, че имат способността селективно да свързват естрогеновите рецептори и да проявяват естрогеноподобно или антиестрогеново действи..
17.40лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ФЕМИНОРМ капсули 420 мг. 30 броя / BOROLA FEMINORMХранителна добавка Фитоестрогените са полифенолни нестероидни растителни съединения, за които е установено, че имат способността селективно да свързват естрогеновите рецептори и да проявяват естрогеноподобно или антиестрогеново действие. Консу..
15.00лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ФЕМИНОРМ ЛЕКА НОЩ капсули 450 мг. 30 броя / BOROLA FEMINORM GOOD NIGHTХранителна добавка Фитоестрогените са полифенолни нестероидни растителни съединения, за които е установено, че имат способността селективно да свързват естрогеновите рецептори и да проявяват естрогеноподобно или антиестроге..
18.00лв.
Купи
Марка: TOMIL HERB
БЯЛ РАВНЕЦ таблетки 120 броя ТОШКОВ / YARROW FLOWERSХранителна добавка Действие:Грижи се за женското здравеОблекчава симптомите на Предменструален синдромДейства противовъзпалителноИма болкоуспокояващо действиеОказва благоприятно въздействие върху половата система на женатаСъдържание в 1 таблетка: И..
15.00лв.
Купи
Марка: VITABIOTICS
ВИТАБИОТИКС МЕНОПЕЙС МАКС таблетки 56 броя + капсули 28 броя е хранителна добавка, специално разработена да бъде в подкрепа на жените в тежкия период на менопауза. През този етап от живота на жената настъпват множество промени в нейното тяло, което води до стрес за организма и дискомфорт. Тези непри..
57.00лв.
Купи
Марка: VITABIOTICS
ВИТАБИОТИКС МЕНОПЕЙС ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА капсули 30 броя / VITABIOTICS MENOPACE RED CLOVERХранителна добавкаМЕНОПЕЙС ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА е част от голямото семейство на VITABIOTICS, продукт съдържащ фитоестрогени специализирани в грижата и подобряването на женското здраве. Незаменима хранителна добавка в ..
45.00лв.
Купи
Марка: VITAL CONCEPT
ВИТАЛ КОНЦЕПТ МАМА капсули 60 брояХранителна добавка Действия:Натурален продукт специално създаден за бъдещи майки;Както за жени, страдащи от безплодие, така и за бременни;За жени, подложени на стрес;Регулира нивата на хормоните в женското тяло и подобрява репродуктивното здраве;Ефикасната формула п..
62.85лв.
Купи
Марка: QUEISSER
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ МЕНО + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки 30 броя / DOPPEL HERZ ACTIVE MENO + HYALURONIC ACID Хранителна добавкаДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ МЕНО + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА е хранитeлна добaвка, специално разрaботена за жeните в мeнопауза, като рeгулира хормонaлната дейност и облeкчава съпътствaщите симпт..
13.51лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 66 (6 Страници)