Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Витамин К

Витамин К е термин, използван за групата витамини, които са мастноразтворими и са известни като нафтохинони. Тази група витамини се състои от витамини K, K1, K2 и K3, където K1 е естествен витамин и се среща в растенията. Витамин К е необходим на тялото, за да реагира на наранявания. В същото време той е полезен и за поддържане на костите здрави и може да намали загубата на костна маса и риска от фрактури

Забързаното ежедневие довежда до нездравословно хранене. Това е основната причина за получаване на редица дефицити на важни хранителни вещества за тялото Ви. Липсата на достатъчно храни, съдържащи витамин К, може да доведе до поява на дефицит в организма Ви на този така важен витамин. Добавки с витамин К решават лесно този проблем. Онлайн дрогерия Атлас предлага голямо разнообразие от тях.

Остеопорозата се причинява от загуба на костна плътност и обикновено се появява след 50-годишна възраст, и е често срещана при жени в менопауза. Този проблем прогресира тихо и причинява много усложнения, ако не се лекува. 

Признаците и симптомите на остеопорозата могат да се появят под формата на деформация на гръбначния стълб, лесно счупване на кости и болка в костите. Около 20-30-годишна възраст костната маса на човека започва да намалява. Това е възрастта, когато костите са с максимална здравина и плътност, но след определен период и с напредването на възрастта тя започва да отслабва. Жените в менопауза страдат от загуба на костна маса, защото нивата на естроген спаднат.

Добавките с витамин К предотварятват костни фрактури и се грижат за здравето на костната Ви система. Те със сигурност ще са в полза на всички жени, които страдат от остеопороза. Разнообразие от добавки с витамин K с доказан ефект може да намерите на Atlas.bg на много добри цени.

Другата основна функция на витамин К е регулирането на кръвосъсирването. Това се дължи на ролята, която играе в амалгамирането на протромбина. Съсирването на кръвта възниква автоматично, когато има нараняване, което причинява разкъсване на кръвоносните съдове. Молекулите, които причиняват съсирването на кръвта, непрекъснато циркулират в кръвния поток. Ролята на витамин К е да регулира кръвосъсирването чрез транспортиране на калция в тялото. Витамин K2, съдържащ се в добавки, помага за подобряване на заболяване на кръвта, известно като миелодиспластичен синдром.

Въпреки че същестуват много причини за прекомерно менструално течение при жените, дефицитът на витамин К е една от тях. Приемането на добавки с витамин К намалява прекомерния поток на кръв по време на менструация.

Добавките с витамин К помагат за намаляване на риска от кървене в черния дроб, жълтеница, лошо усвояване на хранителни вещества или ефектите от продължителна употреба на антибиотици или аспирин. Някои стомашно-чревни проблеми, причинени от дефицита на този витамин, включват спру, обструкции, колит и болест на Chrohn.

Витамин К осигурява регулирането на хормоните, които от своя страна осигуряват редовна менструация. Това от своя страна помага за намаляване на менструалните болки. Жените, които страдат от прекалено силна менструална болка, трябва да се изследват за дефицит на витамин К.

Бременните жени, които страдат от прекомерно повръщане и гадене по време на бременност, обикновено имат дефицит на витамин К. Ако приемат добавки от този витамин, това ще помогне за намаляване на тези симптоми при бременни жени. Не само това, то ще има положително въздействие върху психическото и физическото здраве на нероденото дете.

Приемът на антибиотици за дълго време може да причини жлъчна обструкция, регионален ентерит, целиакия и улцерозен колит. Тези заболявания стават още по-лоши поради дефицит на витамин К. Следователно редовното добавяне на този витамин предотвратява появата на тези усложнения в бъдеще.

Няма продукти в тази категория.