Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Витамини

Витамините, минералите и много други микронутриенти са жизненоважни за функционирането на тялото Ви и са важна част от добрата диета. Приемането на хранителни вещества от натурални добавки е сигурен и доказан начин, че организмът Ви никога няма да изпита дефицит. Разнообразие от добавки с витамини на специални цени може да намерите в онлайн дрогерия Атлас.

Добавките с витамини са изключително полезни, когато се предписват на хора с хранителни дефицити и определени заболявания. Висококачествени добавки може да закупите на супер ниски цени от Atlas.bg.

Хранителните Ви нужди могат да се променят с напредването на възрастта или с промяната на начина Ви на живот. Веганите например трябва да приемат добавка с витамин B12, тъй като диетата им обикновено съдържа малко или никакво количество от този витамин.

Може да мислите за витамин С като за имуностимулатор, но той също така е и мозъчен бустер и един от най-добрите витамини при поява на безпокойсъво или тревожни мисли. Този антиоксидант играе жизненоважна роля в поддържането на хомеостазата (т.е. баланса) в централната нервна система. Витамин С е широко свързан със заболявания, причинени от стрес.

Плюс това, хроничната тревожност води до повишени нива на кортизол (хормон на стреса, свързан с по-висок риск от диабет и много други заболявания). Витамин С помага на тялото Ви да управлява по-добре нивата на кортизол.

Приблизително 40% от европейците не получават достатъчно витамин D. Има връзка между ниските нива на витамин D и по-високите нива на тревожност и други разстройства на настроението. Проучване установява, че приемането на добавка с витамин D помага за подобряване на симптомите на депресия.

Витамините поддържат тялото Ви по много различни начини, много от които работят заедно. Например:

  • Витамин Е помага за възстановяването на ДНК, докато витамин В12 помага за нейното изграждане;
  • Витамин А поддържа здравето на костите, както и калцият и витамин D;
  • Витамин B12 е доста труден за доставяне от различните хранителни източници. Това важи особено за тези от Вас, които са вегани и вегетарианци, тъй като някои от хранителните вещества, от които тялото Ви се нуждае, идват само от животински продукти. За да си осигурят добро здраве, хората, избиращи този начин на живот, трябва да приемат добавки.

Витамините помагат на тялото Ви да расте и да се развива правилно. Съществуват 13 основни витамина - витамини A, C, D, E, K и витамини от група В (тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, биотин, B6, B12 и фолат). Различни витаминни добавки с доказано качество могат да бъдат намерени в онлайн дрогерия Атлас на много добри цени.

Някои от тези витамини Ви помагат да устоите на инфекции и да поддържате нервите си здрави, докато други могат да помогнат на тялото Ви да получи енергия от храната или да помогнат на кръвта Ви да се съсирва правилно. 

Специфични витамини, като витамини от група В, допринасят за здрава сърдечно-съдова система. Така че, ако сте един от тези, които се тревожат за сърдечно-съдовото здраве си като цяло, приемането на витамини помага да поддържате сърцето си здраво. Просто не забравяйте да го комбинирате с консумиране на здравословна храна.

Една от най-добрите ползи от редовния прием на витамини е, че поддържа тялото в добро състояние и функция. По принцип витамините работят усилено, за да поддържат основните процеси, които са необходими ежедневно за здравето на човек. Всяко хранително вещество, което получавате от витамините, осигурява ползи, които Ви помагат да постигнете целите си за добра имунна система и повече здраве. 

Известно е, че приемането на определени витамини поддържа здравето на очите Ви. Витамините Е, С, А са полезни за подобряване на зрението. Освен това приемането на комбинация от зеаксантин, лутеин и витамини може да намали риска от дегенерация на макулата.

Времето, прекарано в гледане на екраните на телевизори, компютри и телефони, се е увеличило през годините, което е една от основните причини повечето хора да имат лошо зрение. Например, ако работите пред компютъра си по 8 часа на ден, очите Ви най-вероятно ще пострадат. Добър начин за преодоляване на дегенерацията на зрението е вземането на предпазни мерки и редовната употреба на витамини от Atlas.bg.

Марка: Doctor's Best
Какво представлява Fully Active B Complex? Не е ли разочароващо и депресиращо, когато осъзнаете, че доста често Ви се случва да се чувствате отпаднали и уморени? Особено опасно е, когато това се превърне в норма. Някой от Вас може да си помисли, че няма нищо лошо и е напълно нормално да бол..
39.59лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Biotin?Витамин В7, известен още като биотин, играе роли на кофактор и катализатор на жизненоважни за човешкия метаболизъм химични реакции. Всеки един от Вас със сигурност жадува да има по-здрава коса, кожа и нокти и Витамин В7 е изключително важен хранителен елемент з..
39.99лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Fully Active B12?За човек, който иска винаги да бъде здрав и да забави процеса на стареене, е много важно да следи диетата си и да приема на витамини, микро- и макроелементи. Ако в организма липсва поне едно от тези биологично активни вещества, тогава е възможно да се появи ня..
24.99лв.
Купи
Какво представлява Niacin?Ниацинът или витамин B3 е един от основните водоразтворими витамини от B-комплекс, от които тялото се нуждае, за да превърне храната в енергия. Всички витамини и минерали са важни за оптималното здраве, но ниацинът е особено полезен за нервната и храносмилателната систе..
20.00лв.
Купи
Какво представлява Prolonged Release Niacinamide?Ниацинамидът е "непромиващата" версия на хранителното вещество ниацин (витамин B3). Той е ключов в стотици метаболитни реакции. Всеки процес във всяка клетка на човешкото тяло разчита на реакциите за производство на енергия на ниацин. Тя се използ..
26.00лв.
Купи
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)