Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Стимулатори

Добавките, доставящи енергия, стимулират силата, издръжливостта и здравето Ви. На Atlas.bg може да намерите разнообразие от добавки с доказан ефект и качество.

  • Вашето тяло се нуждае от различни поддържащи хранителни вещества, за да освободи енергията от храните, които приемате. Витамините от група В са особено важни. Те играят ключова роля в превръщането на глюкозата в АТФ, формата на енергия, използвана от клетките за захранване на техните операции. 

Проучванията показват, че дори лекият дефицит на витамин B влияе върху когнитивната функция, фокуса и яснотата, а добавките могат да намалят умората, мозъчната мъгла и психологическия стрес. Потърсете добавка, която включва всичките осем витамина B, плюс инозитол, холин и PABA. Изследванията показват, че комбинацията е по-ефективна от отделните B.

  • Наричана още арктически корен, родиола розеа е многогодишна цъфтяща билка, която се използва от хиляди години за изостряне на фокуса, изчистване на мозъчната мъгла и повишаване на устойчивостта на тялото към изтощение и умора. Тя действа отчасти чрез инхибиране на пътищата, участващи в синтеза на кортизол, нормализиране на кортизола в отговор на изтощаващ издръжливостта стрес и насърчаване на отпусната бдителност.

Изследванията показват, че родиолата влияе върху серотонина и допамина, невротрансмитери, свързани с фокуса, мотивацията и производителността. В проучвания екстрактът от родиола розеа значително и последователно минимизира умората и подобрява умствената дейност, като повишава остротата и концентрацията, същевременно облекчавайки стреса. 

Потърсете екстракти, капсули или таблетки, стандартизирани да съдържат поне 3 процента розавин и 1 процент салидрозид, биоактивните съединения, борещи се с умората.

Родиолата повишава атлетичните постижения, разширява издръжливостта и увеличава толерантността към тежки тренировки.

  • Кордицепсът е идеалена добавка от онлайн дрогерия Атлас за повишаване на издръжливостта, особено при високоинтензивни тренировки. Той действа, като повишава нивата на АТФ и подобрява инсулиновата чувствителност, така че клетките могат да използват енергията бързо и ефективно. 

Като добавка кордицепсът е особено ефективен при продължителни или интензивни тренировки, тъй като притъпява натрупването на млечна киселина, което кара мускулите да бъдат отпуснати.

Изследванията свързват добавките с кордицепс със значителни подобрения в издръжливостта и по-голяма толерантност към активност с висок интензитет. Потърсете органични форми на кордицепс милитарис в капсули, тинктури или прахове на Atlas.bg.

  • Използван от хиляди години като лечебен тоник, се казва, че женшенът подобрява Чи – дефинирана като жизнена сила, като плавен поток на енергия през тялото. Също така е свързано с усещане за баланс и постоянна мотивация.

Изследванията показват, че съединенията в женшена (наречени гинзенозиди) максимизират производството на енергия в клетките и повишават АТФ, като увеличават издръжливостта и облекчават умората. Други проучвания показват, че екстрактът от корейски женшен ободрява, намалява физическата и умствена умора и повишава настроението и благосъстоянието.

  • Още едно хранително вещество, което е от решаващо значение за клетъчната енергия: NAD+ (никотинамид аденин динуклеотид), коензим, който играе ключова роля във функцията на митохондриите, електроцентралите, които осигуряват по-голямата част от доставката на АТФ на Вашите клетки.
  • Произведена от перуанско растение, което е свързано с репичките и други кръстоцветни зеленчуци, мака в миналото се е използвала за насърчаване на издръжливост и жизненост. Смята се за адаптоген, което означава, че взаимодейства с вродената физиология на тялото, като нормализира системите и функциите и поддържа естествената ни способност да се адаптираме към физически стресови фактори.

Изследванията показват, че мака работи отчасти чрез намаляване на млечната киселина за намаляване на мускулната умора и увеличаване на съдържанието на гликоген в черния дроб за подхранване на тренировките и поддържане на издръжливостта. В други проучвания екстрактът от мака значително повишава издръжливостта, подобрява представянето при спортисти и повишава фокуса и яснотата.

Потърсете органична мака на капсули или на прах. А желатинизираните форми, в които нишестето се разгражда чрез топлина, са по-лесни за смилане и усвояване.

Няма продукти в тази категория.