Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Предтренировъчни

Понякога се чувствате зле, без сили, което пречи на представянето Ви във фитнеса и издръжливостта Ви при изпълнение на различните серии упражнения. Ви сте уморени, летаргични и немотивирани. Ако това Ви звучи познато, намирането на най-добрата предтренировъчна добавка може да е всичко, което е необходимо, за да дадете тласък на тренировките си.

В онлайн дрогерия Атлас ще намерите разнообразие от предтренировъчни добавки на супер цени, които ще дадат стимул на тренировките Ви. Те ще Ви заредят с нужната енергия и сили, от които се нуждаете, за да сте максимално ефективни при извършването на упражненията във фитнеса.

Предтренировъчните добавки увеличават обема на тренировката и чистата телесна маса, като същевременно ускоряват скоростта и силата на тренировката.

Ако не приемате необходимите добавки преди упражнения или тежки тренировки, ще бъдете по-малко енергични, по-слаби и ще се уморявате по-бързо от нормалното. Atlas.bg предлага добавки, които можете да приемете преди тренировка на много добри цени за получаване на максимални сили и издръжливост.

Предтренировъчните добавки са предназначени да Ви заредят с достатъчно сили, за по-голяма издръжливост по време на физическото упражнение. Добавката може да се приема в различни формати – от храна през шейкове до таблетки и други – всички те са предназначени да повишат енергийните нива и да увеличат фокуса Ви.

За мнозина добавките преди тренировка обикновено се смесват с напитка и се приемат около 30 минути преди началото на тренировката. Това е така, защото целта им е да доставят на тялото Ви допълнителни въглехидрати. Глюкозата в предтренировъчната програма помага да се повишат нивата на кръвната захар и доставя допълнителна енергия по време на тренировката. Накратко, тези добавки са много по-енергизиращи от един банан, чаша еспресо или черно кафе.

Кои са важните съставки, които трябва да съдържат предтренировъчните добавки?

  • Креатин монохидрат: популярна добавка сред посетителите на фитнес залите, креатинът се включва в много предтренировъчни добавки поради потенциала си да увеличава мускулната сила и издръжливост по време на тренировка.
  • BCAA: установено е, че аминокиселините с разклонена верига подобряват издръжливостта по време на тренировка и увеличават силата чрез поддържане на клетъчната енергия и подпомагане на протеиновия синтез.
  • Таурин: намира се в различни животински меса, тауринът е сулфонова киселина, която допринася за метаболизма на мазнините и се бори с оксидативния стрес по време на тренировки.
  • B-витамини: Витамините B1, B2, B5 и B6 играят важна роля в производството на енергия и в ефективността, докато витамин B12 подпомага производството на кръв, а витамин B3 засилва възстановяването на ДНК и насърчава по-здрава кожа.
  • NO2-бустери (напр. аргинин, цитрулин): аргининът например е бустер на азотен диоксид и аминокиселина, която действа като „вазодилататор“. По същество аргининът (и други подобни добавки с азотен диоксид) разширяват Вашите вени и артерии, което улеснява кръвта да тече по тялото Ви, доставяйки хранителни вещества по-бързо и по-ефективно.

Кога трябва да приемате претренировъчните добавки?

Важният въпрос: ако искате да подобрите представянето си с предтренировъчна добавка, кога е оптималното време да я приемате, стои като въпросителна сред всеки един активно спортуващ човек? Е, както споменахме, повечето хора приемат добавките преди самата тренировка, около 30 минути до един час преди нея.

Имайте впредвид, че не е задължително тези добавки да бъдат приемани винаги преди тренировка. Не се заблуждавайте по името им. Те могат да бъдат приети и след тренировка, ако искате да увеличите ефекта от физическото натоварване с цел максимално усвояване на хранителните вещества и постигане на крайната цел – по-голяма мускулна маса.

Трябва ли да приемам предтренировъчни добавки всеки ден?

Ако продължите да приемате редовно добавки преди тренировките Ви, тялото Ви може да изгради толерантност към ефектите им, поради което се налага временно спиране на конкретна добавка или замяната ѝ с друга. Организмът Ви със сигурност има нужда от почивка, за да се възстанови и да получи по-сигурен задоволителен резултат.

Няма продукти в тази категория.