Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Спортни добавки

Спортни добавки са хапчета, прахове или напитки, използвани за изграждане на мускули, отслабване или подобряване на издръжливостта!

Предлагат се много спортни добавки. Често срещаните включват:

Kреатин

Креатинът е вещество, произведено в тялото. Той участва в производството на енергия за мускулни контракции. Изкуствено създаденият креатин се продава като прах или хапче и в енергийни блокчета и смеси за напитки. Проучванията показват, че добавките с кретин могат да помогнат на спортисти, които се занимават със спорт като спринт и силов трибой.

Натурални продукти с аминокиселини

Аминокиселините, градивните елементи на протеините, помагат за изграждането на мускули. Аминокиселините, използвани като добавки, включват глутатион, цистеин, аргинин, левцин, глутамин, цитрулин и други. Обикновено се продават като хапчета или прах. На Atlas.bg може да намерите разнообразие от добавки, поддържащи Вашата сила и издръжливост.

Аминокиселинните добавки подобряват издръжливостта, намаляват разграждането на протеини и редуцират болезнеността от извършването на интензивни упражнения. 

Протеинови добавки

Повечето протеинови добавки са направени от протеините казеин и суроватка. Добавките обикновено се предлагат под формата на прахове, които могат да се смесват с вода, мляко, заместител на мляко или друга течност.

Протеиновите добавки, които можете да намерите в онлайн дрогерия Атлас на много изгодни цени, служат за изграждане на мускули. Ако страдате от дефицит на протеини и не се храните здравословно, добавките, съдържащи протеин, са точно за Вас.

Кофеин

Съществуват доказателства, че кофеинът също може да повиши спортните постижения. Той се съдържа в много добавки под формата на прах, таблетки или капсули.

Добавките, които трябва да приемете преди тренировка, са предназначени да осигурят енергия и да помогнат за издръжливост по време на нейното провеждане. Те обикновено се приемат 15-30 минути преди тренировка, но могат да се консумират и по време на самия процес.

Кофеинът е стимулант, който често се включва в добавките преди тренировка, тъй като е доказано, че е от полза за спортните постижения при краткосрочни упражнения с висока интензивност и дейности, базирани на издръжливост. Kофеинът увеличава освобождаването на ендорфин, подобрява нервно-мускулната функция, бдителността и намалява усещането за физическа активност по време на тренировка. 

Бета-аланин

Това е аминокиселина, която се произвежда в черния дроб и се намира също в риба, птици и месо. Когато се дозира от 4-6g/ден в продължение на 2-4 седмици, тази добавка е показала, че подобрява производителността при упражнения, особено при тези с висока интензивност с продължителност 1-4 минути, като високоинтензивни интервални тренировки (HIIT) или кратки спринтове. Освен това е доказано, че намалява нервно-мускулната умора, особено при възрастни хора. 

По време на тренировка тялото разгражда глюкозата до млечна киселина, която след това се превръща в лактат. Това произвежда водородни йони, които понижават нивата на pH на мускулите. Тази киселинност намалява способността на мускулите да се свиват, причинявайки умора. 

Бета-аланинът повишава мускулните концентрации на карнозин, протонен буфер, който намалява мускулната киселинност по време на упражнения с висока интензивност. Това от своя страна намалява общата умора. Тази добавка често се комбинира с натриев бикарбонат или сода за хляб, която също намалява мускулната киселинност. Накратко, тази добавка ще Ви помогне да тренирате с висока интензивност за по-дълъг период от време, което потенциално довежда до увеличаване на мускулната маса

Разнообразие от добавки за след тренировка се предлагат на Atlas.bg за увеличаване на мускулната маса чрез подобрено възстановяване и растеж на мускулите. 

Въглехидрати

Попълването на запасите от гликоген след тренировка с достатъчен прием на въглехидрати е важно за възстановяването на мускулите и е доказано, че започването на следващата тренировка с достатъчно запаси от мускулен гликоген подобрява ефективността на упражненията.

Препоръките за добавяне на протеини по време на тренировка варират в зависимост от вида упражнение, което се провежда: тренировка за издръжливост (напр. колоездене на дълги разстояния) или тренировка за съпротива (напр. вдигане на тежести).

Хора, които се занимават с високоинтензивни тренировки за резистентност, могат да се възползват от повишената консумация на протеини, за да оптимизират синтеза на мускулен протеин, необходим за възстановяване и растеж на мускулите. Протеините съдържат полезни ВСАА аминокиселини, сред които е и левцинът– най-ефикасната аминокиселина от ВСАА със силни анаболни свойства. 

Какво представлява L-Agrinine?L-аргининът е условно неесенциална аминокиселина, което означава, че тялото може да я произвежда ендогенно чрез метаболитни процеси. Въпреки това, в случаи като болест, бременност и тежка травма, тази аминокиселина става незаменима. Есенциалните аминокиселини трябва да ..
50.00лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява L-Tyrosine?L-тирозинът е аминокиселина (градивният елемент на протеин), която притежава невероятни ползи. L-Тирозин 500 мг 120 капсули на ниска цена от онлайн дрогерия Атлас е особено полезен за Вашия мозък, фокус, управление на стреса и др. Това е много популярна добавка сред..
40.99лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Acetyl-L-Carnitine?Ацетил L-карнитин е аминокиселина, която е ацетилирано производно на L-карнитин. Основно се произвежда от животни като основен компонент в клетъчния метаболизъм. Важен е за движението на мускулите, сърдечната и мозъчната функция. Ацетил L-карнитинът се съдър..
55.99лв.
Купи
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)