Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Растителни протеини

Получаването на достатъчно протеин е от решаващо значение за цялостното Ви здраве. Той помага на тялото да възстановява клетките и да създава нови и е особено важен за растежа и развитието на деца, тийнейджъри и бременни жени.

Вдигнете ръка, ако сте веган и Ви е писнало хората да Ви питат как си набавяте достатъчно протеин. Вече всички знаят, че има много начини да си доставите протеин. Добавките с растителен протеин със сигурност ще Ви улеснят. Те са подходящи за всеки един от Вас, който иска да си набави растителен протеин по бърз и ефективен начин. Когато става въпрос за вегански протеинови прахове, на пазара съществуват стотици възможности за избор

Веган протеиновите прахове могат да бъдат чудесен начин да задоволите ежедневните си нужди от протеини, особено ако целта Ви е да се сдобиете с повече протеин и следвате растителна веганска диета. Растителните протеинови прахове на Atlas.bg са добър източник на допълнителни витамини, минерали и хранителни вещества, освен само на протеини.

Соя, коноп, грах, ориз и фъстъци са примери за растителни протеинови прахове. Важно е да имате предвид, че соята е единственият пълноценен веган протеин, съдържащ всичките девет незаменими аминокиселини.

Съществуват десетки различни видове протеини, които могат да се окажат в протеинов прах. Праховете обикновено се състоят от смес от около шест основни източника на протеини, включително суроватъчен, соев, колагенов, яйчен и грахов протеин. Растителният протеин на прах се извлича стриктно от вегетариански източници и е напълно лишен от млечни или други животински продукти.

Добавки с растителен протеин, съдържащи соя, могат да бъдат закупени по лесен и бърз начин от Atlas.bg на наистина достъпни цени. Aко не използвате соев продукт, потърсете прах, който комбинира източници на протеин, като грах и ориз. Тези растителни протеини притежават същата степен на изграждане на мускули като суроватъчния (или животински) протеин на прах.

Спирулината е синьо или зелено водорасло, което съдържа около 8 гр протеин на 2 супени лъжици. Също така е богата на хранителни вещества като желязо, витамини от група В - макар и не витамин B-12 - и манган.

Спирулина се предлага в онлайн дрогерия Атлас като прах или добавка. Може да се добавя към вода, смутита или плодов сок. Човек може също да я поръси в салата или закуски, за да увеличи съдържанието на протеини.

Ползите за здравето от растителния протеин на прах са много. Тук ще изброим някои от тях:

  • Намален риск от хронични заболявания - изследванията показват, че заместването на животински протеин с растителен е свързано с намален риск от хронични заболявания и преждевременна смърт. Изследователите смятат, че това се дължи на вероятността хората, които ядат растителна храна, да консумират повече фибри и фитонутриенти и по-малко наситени мазнини от тези, които приемат месо. Използването на веган протеинов прах вместо такъв, направен от съставки на животинска основа, е един от най-лесните начини за преминаване към здравословен начин на живот.
  • Намален риск от алергии - изборът на растителни протеинови прахове пред такива на базата на животински протеин може да Ви помогне да избегнете обичайните хранителни алергени. 
  • По-екологично осъзнат - растителните протеини, включително оризовите протеини, могат да бъдат по-екологични варианти от животинските такива.
  • Чудесен източник на протеини за вегетарианци и вегани - по-голямата част от вегетарианците и веганите поддържат достатъчен прием на протеини от хранителни източници. Но за тези, които не го правят, веганският протеин на прах е лесен начин за увеличаване на здравословния прием на протеин.

Няма продукти в тази категория.