Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Казеин

Вие сте фитнес ентусиаст? За Вас е много важно да избирате храната си внимателно? Ако тренирате интензивно, вероятно сте наясно колко важен за Вас е приемът на различни добавки. Добавките ускоряват процеса на физическата подготовка за постигане на максимални желани резултати.

Повечето хора консумират суроватка по време или след тренировка, но това не е единственият полезен вид протеин. Казеинът също осигурява някои сериозни предимства, много по-големи от тези, които може да получите от приема на суроватка. 

Млякото се състои от два вида протеин, казеин и суроватка. Казеинът представлява приблизително 80% от млечния протеин, а суроватката - останалите 20%. Ако консумирате млечни продукти, произведени от мляко, получавате комбинация от двете. Но те се предлагат и отделно чрез добавки.

Суроватъчният протеин е може би най-често срещаният протеинов прах на пазара, а казеиновият протеин на прах е малко по-труден за намиране. Казеинът може да се приема в две различни форми: мицеларен казеин и казеинов хидролизат.

В онлайн дрогерия Атлас може да намерите разнообразие от добавки, съдържащи казеин. Не се колебайте, а вземете правилното решение още днес, като се сдобиете с този невероятен продукт.

Мицеларен казеин

Това е най-естествената форма на казеинов протеин, който много наподобява неговата химическа структура, открита в млякото. Казеинът се групира заедно в малки топчета, наречени мицели, които му позволяват да се съсирва в стомаха Ви, когато се смила - което от своя страна може да забави усвояването.

Казеинов хидролизат

Хидролизираният протеин е частично разграден, за да позволи по-бързо усвояване и смилане. Тази форма се усвоява предварително и се абсорбира бързо.

Топ 5 причини да опитате казеинов протеин от Atlas.bg:

  • Искате да изградите по-големи мускули и да натрупате мускулна маса

Няколко диетични плана препоръчват консумацията на казеинов протеин директно преди лягане, тъй като той се усвоява бавно и осигурява постоянен поток от аминокиселини, докато спите. Когато си лягате, тялото Ви освобождава човешки растежен хормон, който е важен за изграждането на чиста мускулна маса, но този процес изисква наличен протеин за синтез.

Смята се, че приемането на казеин вечер преди лягане поддържа този механизъм през цялата нощ и води до натрупване на по-голяма мускулна маса.

  • Целите да увеличите загубата на мазнини

По-малки проучвания предполагат, че както суроватъчният, така и казеиновият протеин, когато са включени в диета с контролиран прием на калории, заедно с тренировка за устойчивост, могат да помогнат за защита на чистата маса и да насърчат повече загуба на мазнини. Но определено са необходими повече изследвания.

Независимо от това, проучванията предполагат, че консумацията на повече протеин, като цяло, може да има известна полза, когато става въпрос за поддържане на теглото и увеличаването на приема на протеини. Това определно ще е полезно за сваляне на килограми, когато калориите са контролирани.

  • Стремите се да се възстановите по-бързо

Вероятно си мислите, че ходенето на фитнес ще направи мускулите Ви много по-големи и по-силни, но тялото Ви може да не е в състояние да направи това без подходящото хранене. Двете вървят ръка за ръка.

Доказано е, че добавките могат да помогнат за възстановяване, поддържане и растеж на мускулите. А казеинът е важен инструмент за подпомагане на този процес. След тренировка мускулните влакна се увреждат. Телата ни използват протеини и аминокиселини, за да възстановят и изградят мускулите по-големи и по-силни от преди.

Това, което е уникално при казеина, е способността му да доставя протеин в продължение на няколко часа след тренировка, поддържайки протеина в тялото Ви положителен и на свой ред, защитавайки съществуващата мускулна маса и потенциално поддържайки мускулния растеж.

  • Искате да насърчите здравето на зъбите си

Подобно на други млечни източници, казеинът може да подобри здравето на зъбите Ви. Проучванията показват, че съдържанието на калций, фосфат и хидроксид в казеина има потенциала да заздрави зъбния емайл срещу киселинна ерозия и увреждане. Казеинът може да попречи на бактериите, причиняващи гниене на зъбите, да се прикрепят към тях, като помага да се предпазят от кариеси.

Казеинът е универсален прах, който може да се приема по различни начини. Ако търсите бърза доза казеин, можете да го смесите с мляко или вода като шейк. Или ако не сте фен на шейкове, можете да изпечете казеин в различни неща като блокчета, мъфини, бисквитки, за здравословно лакомство преди лягане.

Няма продукти в тази категория.