Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Протеини

На пазара съществуват много различни видове, форми и размери протеинови прахове. Те могат да бъдат полезна добавка към балансирана диета, като осигуряват чист протеин с пълен спектър от аминокиселини

Протеинът е градивен елемент на Вашата телесна тъкан и е структурен компонент на всяка клетка в тялото Ви, следователно е важен за растежа и възстановяването. Той представлява половината от сухото тегло на тялото и е второто най-разпространено съединение след водата.

Протеинът е основен компонент на мускулите, косата, кожата, ноктите, очите, както и вътрешните органи. Органи като сърцето и червата са съставени от мускулни влакна, както и скелетни мускули. Протеините са от съществено значение за здравето, както и за цялостната форма и сила. Колагенът също е протеин, който изгражда извънклетъчните матрици, и също е от съществено значение за костите, ставите и хрущялите.

Протеините са основни структурни и функционални елементи във всяка клетка на тялото, те са от съществено значение за растежа и възстановяването. Въпреки че тялото винаги ще предпочита въглехидратите пред протеините за производство на енергия, протеинът може да се използва като източник на енергия. 

Протеиновите добавки се превръщат в глюкоза за енергия чрез глюконеогенеза. Този процес е по-малко ефективен от директния въглехидратен метаболизъм и следователно има по-малко нетно увеличение на АТФ (или енергия).

Въпреки това, когато приемът на въглехидрати се намали, протеинът ще се използва като източник на енергия. Освен това, когато енергийният прием е по-малък от енергийния разход, протеинът от мускулите и другите телесни тъкани може да се разгради, за да се произведе енергия. 

Големи количества интензивни упражнения често могат да доведат до калориен дефицит. Много спортисти се стремят да поддържат или намалят теглото си без загуба на чиста маса (или мускули), следователно е от съществено значение да се осигури адекватен прием на протеинови добавки от онлайн дрогерия Атлас при тези индивиди. 

Протеинът е важен за спортните постижения, тъй като може да увеличи съхранението на гликоген, да намали мускулната болка и да насърчи възстановяването на мускулите. За тези, които са активни редовно, може да има полза от прием на добавка с протеин на всяко хранене и разпределянето на приема му през целия ден. 

Също така протеиновите добавки са полезни за предотвратяване на загуба на чиста маса по време на периоди на енергийно ограничение, за да се насърчи загубата на мазнини. Проучванията за загуба на тегло показват, че използването на протеин на прах, който може да намерите на изгодни цени от Atlas.bg, като заместител на хранене подпомага загубата на тегло, като същевременно запазва чистата телесна маса, следователно се смята, че подпомага изгарянето на мазнини. 

Освен това протеинът помага за поддържане на диета с намалено съдържание на калории чрез замяна на хранене с по-нискокалорична опция, както и поддържане на ситостта, като по този начин допринася за намален енергиен прием.

Увеличаването на хранителния прием на протеини до стойности, по-високи от обикновено препоръчваните, има благоприятен ефект върху задържането на чиста маса по време на хипоенергийни периоди на загуба на тегло. Мета-анализи на проучвания показват, че по-високите нива на протеини, за сметка на въглехидратите, подобряват количеството загуба на мазнини и запазват чистата тъкан. 

Протеиновите добавки са от съществено значение за нормалната структура, функция, растеж, възстановяване и поддържане на човешкото тяло. Могат да се използват и като източник на енергия. 

Протеиновите добавки са полезни за тези, които са склонни да развият дефицит на протеин, както и за тези, които искат да намалят теглото си или да предотвратят загубата на мускули.

Източникът на протеин също може да бъде важен. Суроватъчният протеин е най-разпространеният сред търговските протеинови прахове и се използва най-много в изследователски статии. Той обаче идва от млечен източник, така че е неподходящ за хора с млечни алергии, непоносимост към лактоза или вегани. Тъй като суроватката съдържа лактоза, суроватъчният протеин допълнително ще има значителни количества въглехидрати. Някои хора имат проблеми с храносмилането на суроватъчен протеин и изпитват симптоми като подуване на корема, газове, стомашни спазми и диария. В този случай на помощ идват растителните протеини - много добра алтернатива на суроватъчния.

В онлай дрогерия Атлас ще откриете голямо разнообразие от протеини на животинска и растителна основа, и то на много изгодни цени!

Марка: Doctor's Best
Какво представлява Collagen Types 1&3 Vitamin C?Колагенът е най-изобилният протеин в тялото Ви. Той е основен и важен за Вашето здраве и имунна функция. Той е втората най-разпространена молекула в тялото Ви след водата. Колагенът е градивният елемент за кожата, костите и сухожилията и може д..
58.99лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Collagen Types 1&3?Ползите от употребата на Колаген тип 1 и 3 500 мг 240 капсули на изгодна цена от онлайн дрогерия Атлас включват плътна и хидратирана кожа, по-добро здраве на червата, подобрена мускулна сила, по-добър сън и растеж на ноктите и косата.Колагенът е най-..
56.89лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Pure Collagen Powder?Колагенът често се нарича „сложен протеин“, което не е изненадващо, като се има предвид, че съдържа цели 19 различни аминокиселини. Те включват комбинация както от несъществени (наричани още условни), така и от основни типове. Това е особено чудесен източн..
41.49лв.
Купи
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)