Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Отделителна система

Инфекцията на пикочните пътища (UTI) е инфекция във всяка част от пикочната Ви система - бъбреците, уретерите, пикочния мехур и уретрата. Повечето инфекции включват долните пикочни пътища - пикочния мехур и уретрата.

Жените са изложени на по-голям риск от развитие на UTI, отколкото мъжете. Инфекцията, ограничена до пикочния Ви мехур, може да бъде болезнена и досадна. Могат да възникнат сериозни последици, ако UTI се разпространи в бъбреците.

На пазара съществува разнообразие от натурални добавки с доказани ползи и ефект. Симптомите на инфекция на пикочния мехур могат да включват усещане за парене при уриниране. Повечето инфекции при жените се причиняват от бактерии от червата, които достигат до уретрата и пикочния мехур.

Инфекциите при мъжете са резултат от проблеми, които ограничават нормалния поток на урина, като увеличена простата. Ако сте предразположени към инфекции на пикочните пътища, вероятно бихте направили почти всичко, за да могат те да спрат венъж и завинаги. Може ли хранителната добавка да бъде ключът към предпазването Ви от инфекции? 

Повечето хора, които страдат от UTI, търсят всевъзможни начини за тяхното облекчаване. Ако проблемът Ви е хроничен – което означава, че една и съща инфекция на пикочните пътища се повтаря многократно, използването на добавки е почти задължително.

Голямо разнообразие от различни добавки, които помагат при проблеми с отделителната система, може да намерите в онлайн дрогерия Атлас.

Червените боровинки имат съставка, наречена А-тип проантоцианидин (PAC), която работи като тефлоново покритие във Вашия пикочен мехур, за да Ви предпази от заразяване с различни бактерии. PAC може да спре растежа на различните бактерии и да Ви предпази от тяхната повторна проява. Това прави по-трудно залепването на бактериите към пикочния мехур.

Докато поглъщането на сок от червена боровинка може да помогне за промиване на Вашата система, той също така добавя още захар към здравето Ви - поради което повечето експерти смятат, че капсулите с екстракт от червена боровинка са по-добрият и правилен избор. 

Естествена захар, свързана с глюкозата, D-манозата, се намира в някои плодове и дори в някои от клетките на тялото Ви. Като добавка се предлага под формата на прах или капсули на Atlas.bg. Точно като боровинките, D-манозата предпазва от това бактериите да залепват по лигавицата на пикочните пътища и им пречи да Ви заразят. В този случай учените смятат, че бактериите се захващат за други бактетрии, вместо за пикочния Ви мехур.

D-манозата е изследвана при хора с "неврогенен пикочен мехур", което означава, че пикочният мехур не се свива или изпразва нормално поради някакво неврологично състояние. И когато урината не тече или пикочният мехур не се изпразва правилно, е по-вероятно да получите повтарящи се UTI.

Типичната дневна доза D-маноза е 2 грама, разтворени в 200 ml вода, но се консултирайте с Вашия лекар, за да видите колко е подходящо това за Вас. Някои хора изпитват диария като страничен ефект.

Пробиотиците са "добрите" бактерии, които живеят в червата Ви и се смята, че поддържат "лошите" бактерии (като вида, който може да доведе до инфекции на пикочните пътища) под контрол. 

За да увеличите количеството в храносмилателния си тракт, можете да приемате повече храни, като кисело мляко, кисело зеле, темпе и кефир, или можете да си купите пробиотични капсули. Изследванията върху пробиотиците все още се развиват, но има някои индикации, че те могат да помогнат при UTI

Пробиотиците могат да попречат на бактериите да се придържат към пикочния мехур и да причинят инфекция. Доказано е, че както щамовете Lactobacillus rhamnosus, така и щамовете L. fermentum помагат да се изхвърлят лошите бактерии от пикочните пътища.

Ключът към приемането на пробиотици и всяка добавка за превенция е ангажираността и редовната употреба. Ако ще приемате подобна добавка, трябва да сте постоянни и да спазвате стриктно указанията на Вашия лекар, за да постигнете желания и очакван ефект.

Prostate Support 180 гел-капсули / Формула за Простата Prostate Support 180 гел-капсули / Формула за Простата
Нов продукт Най-продаван
Марка: Now Foods
NOW FOODS PROSTATE HEALTH е комбинация от билкови екстракти и микронутриенти, които действат синергично и подпомагат правилната функция на простатната жлеза. Формулата включва сао палмето, ликопен и бета-ситостерол, цинк, селен, кверцетин и витамин Д, за които е доказано, че играят важа роля за подд..
119.10лв.
Купи
Какво представлява Herbal Slimming Tea?Проучвания показват, че билковият чай за отслабване, който съдържа сена, стимулира метаболизма и помага на хората да изгарят 3-4% повече калории всеки ден. Освен това екстрактите от този чай многократно са свързвани с повишено изгаряне на мазнини, особено п..
19.90лв.
Купи
Марка: NATURPHARMA
Какво представлява Proxel?Проксел се грижи за нормалната функция на простата, като стимулира и сексуалното желание при мъжете. Тази хранителна добавка действа безотказно, като подобрява мъжкото либидо и увеличава самочувствието на мъжа.Състав на ПрокселВ състава на Проксел капсули може да намерите: ..
24.55лв.
Марка: NATURPHARMA
Какво представлява Proxel Potent?Проксел Потент се грижи за нормалната функция на простата, като стимулира и сексуалното желание при мъжете. Тази хранителна добавка действа безотказно, като подобрява мъжкото либидо и увеличава самочувствието на мъжа.Състав на Проксел ПотентВ състава на Проксел капсу..
33.77лв.
Купи
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)