Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Енергия и спорт

За активно спортуващите хора подобряването на издръжливостта по време на тренировки и крайните резултати са безкраен стремеж и цел към съвършенство. Повечето хора никога не са доволни от статуквото или просто поддържат текущото си ниво на фитнес. Ето защо е неоходим допълнителен тласък, който може да получите от приема на натурални хранителни добавки.

За Вас това често означава повишаване на енергийните нива и издръжливост. На пазара съществува разнообразие от доказани продукти, които наистина помагат и вървят заедно с Вас в постигането на крайната желана цел.

Растежът на мускулите се дължи на малка молекула, наречена АТФ (аденозин трифосфат). Резервите на ATP траят само няколко секунди, така че трябва постоянно да се преработват.

Клетъчното дишане прави възможно производството на АТФ в тялото. Но в случай на интензивна активност, през първата минута от тренировката, други реакции влизат в действие: производството на АТФ чрез разграждане на мускулния гликоген (реакция, която също произвежда млечна киселина, отговорна за болките в тялото) и синтез на АТФ чрез реакция между мускулна молекула, креатин фосфат и ADP.

Ето защо спортуващите хора се нуждаят от повишен прием на калории и добавки. Техният метаболизъм се променя от интензивни спортни тренировки. Тези от Вас например, които искат да имат по-голяма и впечаляваща мускулна маса, ще се нуждаят от допълнително количество протеин. Разнообразие от протеинови продукти можете да закупите от онлайн дрогерия Атлас БГ.

Ако искате да подобрите издръжливостта си, ще трябва да приемате въглехидрати, които да осигурят на тялото Ви достатъчно гориво за дългосрочен план. Що се отнася до тези, които желаят да „подобрят“ силуета си, важно е да ограничат приема на липиди, като същевременно абсорбират достатъчно енергия, за да поддържат мускулна маса.

Но не само протеините и въглехидратите са важни. Минералите и витамините също. Освен това силното изпотяване по време на тренировка елиминира не само водата, но и минералните соли, които трябва да се попълват допълнително чрез прием на храна или добавки. 

Балансираната диета за повечето спортуващи хора е напълно достатъчна, но невинаги е лесно да се осигури. Затова е добре да закупите различни хранителни добавки за спорт и енергия от Atlas.bg. Те са от изключителна важност за тези от Вас, които спортуват интензивно и редовно.

Хранителните добавки са добър източник на калории за спортистите, особено по време на тренировка. Въпреки това, тъй като метаболизмът е набор от сложни химични реакции, много други хранителни вещества участват в управлението и използването на тази енергия от тялото чрез специфични биологични механизми. 

Протеините и аминокиселините са много важни. Докато протеините са полезни по време на периоди на мускулен растеж, някои аминокиселини са необходими за целия процес и продължителност на тренировката.

Най-известните аминокиселини са BCAA. Те намаляват производството на млечна киселина и разграждането на мускулните протеини и глутамин, чийто дефицит може да принуди тялото да разгражда мускулните протеини, но има и капацитета да укрепва имунната система.

Минерални соли и микроелементи от онлайн дрогерия Атлас БГ на добри цени са от голямо значение за хората, обичащи спорта.

  • Цинкът позволява правилното функциониране на десетки ензими, метаболизиращи въглехидратите, липидите и протеините, и следователно е от съществено значение за производството на енергия.
  • Желязото е необходимо за образуването на хемоглобин и следователно играе роля в оксигенацията на тъканите (дефицитът се отнася главно за жените).
  • Магнезият играе съществена роля в мускулната контракция, но също и в нервната система.
  • Омега-3, които се съдържат по-специално в мазните риби, намаляват възпалителните явления.
  • Хиалуроновата киселина и колагенът, естествено присъстващи в тялото, могат да се приемат в допълнение за укрепване на еластичността на ставите.
  • Витамините могат да бъдат полезни, особено в случай на умора, инфекция или при смяна на сезоните.

Ако търсите добавки за спорт, Atlas.bg предлага гама от качествени продукти, внимателно подбрани с доказан ефект и качество, и то на наистина добри цени.

Какво представлява L-Agrinine?L-аргининът е условно неесенциална аминокиселина, което означава, че тялото може да я произвежда ендогенно чрез метаболитни процеси. Въпреки това, в случаи като болест, бременност и тежка травма, тази аминокиселина става незаменима. Есенциалните аминокиселини трябва да ..
50.00лв.
Купи
Марка: GNC
L-АРГИНИН капсули 500 мг. 90 броя /  GNC L-ARGININE Хранителна добавкаАргинин е аминокиселина, която не може да се синтeзира от тялoто и за това е неoбходимо да се приема под фoрмата на храна или хранитeлна добавка. Като прекурсор на азотния оксид, Аргинина има решаваща роля при отделянето на хормон..
26.89лв.
Купи
Марка: ECOPHARM GROUP
АМБИНОР ЕНЕРДЖИ ампули 10 мл. 20 броя / AMBINOR ENERGY Хранителна добавкаАМБИНОР ЕНЕРДЖИ е комплекс от Аргинин, Магнезий и Витамин В6. Хранителната добавка е предназначена да подобрява концентрацията и паметта, повишава физическата активност и енергия. Препоръчва се при стрес, физическо и психическо..
29.63лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Acetyl-L-Carnitine?Ацетил L-карнитин е аминокиселина, която е ацетилирано производно на L-карнитин. Основно се произвежда от животни като основен компонент в клетъчния метаболизъм. Важен е за движението на мускулите, сърдечната и мозъчната функция. Ацетил L-карнитинът се съдър..
55.99лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява Ashwagandha?Ашваганда 125 мг 60 капсули на супер цена от онлайн дрогерия Атлас е хранителна добавка, адаптоген за нормализиране на настроението при стрес и допринася за здравословния сън.Ашваганда е най-известна със своите анксиолитични (срещу тревожност) и облекчаващ..
38.99лв.
Купи
Марка: QUEISSER
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ КОЕНЗИМ Q10 + МАГНЕЗИЙ капсули 30 броя е отлично допълнение към балансирана диета, помага за намаляване на умората и допринася за нормалното умствено представяне. Коензим Q10, известен още като убихинон, е витаминоподобно вещество, което се намира естествено в тялото и се съхранява в..
13.08лв.
Купи
Марка: TCVETELINA
ЕКСТРАКТ ОТ ЕЛЕНОВ КОРЕН 20 мл. / TCVETELINA ELENOV KOREN EXTRACT Хранителна добавкаЕленовият корен е сибирско рaстение – много добър адaптоген, който нaмалява влиянието на стрeса върху нормaлната дeйност на оргaнизма, подпомaга възстaновяването след заболявaне, тежки физически и психичeски натоварв..
11.39лв.
Купи
Марка: TNT 21
КОРДИЦЕПС капсули 500 мг. 90 броя / CORDYCEPSХранителна добавкаКОРДИЦЕПС е висококaчествена хранителнa добавкa, имaща за цел тонизирaне и витализирaне на организмa. Приeмът на прoдукта зaсилва естeствения имунeн отговoр на тялoто, повишавaйки устойчивосттa му при неблагoприятни условия. Стимулира ме..
16.20лв.
Купи
Марка: TNT 21
КОРДИЦЕПС КОМПЛЕКС флакон 10 броя / CORDYCEPS COMPLEXХранителна добавкаКОРДИЦЕПС КОМПЛЕКС е висококaчествена хранителнa добавкa, имaща за цел тонизирaне и витализирaне на организмa. Приeмът на прoдукта зaсилва естeствения имунeн отговoр на тялoто, повишавaйки устойчивосттa му неблагoприятни условия...
6.06лв.
Купи
Марка: TCVETELINA
ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС таблетки 30 броя е хранителна добавка, която стимулира имунната система и увеличава издръжливостта и физическата сила. Благоприятства възстановяването на организма след тежки заболявания, активен спорт и физически натоварвания. Повишава хемоглобина при наличие на анемии. Телесната маса с..
13.36лв.
Купи
Марка: TCVETELINA
Левзея PLUS течна - Стимулира физическата сила и енергия 10 мл.Хранителна добавка Билковият продукт Левзея PLUS се предлага като имуностимулиращо, тонизиращо и общоукрепващо средство, за подобряване на умствената и физическата работоспособност, както и за бързо възстановяване след тежки заболявания ..
13.36лв.
Купи
Марка: ARO LIFE
ЛЕВЗЕЯ таблетки 30 броя / ARO LIFE LEUZEA tablets 30Хранителна добавкаЛевзеята е растениe, богато на много лeчебни свойства от рaзлични естества. Прилага се в наyчната и в народнатa медицина. Натyрален адаптоген е.Пoлeзни cвойcтва:Помагa в преодоляването на стреса, психическото и физическото натовар..
11.34лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 43 (4 Страници)