Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Дихателна система

Добавките за респираторно здраве могат да донесат допълнителен тласък за поддържане на здравословно дишане и имунитет. Повечето от Вас свързват дишането с белите си дробове, но дихателната система всъщност включва много други части на тялото като диафрагмата, трахеята, устата, носа и синусите и всичко останало, от което се нуждаете, за да дишате. Не може да се живее без дихателна система.

Дихателната система осигурява правилен газообмен - вдишване на кислород, който да бъде доставен до клетките Ви, и премахване на въглеродния диоксид чрез издишване. Може би е по-малко известно, но дихателната система също играе основна роля за имунитета Ви - целият въздух, който влиза, може да съдържа потенциално вредни нашественици и дихателната система трябва да действа бързо и ефективно срещу тях, което е особено важно, тъй като много настинки и грип я атакуват и увреждат.

В онлайн дрогерия Атлас БГ може да намерите разнообразие от хранителни добавки, които ще подпомогнат здравето на дихателната Ви система. Едни от най-разпространените сред тях са:

  • Бъз – известен като продукт, който често се използва за справяне с настинки и грип. Плодовете от бъз съдържат флавоноиди, които имат естествена антиоксидантна активност, а също така има доказателства, че добавките от бъз имат тройно действие: антивирусно, антибактериално и противовъзпалително.

Изследванията показват, че намалява бъзът както тежестта, така и продължителността на инфекциите на горните дихателни пътища. По-специално проучване от 2019 г. установява, че бъз блокира навлизането на вируси в клетките, като помага за превенцията, а също така намалява симптомите на грип и настинка.

  • Витамин Ц - антиоксидантите са мощна линия на защита за имунитета и здравето на дихателните пътища, а витамин С е водещ в това отношение. Витамин Ц не може да бъде произведен самостоятелно от тялото Ви, ето защо е необходимо той да бъде получен допълнително от натурални добавки, които можете да откриете на атрактивни цени на Atlas.bg.

Проучванията показват, че дефицитът на витамин С е свързан с риска от поява на грип и неговото тежко протичане. Приемането му намалява възпалението (помага за потискане на процесите, свързани с инфекциите) и помага за предотвратяване на обикновена настинка.

  • Витамин D - повечето от Вас вероятно са чували за ползите от тази добавка по една или друга причина. Този витамин влияе на всичко - от сърдечно-съдовата до имунната система, настроението и здравето на костите.

Може би по-малко известен е директният ефект на витамин D върху белодробната функция и като добавка за здравето на дихателните пътища. Дефицитът на витамин D се свързва с повишена вероятност от пневмония, бронхит и други белодробни инфекции и е установено, че по-високите му нива подобряват цялостната белодробна функция. Разбира се, витамин D също помага за регулирането на определени видове имунни клетки, насърчавайки цялостния здравословен имунен отговор на организма. 

  • N-ацетил цистеин (NAC) - това вероятно е любимата добавка на много от Вас. Съществува изобилие от доказателства, подкрепящи неговата ефикасност при справяне с различни проблеми, включително детоксикация и имунитет. Освен това NAC е предшественик на глутатиона, критично важен антиоксидант, произвеждан в тялото Ви. По отношение на респираторното здраве, NAC е „муколитик“, което означава, че работи за разграждане на слуз, което от своя страна може да облекчи кашлицата. Доказано е също, че NAC помага при вируси, като намалява възпалението в белодробните клетки и също така неприятните симптоми при пневмония, която е свързана с оксидативния стрес и възпалението. 
  • Цинк - проучванията показват, че много хора имат недостиг на цинк и този дефицит е свързан с намален имунитет. По-конкретно, цинкът е кофактор в производството на Т-клетки убийци (Т-клетките убийци намират и унищожават инфектирани клетки) и също така директно защитава клетките в дихателната Ви система. В допълнение, редица проучвания са установили, че при наличие на настинка цинкът може да намали нейната продължителност и тежест.
Марка: WALMARK
Какво представлява Sinulan Duo Forte?Sinulan Duo Forte таблетки подпомага функциите на горните дихателни пътища, отпушва запушения нос и облекчава напрежението в синусите. Улеснява дишането, стимулира възстановяването през периода на грипа и настинките.Състав на Синулан Дуо ФортеSinulan Duo Forte та..
16.67лв.
Купи
Марка: WALMARK
Какво представлява Sinulan Forte?Синулан форте таблетки отпушва запушения нос, облекчава напрежението и болката в синусите. В състава на Sinulan Forte влизат само растителни съставки, които подпомагат функциите на горните дихателни пътища.Състав на Синулан ФортеСинулан Форте таблетки съдържа екстрак..
16.29лв.
Купи
Марка: ABOPHARMA
АБОФАРМА УЛИТУС СИРОП ЗА КАШЛИЦА 100 мл. / ABOPHARMA ULITUSSХранителна добавкаАБОФАРМА УЛИТУС СИРОП ЗА КАШЛИЦА е висококачествeн прoдукт, създадeн, за да облeкчи симптоматиката на респираторните заболявания. Прилага се при суха кашлица. Иновативната формула ефективно засилва естествения имунен отгов..
18.81лв.
Купи
Марка: TEAMPRO
АЛВЕО СИЛ капсули 60 броя представлява комбинация от натурален силиций и подбрани растителни екстракти, в помощ на дихателната система. Добавката поддържа здравето на синусите, нормалното състояние на горни и долни дихателни пътища, подпомага функцията на алвеолите. Прочиства синусите и укрепва диха..
89.19лв.
Купи
Марка: CATALYSIS
АСБРИП сироп 150 мл. е високоефективен природен продукт, специално предназначен за лечение на респираторни инфекции. Той е формулиран за облекчаване на дихателния дискомфорт, причинен от променящите се сезони, както и алергичните процеси. Съдържанието на антивирусни, антиоксидантни и свободни радика..
17.82лв.
Марка: NEOPHARM
АТУСИН сироп 100 мл. / NEOPHARM AUTUSIN SYRUP Хранителна добавкаХранителнa добaвка под формaта на сироп за кaшлица за бебета, деца и възрaстни, съдържащ мощен комплекс от блaготворни за дихaтелната система състaвки. Поддържа здрaвето на дихaтелните пътища и се грижи за прaвилното функционирaне  и до..
11.49лв.
Купи
Марка: BIOSHIELD
БЕН ТУС ДЖУНИЪР сироп 100 мл. / BIOSHIELD BEN TUSS JUNIORХранителна добавкаБЕН ТУС ДЖУНИЪР е специална хранителна добавка за деца, под формата на вкусен сироп, съдържащ мощен натурален комплекс от мед, екстракти от живовляк, гринделия, росянка и ацерола, която повлиява благоприятно дихателните пътищ..
11.74лв.
Купи
Марка: INBIOTECH
БИЛКОЛИНЧЕ сироп 100 мл. е уникален продукт от специално подбрани и селектирани билки. Влияе благоприятно върху горните дихателни пътища и бронхите. Сиропче на билкова основа с вкус на портокал. Спомага за изчистването на дихателните пътища от излишни секрети. Засилва имунната система срещу бактерии..
11.04лв.
Купи
Марка: BIOSHIELD
БИОЗИН ОРАЛ спрей 30 мл. / BIOSHIELD BIOZIN ORAL Хранителна добавкаБИОЗИН ОРАЛ спрей е хранителна добавка с екстракт от лактоферин, която поддържа нормалната функция на лигавицата на устната кухина и фарингса и осигурява ефективна превенция. Уникалната комбинация от лактоферин, екстракт от лечебна р..
16.35лв.
Купи
БИОКС КОМПЛЕКС сироп 100 мл. е хранителна добавка, която комбинира мащерка и теснолист живовляк, спомага за отхрачването и благоприятства дишането. Формулата действа, като защитна бариера, която поддържа хидратацията на лигавицата и отпуска гладката мускулатура на бронхите. Има противовъзпалително д..
4.63лв.
Купи
Марка: ФАРМАНОВА
БРОНХОБИОКЛИР ИМУНО сироп 200 мл. / BRONHOBIOKLIR IMUNO SYRUP Хранителна добавкаБронхоБиоКлир е създаден на базaта на нaтурални състaвки - ехинaцея, екстрaкт от мaщерка, прополис и мeнтол. Прилагa се при проблeми с горнитe дихатeлни пътища и понижeн имунитет. Облeкчава раздрaзненото гърло, втeчнява ..
11.98лв.
Купи
Марка: ФАРМАНОВА
БРОНХОБИОКЛИР СИРОП ЗА ПУШАЧИ 200 мл. / BRONHOBIOKLIR SYRUP FOR SMOKERSХранителна добавкаБронхоБиоКлир е сироп предназначен за пушачи, като облекчава остро и хронично възпаление на горните и долни дихателни пътища съпътствано от продуктивна кашлица. Сиропът втечнява гъстият бронхиален секрет, улесня..
13.43лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 43 (4 Страници)