Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Бременност и кърмене

Бременността е един от най-хубавите моменти в живота на една жена. Затова е и необходимо представителките от женски пол да се грижат за своето здраве и това на бебебто си.

В тази връзка, от голямо значение са и някои витамини и минерали, които трябва да бъдат приемани през този период. Онлайн дрогерия Атлас БГ предлага голямо разнообразие от тях. Всички те са с доказано качество и ефективност.

Кърменето от своя страна е най-вълнуващото изживяване за майката. То допринася за по-силна връзка майка-бебе. Освен това кърмата е много полезна, особено в първите дни от раждането на малкото човече. Тя е осигурява всичко необходимо, от което се нуждае едно бебе. Подсилва имунната система.

В онлайн дрогерия Atlas.bg може да намерите различни добавки, съдържащи коластра, която е основна съставка на кърмата. Те стимулират имунната система на детето.

Бременността е важен период за жените. Тялото преминава през много физически промени. През това време е важно да сте наясно какви нужди има тялото Ви и да ги удовлетворявате. Бременните жени могат да изпитат гадене, често наричано сутрешно гадене, което се причинява от хормони, които се отделят в тялото, за да защитят майката и детето по време на бременност.

Този симптом обикновено изчезва след първия триместър. Някои витамини са по-важни по време на бременност от други, особено ако кърмите бебето си - витамин D, желязо, калций, витамин C

Бременността и кърменето са важна част в живота на всяка жена. И въпреки че темата често се обсъжда в контекста на жените, тя е от значение и за мъжете, които са или ще бъдат бащи.

Общите ползи от кърменето както за майката, така и за детето включват:

  • подобряване на здравето на бебето;
  • намален риск от рак на гърдата при майките;
  • предпазване от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания при майките;
  • по-нисък риск от затлъстяване, астма, левкемия и диабет тип 1 при деца;
  • подобрено когнитивно развитие на децата.

Важно е бременните и кърмещите жени да имат добре балансирана диета и прием на доказани хранителни добавки по време на бременността си. Това включва приемането на храни и средства, богати на витамини и минерали, които ще Ви помогнат да подобрите здравето си и да предпазите развиващото се бебе и себе си от различни проблеми, които могат да възникнат.

Бременните жени се нуждаят от по-високи нива на желязо през последните три месеца от бременността, докато кърмещите жени се нуждаят от по-високи нива, докато не отделят достатъчно мляко, за да задоволят нуждите на детето си.

Важни хранителни добавки, които подпомагат тези състояния, са: фолиева киселина, желязо, биотин, DHA, магнезий. Може да откриете голямо разнообразие от тях на Atlas.bg.

Марка: ARO LIFE
АРОФОЛИКАЦИД МЕТА таблетки 400 мкг. 90 броя / ARO LIFE FOLIC ACID META tablets 400 mcg. 90Хранителна добавкаХранителна добавка съдържа Калциев L-метилфолат (активната форма на фолиевата киселина), подкрепя здравето на майката и допринася за правилното развитие на плода по време на бременност. Бионал..
11.49лв.
Купи
Марка: ARO LIFE
АРОФОЛИКАЦИД таблетки 400 мкг. 90 броя / ARO LIFE FOLIC ACID tablets 400 mcg. 90Хранителна добавкаХранителна добавка съдържа фолиeва киселина, която подкpепя здравето на майката и допpинася за правилното развитие на плодa по време на бременноcт. Фолиевата киселина е необходима за развитието на тъкан..
5.50лв.
Купи
Марка: EPSILON HEALTH
АСИФОЛИК таблетки 30 броя е хранителна добавка, която съдържа фолиева киселина, витамин В12 и витамин С и е от съществено значение за хематопоезата в организма и за предотвратяване на анемия. Също така действа като кардиопротектор, тъй като спомага за намаляване на нивата на вредния хомоцистеин, вещ..
13.68лв.
Купи
Марка: BIOSHIELD
БИОЗИН МАМА таблетки 30 броя / BIOSHIELD BIOZIN MAMAХранителна добавкаБИОЗИН МАМА е уникална хранителна добавка, създадена специално за бременни и кърмещи жени, която подсилва имунитета, намалява опасността от усложнения по време на бременността и е ефективна срещу различни видове вируси, бактерии и..
31.51лв.
Купи
Марка: BOROLA
БОРОЛА ФОЛИВИТ ФЕРО капсули 380 мг. 30 броя / BOROLA FOLIVIT FEROХранителна добавка Фолиевата киселина спомага за протичането на всички процеси в организма. Поради факта, че е малко вероятно да набавим нужната дневна доза с приетите хранителни вещества е необходимо да се приема концентрирана формула..
12.00лв.
Купи
Какво представлява Iron?Желязо 27 мг 110 таблетки е натурален продукт, съдържащ желязо. Добавките с желязо могат да бъдат особено полезни за всички представителки на женския пол.Желязото е един от минералите, от които тялото Ви има нужда, за да функционира правилно. Организмът Ви се нуждае от желязо..
20.00лв.
Купи
Марка: Doctor's Best
Какво представлява High Absorption Iron?Желязото е жизненоважен минерал. При липса на този основен минерал се нарушава синтезът на хемоглобин, който съдържа до 70% от желязото в организма. Не е изненадващо, че нормалното съдържание на желязо е важно за всички хора, особено за жените, тъй като те..
35.49лв.
Купи
Марка: NATURPHARMA
ИМУНОЛАКТОН капсули 30 броя / NATURPHARMA IMMUNOLACTONХранителна добавкаДобавката е със специално разработена формула за бъдещи и настоящи майки. Допринася за нормална функция на имунната система. Спомага за оптималното усвояване на желязото и за правилното протичане на метаболизъма му. Лактоферинът..
26.39лв.
Купи
Марка: TILMAN
ЛАКТИЛ  капсули 56 броя /  TILMAN LACTILХранителна добавкаЛАКТИЛ  капсули е хранитeлна добaвка преднaзначена да улеснявa кърменето, чрез стимулирaне на естрогените и пролaктина - важни съставки за майчиното мляко. Съдържа екстракти от анaсон и кoпър, което прави млякото с приятен вкус и по този начи..
28.51лв.
Купи
Марка: MAGNALABS
МАГНАЛАБС ФОЛИОМЕТ капсули 30 броя е хранителна добавка, специално предназначена за бременни жени или за жени, планиращи бременност. Формулата представлява ефективна комбинация на фолиева киселина и витaмини от група В, които са от изключително значение за нормалното протичане на бременността. Играе..
11.34лв.
Купи
Марка: HERBA MEDICA
МЕГАФОЛАТ е хранителна добавка под формата на таблетки, която подпомага метаболитните процеси протичащи в тялото на жената през ранните етапи на бременността. Приемането на добавката намалява риска от вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб на плода. Активната форма на Витамин В9-фолатът или ощ..
21.14лв.
Купи
Марка: NEOPHARM
НЕОФОЛИК МЕТА таблетки 0.4 мг. 90 броя / NEOPHARM NEOPHOLIC METAХранителна добавкаНеофолик Мета е добавка с фолиева киселина, предназначена за нуждите на бъдещата майка - планираща бременност или вече бременна. Нормалните нива на фолиева киселина са предпоставка за безпроблемно протичане на бременно..
12.31лв.
Купи
Показани 1 от 12 | 22 (2 Страници)