Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Комплексни аминокиселини

Аминокиселинен комплекс е по същество комбинация от аминокиселини. Тази комбинация може да намерите в добавките. В онлайн дрогерия Атлас ще намерите разнообразие от комплексни аминокиселини, и то на достъпни цени

Някои аминокиселини се наричат „незаменими" и те не могат да бъдат произведени от тялото Ви. Възможността да си набавяте всичките девет основни аминокиселини, както и други форми, е огромен плюс, поради което толкова много хора търсят добавки и протеинови прахове, които съдържат комплекс от аминокиселини.

Някои от най-често обсъжданите несъществени аминокиселини (аминокиселините, които тялото Ви може да произвежда само) включват:

  • глутамин;
  • глицин;
  • пролин.

Аминокиселините имат ключово действие за функциониранете на организма. Незаменимите аминокиселини не могат да се синтезират и трябва да се набавят с храната или с хранителни добавки. На Atlas.bg се предлага голямо разнообразие от аминокиселини - основно в растителна капсула като Л-триптофан, Л-карнитин, Л-лизин - за физически активни хора. 

Това също работи в полза на тялото, тъй като се казва, че определени аминокиселини могат да помогнат на други аминокиселини да работят по-добре. Например източници съобщават, че L-теанинът, който е аминокиселина, намираща се в зеления чай, помага за функцията на гама-аминомаслената киселина (GABA), която е аминокиселина, естествено срещаща се в мозъка.

Добавките с аминокиселини също са доказано полезни за тялото. Поради тази причина някои аминокиселини, които не произвеждате, се считат за незаменими. Ето някои ползи от добавките с аминокиселини, които може да намерите в Atlas.bg на много добри цени.

  • Може да подобрят настроението и съня Ви

Твърди се, че някои невротрансмитери в мозъка влияят на благосъстоянието, серотонинът е един такъв невротрансмитер. Известно е, че някои аминокиселини помагат за производството на серотонин и по този начин Ви помагат да поддържате нормални нива на серотонин, което съдейства за поддържане на емоционалното здраве и здравето на съня.

  • Притежават способността да намаляват умората и да повишават енергията

Някои аминокиселини са ефективни при облекчаване чувството на умора. Поради това мнозина могат да забележат усещане за повишена енергия при добавки с определени аминокиселини, особено тези, които образуват основните аминокиселини с разклонена верига (BCAA): L-левцин, L-изолевцин и L-валин.

  • Помагат за цялостното здраве на мускулите

Както знаем, аминокиселините са градивните елементи на протеина и този протеин често работи в полза на Вашите мускули. Аминокиселините също са ефективни при подпомагане на спортистите за чиста мускулна маса. BCAA отново влизат в игра тук, тъй като проучванията показват положителна връзка между BCAA и синтеза на мускулен протеин и мускулния растеж. Освен това тези аминокиселинни протеини могат да се използват от имунната система като гориво, наистина служейки като многофункционални вещества.

  • Увеличават общото спортно представяне

Много спортисти използват аминокиселини, тъй като се твърди, че помагат за подобряване на тяхното представяне, вероятно поради другите предимства, които споменахме, като усещане за повишена енергия, чувство на по-голяма бдителност и помага за облекчаване на мускулната болка, която произтича от редовните тренировки.

  • Лесни за абсорбиране

Докато можем да получим подобни ползи от приема на протеинови добавки, аминокиселинен комплекс се използва по-често, тъй като е по-лесен за усвояване от тялото.

Някои конкретни аминокиселини са изследвани за способността им да помагат за облекчаване на стреса. Много аминокиселини имат способността да насърчават усещането за релаксация и спокойствие в тялото. Много хора, които се справят с безпокойство и стрес, са опитали тези комплекси.

Няма продукти в тази категория.