Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Блог RSS Feed

17 март Множествен миелом - причини, характеристики, симптоми, диагностика и лечение
0 4
Множественият миелом е вид рак, който се образува във вид бели кръвни клетки, наречени "плазмени клетки". Плазмените клетки се намират в костния мозък и са важен компонент на имунната система. Имуннат..
09 март Какво представлява порочният кръг при ограничителните диети?
0 15
Диетата е режим, при който се приемат определени храни от здрави, болни или възстановяващи се хора. Целта е да си набавят необходимите хранителни вещества за правилното функциониране на човешкото тяло..
02 март Пъпки по лицето - защо се появяват и как да се справим с тях?
0 15
Пъпките по лицето са вид кожно заболяване, което се появява, когато космените фоликули се напълнят с мъртви кожни клетки и мазнина. Това е основната причина за появата на пъпки, черни или бели точки. ..
22 фев Конюнктивит – заболяване на очната лигавица
0 14
Конюнктивитът е възпаление или инфекция на прозрачната мембрана, наречена конюнктива, покриваща клепача и бялата част на очната ябълка. Когато малките кръвоносни съдове в конюнктивата се възпалят, те ..
17 фев Инфекция на ухото – обща информация, причини, симптоми, диaгностика и лечение
0 13
Ушната инфекция се локализира в изпълненото с въздух пространство, което се намира зад тъпанчето и съдържа малките вибриращи кости на ухото, т. нар. „средно ухо“.  Средният отит е най-разпространена и..
17 фев Хипохондрия, или защо въображаемата болест е много по-лоша от истинската?
0 102
Хипохондрията е тревожно разстройство. По същество се характеризира с убеждението, че болният страда от сериозно и смъртоносно заболяване.Хипохондриците са толкова загрижени за здравето си, че непрекъ..
03 фев Алкална диета - същност и ползи за здравето
0 18
Алкалната диета е вид диета, която се основава на убеждението, че някои заболявания се развиват от ниско рН в тялото. Следователно, ако алкализираме тялото, тоест повишим pH, ще можем да имаме по-силе..
24 яну Висока температура – кога да се тревожим?
0 21
Защо се повишава температурата ни?Температурата, сама по себе, си не е болест, а по-скоро реакция на нашето тяло, обикновено на инфекция. Следователно можем да считаме, че повишаването на температурат..
19 яну Синузит – същност, причини, симптоми, диагностика и лечение
0 21
Какво представлява синузитът?Синузитът е възпаление на лигавицата, покриваща параназалните синуси. Неговият произход почти винаги произтича от  възпалително огнище в носа, поради което обикновено се н..
12 яну Предменструален синдром – има ли нещо, което не знаем за него?
0 21
Предменструалният синдром (ПМС) е комбинация от физически и емоционални симптоми, които много жени усещат след овулацията и преди началото на менструалния цикъл. Според някои изследователи ПМС се появ..
05 яну Възпалено гърло, фарингит и тонзилит при деца – каква е разликата между тях?
0 27
Термините възпалено гърло, фарингит и тонзилит често се използват взаимнозаменяемо, но не са едно и също нещо. При бебета, малки деца и деца в предучилищна възраст най-честата причина за възпалено гър..
21 дек Морските водорасли и техните ползи за здравето
0 34
Водораслите са автентични морски зеленчуци със същите природни цикли като сухоземните растения. Те могат да растат в сладка или солена вода. Те се хранят със слънчева светлина, т.е., фотосинтезират, м..
Показани 1 от 12 | 36 (3 Страници)