Menu
Menu
Your Cart
This is the Header Notice module, use it for quick important messages such as promotions or cookie notices.

Блог RSS Feed

01 юли Кръвната захар и как да контролираме стойности ѝ през лятото?
0 65
Какво е кръвна захар и какво е значението ѝ за нашето здраве?Глюкозата е вид захар, която имаме в кръвта си, която идва от въглехидратите, съдържащи се в храната, която консумираме. Тя се използва от ..
11 юли Новозеландската зеленоуста мида – носителка на дълголетие и здраве
0 52
Същност и местообитание на зеленоустата мидаСпоред различни медицински източници, маорите, местните жители на Нова Зеландия, много рядко страдат от ставни заболявания. При тях е традиция да се хранят ..
14 юли Почивката през лятото – SOS аптечка
0 67
Изглеждаше, че дългоочакваната лятна ваканция никога няма да дойде?! Но… тя е тук!Когато пътуваме и стягаме багажа, е важно да не забравяме да подготвим малка аптечка с основните лекарства за път, кои..
19 юли Личната хигиена – синоним на здраве
0 53
Какво е лична хигиена?Личната хигиена е синоним не само на чистота, но и на здраве. Липсата на хигиена не остава незабелязана. Това е практика, която трябва да придобие голямо значение в живота на хор..
25 юли Жегите през лятото – опасностите, които носят, и как да се предпазим от тях?
0 63
С настъпване на лятото и високите температури винаги е необходимо да се вземат мерки за борба с горещините и да не допуснат негативни последици за здравето ни. По същия начин има определени рискови гр..
02 авг Хранителен режим според кръвната група: Основни препоръки
0 30
Питър Д'адамо е лекар натуропат и автор. Той е смятан за световен експерт в гликобиологията, главно на кръвните групи. Д-р Д'адамо открива ролята на кръвната група във връзка с храната, която консумир..
17 авг Ползи от приема на вода
0 29
Защо консумацията на питейната вода носи само ползи за нашето тяло?Цели 70% от състава на нашето тяло е вода. Тя е основен елемент за поддържане на здравето, защото освен че почиства тялото и елиминир..
29 авг Сърдечно-съдови заболявания през лятото. Съвети за справяне.
0 20
Всяко лято чуваме едни и същи препоръки от медиите: пийте много вода, не излизайте в часовете с най-много слънце, дръжте главата си покрита. Всички тези съвети са много полезни за минимизиране на риск..
29 авг Псориазис – всичко, което трябва да знаете за него
0 23
Какво представлява състоянието псориазис?Псориазисът е кожно заболяване, което причинява обрив от червени, люспести, сърбящи петна, особено по коленете, лактите, тялото и скалпа. Псориазисът е често с..
05 сеп Храненето през лятото – кои са здравословни храни, подходящи за летните жеги?
0 20
Най-препоръчителните храни за консумация през лятото трябва да са здравословни, хидратиращи и разбира се, вкусни. Храненето винаги трябва да бъде индивидуално и съотнесено към конкретната ситуация. То..
20 сеп Природни средства и храни за подобряване на паметта и концентрацията
0 14
Паметта се определя като основен когнитивен процес, който позволява информацията да бъде съхранявана, кодирана и извличана. Имаме краткотрайна памет, която съхранява информация за няколко секунди или ..
23 сеп Функционални храни - ползи за здравето
0 13
„Храната е също толкова необходима за здравето, колкото достойното лечение е необходимо за образования човек“. Козма ПрутковФункционална храна е тази храна, която влияе върху една или повече функции в..
Показани 1 от 12 | 13 (2 Страници)